Založ si blog

Dych tornáda 5. – Ako naštvať voličov predvolebne lacno a rýchlo. . .

 

 

Doplatky za lieky zdražejú, podaktoré aj výrazne vraj. Recept pani ministerky zdravotníctva ako v predvolebnom čase naštvať voličov, je ale lacný. Teraz sa naň pozrieme bližšie.

Navyše, tie jej slová o tom, že sa hanbí, zjavne našli odozvu u slovenských občanov. Za všetko, čo sa objavuje na sociálnych sieťach v súvislosti s týmto jej výrokom a jej konaním voči profesorovi Šteňovi, dám teraz jedno konkrétne vyjadrenie. Na jeho uverejnenie, aj s plným menom, mám súhlas autorky tohto vyjadrenia – pani Soni Ďurčovej.

 

Na facebooku je zdieľaný status pani Soni, v ktorom vyjadrila svoj názor na postup pani ministerky podobne razantne ako ja predvčerom. Zároveň uviedla tiež svoju konkrétnu skúsenosť s obomi odbornými pracoviskami.

 

Nie sme neurochirurgovia, ale sme rodina, ktorá sa nevzdala v boji o život našej maminy…

Tak ako mamina malého Lukáša povedala, že nikdy nechcela stav jej syna riešiť cez média, ale už nemala inú možnosť, ani my sme nepredpokladali, že stav našej maminy, ktorej. p. prof. Šteňo zachránil život, zverejníme…

Považujeme však za nutné povedať, v akom štáte žijeme a slovo HANBA, ktoré bolo niekoľkokrát p. ministerkou zdravotníctva Kaľavskou vyslovené na TB v pondelok 8.10.2019 je veľmi silné…. a nikdy sme si nemysleli, že ho použijeme voči vysokopostaveným hlavám tohto štátu. Avšak máte pravdu!!! Hanbíme sa, a to neskutočne, za Vás ako ministerku a Vašich „špičkových“ odborníkov, ktorými ste sa obklopili a ktorí sú takí ,,špičkoví,, (jeden z aktérov na TB), vďaka ktorému by naša mamina už nebola medzi nami, pretože podľa jeho názoru a názoru jeho lekárskeho tímu, nie je u našej maminy čo operovať ,,ICP tlaky 30, zvyšovanie sedatív a naďalej pokračovať v liečbe… veď možno do rána prežije…“

Je veľmi zvláštne pozerať sa na špičkových odborníkov, medzi ktorými je aktér, ktorý nám takmer odprevadil maminu na druhý svet. Je veľmi smutné a zarážajúce, ako sa vyjadrili jednotliví účastníci TB k osobe p. prof. Šteňa, zvlášť keď je medzi nimi aj samotný človek, ktorý bol ODVOLANÝ Z POZÍCIE RIADITEĽA FN – toto je HANBA!
Ak by nebolo p. prof. ŠTEŇA, tak naša rodina a známi dnes na Janu Ď. už tri týždne len spomíname…

Mamina mala dňa 6.9.2019 veľmi vážny úraz hlavy. Najprv bola hospitalizovaná v nemocnici v Topoľčanoch a následne ihneď vo večerných hodinách bola prevezená na Neurochirurgickú kliniku FN v Nitre, kde absolvovala v nočných hodinách operáciu.
Našej Mamine sa pridružili komplikácie po operácii hlavy a namiesto toho, aby lekársky tím začal urýchlenie riešiť vzniknutú situáciu, zvýšili našej mamine dávku sedatív a „vláčili“ ju na CT vyšetrenia.
Pritom každý deň sme dostávali informáciu, že všetko prebieha v poriadku. Avšak toto od stredy 11.9.2019 NEBOLA PRAVDA!!!! Ten stav sa zhoršoval až dospel do kritického štádia. Len vďaka tomu, že sme stav konzultovali s p. prof. Šteňom, sme sa dňa 12.9.2019 rozhodli pre radikálne riešenie a nariadili prevoz do Bratislavy na Kramáre. Urgentný prevoz sme nariadili my po dohovore s p. profesorom. A nie ako je uvedené v lekárskej správe, že prevoz bol riešený na základe dohovoru s p. profesorom. Ten stav bol taký kritický, že mamina už bola viac na druhom svete. ALE sme v údive, nakoľko v lekárskej správe z FN Nitra 12.9.2019 je uvedené nasledovné: „Stav pacienta prekonzultovaný s prednostom Kolejákom, ktorý neindikoval Nch intervenciu dop. naďalej pokračovať v observácií, dop. pokračovať vo farmakol. útlme, neuroproektívny režim.“ Podľa prednostu Kolejáka a jeho tímu lekárov vo FN Nitra teda nebolo treba nič chirurgicky riešiť! Dokonca jedna lekárka v FN Nitra sa vyjadrila: čo vlastne riešime, prečo všetko riešime cez čísla a nebyť ICP sondy sme v pohode a v kľude. Áno VY ste boli v pohode, a to až moc, ale potom by to riešila už iba pohrebná služba.
Prečo nám klamali? O čo im išlo?

Keď sme ich na kolenách prosili, aby maminu operovali, prípadne previezli (Keďže jeden z lekárov vo FN Nitra preriekol, že mamina podstúpila už tretie CT za 24 hodín (dve z toho zatajené), tušili sme, že niečo nie je v poriadku), ale vyjadrenie lekárov zo dňa 12.9. bolo, že nemajú čo operovať a ani v Bratislave by nemali čo. A predstavte si, že v Bratislave mali čo operovať a to ihneď po prijatí v nočných hodinách na neurochirurgické oddelenie Kramáre, kde mamina podstúpila veľmi závažnú operáciu! Operáciu vykonal p. prof. Šteňo so svojím skvelým lekárskym tímom!

Pokiaľ by bolo nutné, zverejníme všetky CT vyšetrenia/lekárske správy, ktoré dokážu, kto je tu špičkový neurochirurg a teda vôbec sa za to nebudeme HANBIŤ!

Citujem TB zo dňa 8.10.2019 prednosta neurochirurgie Koleják FN NITRA: „… Kde mimochodom portfólio operácií sa podobá popredným pracoviskám na neurochirurgii…“

  1. prednosta, veľmi odvážne a priam zavádzajúce tvrdenie, že si dovolíte vôbec porovnávať Vás s poprednými pracoviskami, pretože tie vedia, čo znamená ICP tlak! A nemôžu zatajovať a klamať o skutočnom zdravotnom stave najbližším príbuzným, tak ako to bolo na Vašej klinike v Nitre.
  2. ministerka Kalavská, takto má vyzerať podľa Vás špičkový neurochirurg (TB zo dňa 8.10.2019), ktorý tvrdí, že nie je nutná Nch intervencia? Pri pozeraní tejto TB nám bolo na zvracanie… Ako ste sama uvideli, nie ste neurochirurg a vy sa pri tak závažnom prípade (Lukáško) radíte s takýmto podľa Vás špičkovým neurochirurgom (okrem iných)? Toto je HANBA! A nie to, že p. prof. Šteňo. poukázal len na skutočné fakty pri diagnóze malého pacienta a pravdivo informoval najbližších príbuzných. Kto z Vašich špičkových neurochirurgov počas TB sa vyjadril ku konkrétnemu stavu malého pacienta? NIKTO. Iba prázdne reči o výkonoch, certifikátoch, číslach, mužských egách o detskom neurocentre, atď… Avšak sú to len čísla, ktoré nám však nezachránia život. Či už aj ľudský život bude považovaný za číslo? A toto je presný opak p.profesora, ktorému ide o ľudský život a nie o čísla….
  3. ministerka Kalavská, to že ste odvolali p. Prof. Šteňa a spôsob akým ste to urobili v priamom prenose, je to najhoršie, čo ste mohli urobiť. Je to jedno z najhorších rozhodnutí všetkých ministrov zdravotníctva od vzniku samostatnej SR. Takto ješitne a neeticky sa správať ku kapacite, ktorú nám závidí celý svet je úbohosť! Týmto ste len potvrdili, že Vám absolútne nejde o zdravie ľudí, ale podporujete ješitných a kariérovo nenaplnených jedincov.

Naša VĎAKA p. prof. Šteňovi, jeho celému skvelému lekárskemu tímu, zdravotným sestrám, ktorí zachránili našu maminu sa nedá vyjadriť žiadnymi slovami a nejakým citátom. Preto Vám všetkým prajeme, aby Vám ten najvyšší nad nami dal dlhé roky pevného zdravia, pretože určite bude ešte veľmi veľa ľudí, ktorí budú potrebovať Vašu pomoc. Iba vďaka Vám naša mamina žije!

ĎAKUJEME
P. profesor je nielen skvelý lekár, ale aj výnimočný človek!

Budúcim pacientom na neurochirurgickej klinike FN Nitra prajeme, aby ich ochraňoval ten najvyšší nad nami (česť výnimkám niektorým lekárom)
Na záver ešte jedno konštatovanie jednej zdravotnej sestry v Bratislave na Kramároch:
Vy buďte radi, že Vašu maminu druhýkrát v Nitre neoperovali, to bola tak náročná operácia, že to by oni nezvládli a Vaša mamina by tu dnes už nebola.

Takže asi toľko…

Rodina, ktorá to nevzdala…


Záverom…

Ja neviem, čo dodať. Je mi z toho hodne, hodne smutno. Na druhej strane som rada, že sú medzi nami ľudia ako pani Soňa, ktorí sa neboja povedať nahlas svoj názor a poukázať na pravdu.

Toľko skúseností s neodbornosťou a neúctou zdravotníkov voči pacientom sa nám tu kopí – rovnako ako mŕtvych pacientov v dôsledku lekárskych pochybení. Natíska sa tu jedna otázka – kedysi ju vo svojom mediálnom vyjadrení naniesla pani Lévyová, ktorá má chrániť v rámci asociácie pacientske práva. Tá sa vyjadrila, že pacient by mal ešte v situácii, že ho vezú do nemocnice uvažovať, do akej nemocnice sa dopraví. Ibaže kto a kedy dá bežným občanom pravdivý zoznam kvality nemocníc, aby mohli rozhodovať so znalosťou veci?

A kto a kedy urobí poriadok, aby nemocnice neboli len zdrojom biznisu a poskytovali kvalitné služby, aby sme nechodili do podaktorých, ako sa vo verejnosti traduje, „len zomierať“?

 

 

 

Elena   11.10.2019

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999700x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie