Plamenne 6. – Prečo sú ľudia v školstve v banskobystrickom kraji naštvaní. . .

18. decembra 2019, elenaistvanova, Plamenne

Na úvod malá kontrolná otázka – čo myslíte, koľko ľudí pracujúcich v školstve v banskobystrickom kraji bude voliť SNS?

(a to som predvianočne milá, a tak nepíšem otázku, či niekoho z tejto vlády vôbec).

 

Prezradím vám, že prečo tá otázka – bordel na Ministerstve školstva SR – aj tak by sme mohli nazvať tento dnešný blog.

Poviem vám príbeh – na miesto riaditeľky akejsi sekcie tam nastúpila akási pani. Skutočne neviem, či tam už predtým aj kdesi pracovala a čo tam robila – ja pokladám za vhodné na posty brať ľudí, ktorí priamo na konkrétnom mieste robia na rôznych postoch a majú skúsenosti s prácou. T. j. nie ľudí zvonku, pokiaľ nie sú výnimoční odborníci. A mám pochybnosti, či tam predtým tá pani robila, a čo tam teda robila, pretože podľa výsledkov jej riaditeľovania podľa mňa táto pani riaditeľka nielenže nie je výnimočným odborníkom na finančnú oblasť školstva, ale obávam sa, či je odborníkom na financovanie vôbec.

Pani riaditeľka nebola schopná pochopiť v priebehu pol roka upozornenia od odborníkov z odboru školstva OÚ banskobystrického kraja. Jej neschopnosť viedla k tomu, že oblasť školstva v tomto kraji zostala nedofinancovaná. Chybu si nakoniec síce v decembri údajne uvedomila, dokonca aj za upozornenie na ňu poďakovala, ale školstvo v kraji zostalo nedofinancované. Ľudia nedostali žiadne odmeny a mnohé zariadenia dokonca idú do nového roku s neuhradenými viacerými faktúrami. Zodpovednosť nebola vyvodená žiadna, predpokladám že pani riaditeľka sekcie dokonca dostala aj odmeny – na rozdiel od naštvaných ľudí v školstve banskobystrického kraja.

A tak dotyčná pani riaditeľka pôsobí za stranu SNS, ktoré za školstvo zodpovedá, v predvolebnom čase ako veľmi zlá a zrejme veľmi dobre platená reklama.

 

No ako by znela vaša odpoveď? Koľko ľudí v školstve bude po tejto obrovskej chybe istej pani riaditeľky sekcie bude voliť SNS?

Voľby sú už o dva mesiace, dovtedy vydržíme, drahá pani riaditeľka sekcie a SNS…

 

 

Elena 23.12.2019