Pár slov 8. – Nepomáha zakryť si uši. . .

13. novembra 2019, elenaistvanova, Pár slov

Za účelom preškoľovania mi slúžia odborné semináre, nepotrebujem žiadne doškoľovanie osudu – mohli by sme si podaktorí vzdychnúť. No nebolo by nám to nič platné, navyše preškoľovanie zaistené osudom sa nám vrýva hlboko pod kožu, pretože jeho cieľom je meniť nás samých.

Skôr či neskôr nás Zámer sveta ku prijatiu poznania dostane – aj keď sa vzpierame, keď máme strach, keď nedôverujeme – nájde spôsob, ako nám správnu cestu ukázať. Ako mne dnes. Príkladom ako sa dostaneme ku pravému poslaniu je príbeh s Mojžišom – práve ten sa mi otvoril v jednej z neprečítaných kníh, keď sa mi ich podarilo pri upratovaní zhodiť na zem. Je to príbeh nielen o pravom poslaní, ale aj o zvládaní strachu.

 

Mojžiš…

Ak sa ocitneme tvárou v tvár rozhodnutiu, ktoré nám môže život zmeniť, či až obrátiť hore nehami, sme ako Mojžiš.

Biblický príbeh o Mojžišovi je známy. No pre istotu si povedzme základné fakty.

Sme ako Mojžiš podaktorí, vynakladáme veľa úsilia na odmietnutie zmeny. Za všetkými dôvodmi, prečo nemáme vystúpiť zo zóny pohodlia a prekročiť nový prah, stojí to, čo sa začína na písmeno S – strach.

Kniha tiež hovorí, že odlišujeme v živote traumy a drámy

 

Záver…

Nuž, Zámer sveta ma preškoľuje usilovne – včera mi ukázal rozpoznávacie znamenie komu možno  veriť, dnes zasa návod ako k dôvere vykročiť. Je to zdanlivo jednoduché. No len zdanlivo, v skutočnosti nie je ľahké prekonávať svoj strach.

Hm, ako to dokázal ten Mojžiš?

 

 

 

Elena   9.11.2019