Založ si blog

Dych tornáda 8. – Slnko v duši. . .

 

Babie leto – dnešok ukázal jeho najkrajšiu tvár. Tyrkysovo belasá obloha a trblietavé lúče slnka, príjemné teplo po dňoch chladu mi pripadalo ako malý zázrak. Nebola to už úporná, vysušujúca pálivosť leta, ale hrejivá sila pokoja a hlbokej harmónie. Na niektorých ľudí vraj jeseň pôsobí depresívne, ja medzi nich nepatrím – jar a jeseň sú moje srdcové ročné obdobia, a to nielen v slnkom zaliate dni.

Ach, teraz musí byť prekrásne v horách, vzdychla som si v duchu.

 

No dobre – je v horách krásne…

– včera podvečer som bola „u partizánov“ s mojim šamanským bubnom. Niekedy sa nám z tej krásy tají dych…

A pozrite – hríbiky ako z rozprávky.


Divoký víchor M… neviemaký zlámal aj „ u partizánov“ niekoľko stromov.

Anjelik bol odviaty, a trochu poškodený počasím, no je čarovne krásny.

 

Vracala som sa temnejúcim lesom s nejakými srdiečkovými kameňmi ako vždy – a so spomienkami v čase…

 

Deň prežiarený slnkom…

– taký jednoznačne dnešok bol – na mňa len zľahka zamával na chvíľu. A to vo chvíli, keď som počas obedňajšej prestávky celodenného školenia šla zaplatiť do banky za knihu objednávanú z českého antikvariátu. Tak budem mať konečne Frýbovej knihu Polda a jeho soudce. Neviem ako vy – ja Frýbovej knihy milujem. Táto jej kniha patrí medzi moje od nej najobľúbenejšie, a čítala som ju z knižnice požičanú naozaj veľa krát.

Z prínosného školenia o kybernetickej zločinnosti som sa vracala v neskorom popoludní, vzduch bol príjemne prehriaty a slnko vytváralo rozprávkové scenérie na svahoch sfarbujúcich sa zlatistočerveno. A potom ma doškolil Zámer sveta – každý deň nás čosi učí, ak mu pozorne načúvame. Včera večer mi na moje rany hnevu, ktoré riadne pálili, priložil starý psychologický časopis – náhodne mi otvoril najskôr rozhovor s Joom Navarrom (to je expert na neverbálnu komunikáciu) a v ňom vetu „v odhaľovaní klamstiev nikto nie je dokonalý“. Píše, že sa to on sám učí už vyše 40 rokov a ešte stále to nevie. Utieral mi slzy a v jednej chvíli mi došlo, že nie sme dokonalí v odhaľovaní klamstiev, lebo náš život nie je o dokonalom odhaľovaní klamstiev, ale o nájdení ľudí, ktorí nám neklamú. Druhé otvorenie časopisu mi prinieslo článok o dôvere – s vetou „ak to sami neskúsime s dôverou, nemôžeme ju očakávať od iných“ ma Zámer sveta dostal. Zdôrazňuje v tom článku reciprocitu dôvery – vzájomné približovanie sa po krokoch. To chápem, tak by dôvera mala fungovať.

Dnes mi Zámer sveta priniesol poznanie o ikare – šamanskej piesni z jednej neprečítanej knihy vetou „cvičiť neznamená robiť veci dokonale, ale robiť ich jednoduchšie“. Rozumiem odkazu. Moja šamanská pieseň života sa mi opakovane vynára, spievam ju často – posielam pri nej liečivú energiu so zámerom kade – tade. A dve ďalšie knihy hovorili o vnútornom svetle – to mám, už som pred dávnejším časom i v blogu spomenula, že sa mi objavilo biele svetlo vo vnútri hrude, len som nerozumela, čo to je. Ani na konšteláciách, kde som to spomenula, sme tomu nevenovali pozornosť. O tom vnútornom svetle jedna z kníh hovorí, že ide o neusilovný proces. Hviezda sa nepokúša žiariť, vyžaruje svetlo. Svet mení to, kým sa stávame, nie to, čo robíme. V jednej chvíli skrátka vyžaruješ svetlo. To je silná myšlienka, rezonuje vo mne – a chcem o nej ešte uvažovať teraz večer.

No vidíte, nadpis blogu sa mal pôvodne týkal nádhery dňa, ktorý nás rozžiaril i vnútorne, no hodí sa presne i k tomu záveru, kam sme doputovali.

Lebo slnko v duši znamená aj vyžarovať vnútorné svetlo…

 

Elena  14.10.2019

 

Fotografie sú všetky moje, pravdaže…

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8937350x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie