Tak 5. – Istanbulský dohovor, hodí nám ho Čaputová na krk?

18. januára 2020, elenaistvanova, TAK

Premiér vyzval oficiálne prezentovanú prezidentku Čaputovú (ach, áno, rozhodla som sa do oficiálneho vyjadrenia ÚS SR ku podaniam doktora Harabína titulovať ju takto, takže ďalej uvádzam skrátene ako OPP – mala by sama vo vlastnom záujme vyzvať ÚS SR, aby definitívne doriešil tie podania a tým potvrdil alebo vyvrátil jej legitímnosť), aby Istanbulský dohovor v mene Slovenska odmietla.

O Istanbulskom dohovore a konaní OPP Čaputovej v tejto chvíli uvažujem, aj o možnom postupe, aby sa zamedzilo podpisu dohovoru, ktorý väčšina národa nechce a oficiálne sa od neho dištancovala aj vláda SR a parlament. V tomto blogu sa o tie úvahy s vami podelím.

 

Istanbulský dohovor…

Určite nie som proti opatreniam voči tyranom, ktorí ubližujú ženám – práve naopak. Pravdou je, že spomenutý dohovor obsahuje množstvo ustanovení, ktoré sú skutočne zamerané na boj proti násiliu – napríklad štát čo ho podpíšu sú viazané, aby vytvorili dostatočný počet zariadení núdzového bývania pre obete násilia, aj bezplatné telefónne linky pomoci a mnohé formy násilia, ako sú fyzické, psychické a sexuálne násilie vrátane znásilnenia, mrzačenie ženských pohlavných orgánov, nútený umelý potrat či násilná sterilizácia, budú ustanovené za trestné činy. Ale to už i teraz platí u nás.

Ale tento medzinárodný dokument

Vláda a parlament  odmietli Istanbulský dohovor (oficiálne známy pod menom Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu). Je otázne, či prezidentka jeho nepodpísaním taktizuje a čaká, kto vyhrá voľby – potom by sme mali dvojnásobný dôvod určite všetci ísť voliť a voliť uvážlivo.

 

Som konzervatívne orientovaný človek…

Rodina je podľa mňa široký pojem, ale manželstvo tvorí muž a žena. Smerovanie, ktorým sa chápanie rodiny v súčasnosti uberá, sa mi zdá hodne kontroverzné. Predovšetkým odpojenie rodu od pohlavia sa mi nezdá v poriadku.

 

Sladká naivita…

Transgenderová ideológia akosi podivne preniká do našich životov. A kým zrejme nikto súdny nemá problém s tým, že životný partner  rovnakého pohlavia príde pozrieť do nemocnice za svojim partnerom a dostane informáciu o jeho zdravotnom stave bez problémov, či dedia vzájomne majetok, tak s niektorými ďalšími dosahmi na náš život problém rozhodne ja osobne mám. S obavami čítam správy o tom, ako náhradné matky rodia deti homosexuálnym párom – nezdá sa mi mať dvoch ockov  a žiadnu mamu pre dieťa v našej spoločnosti šťastné. A to dieťa sa tomu nedokáže brániť, ani sa rozhodnúť, či sa chce v takej situácii ocitnúť – pokladám to celé za porušovanie práv dieťaťa

https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivotni-styl/631496/dechberouci-nahradni-mama-lauren-porodila-malou-nelly-dvema-tatinkum-tyhle-fotky-vas-dojmou.html.

Nepáči sa mi ani, ak sa tvárime, že ak si niekto oblečie sukňu a vyhlasuje, že je žena, tak je žena. V živote to vidieť v mnohých situáciách, aký je to nezmysel. Transgender ženy rovnocenne súťažia v športe so ženami – však príkladov ako im to ide lepšie je viac ako dosť. Uvádza ich napríklad článok

https://blog.postoj.sk/41944/istanbulsky-dohovor-ako-nastroj-sirenia-gender-ideologie

Veľmi dobre sa darí napríklad austrálskej „vzpieračke“ Laurel Hubbard, ktorá dokáže zvíťaziť naozaj s impozantným náskokom pred ďalšími súťažiacimi. Športová šťastena praje aj transgender „bojovníčke“ MMA (čo je asi najtvrdší bojový šport na svete) Fallon Fox, inak biologickému mužovi, ktorej − či skôr ktorému − sa podarilo svoju skutočne ženskú súperku dobiť tak, že jej privodil otras mozgu a zlomil kosť na tvári. 

Ďalšími obeťami sú úplne nevinní žiaci a hlavne žiačky, ktoré sú prinútené strpieť vo svojich sprchách a šatniach biologických mužov, ktorí si nárokujú na prítomnosť v ženských priestoroch na základe ich transgender identity. Ich „právo“ musí byť rešpektované, avšak na právo dievčat na dodržanie ich ženskej intimity dnes v moderných západných krajinách akosi nikto nehľadí.

Zaujímavý je i prípad sexuálneho násilníka z Toronta, ktorý bol odsúdený za dve znásilnenia. Vo väznici „pochopil“, že je vlastne žena, a tak ho preradili do ženskej väznice. Tam potom opäť pokračoval v sexuálnych útokoch na svoje spoluväzenkyne.

Nuž, pozoruhodné informácie – vážne chcete toto poniektorí presadzovať do nášho života?

Čo by bolo po podpise toho dohovoru – ak vyhlásim, že sa mi páčia tradičné rodinné hodnoty, budú ma stíhať? A v rámci búrania rodových stereotypov budú mamy obliekať chlapcom do škôlky sukničky? Chlapa s bradou budeme musieť oslovovať slečna, ak si to bude želať a bude vás prehliadať na colnici muž vydávajúci sa za ženu (pardon aktivitisti – mala by som povedať, že žena, ktorá na mňa pôsobí výzorom ako muž? Alebo ani to, len mlčky podobné nové hodnoty a pravidlá trpieť?)?

Som kategoricky proti 73 pohlaviam a rodičom 1,3 či koľkým (už som sa dočítala o dieťati, ktoré malo dvoch otcov a jednu matku darkyňu aj biologicky údajne).

 

Ak OPP Čaputová nekoná ohľadne Istanbulského dohovoru

v zmysle prejaveného postoja SR zo strany parlamentu a vlády, tak je potrebné hľadať spôsob, ako ju zastaviť, aby tento dohovor napriek postoju väčšiny národa nepodpísala. Jednoduché a efektívne riešenie môžeme inšpiratívne hľadať v iných krajinách, kde už tento dohovor odmietli.

V minulom blogu som spomenule InfoVojnu, Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom – v relácii z 9.1. 2020  – naozaj veľa zaujímavých podnetov tam zaznelo. Okrem iného aj návod, ako riešiť situáciu okolo Istanbulského dohovoru u nás.

Veľmi sa mi páči rumunský príklad – kde Ústavný súd odmietol podpísanie dohovoru vzhľadom k tomu, že nie je jasné vzhľadom na existujúcich 73 pohlaví, že kto je ním myslený ako žena. Poslanci by sa mali rýchlo vzchopiť a skupina z nich by mala urýchlene podať podnet na ÚS SR vo veci toho Dohovoru, kým nám ho tu OPP Čaputová napriek vôli väčšiny národa nepodpíše.

 

 

Elena  1ý.1.2020

 

K diskusii:

lavida, chápem a akceptujem, že vývoj spoločnosti je nepretržitý proces. Ale rozhodne nie samobežiaci proces, ktorý by sme nemali nejako riešiť. A ja sa dištancujem od vývoja, ktorý by mi chcel nanútiť na ženské WC a sprchy chlapov, ktorí si len navlečú sukňu. Celá spoločnosť – i život na tejto planéte – je nastavený na mužsko-ženský princíp. je jing a jang energia, nie 73 druhov energie a rovnako nie je ani 73 pohlaví. Zakaždým, keď počujem reči o nevyhranených pohlaviach a transpohlaviach mi napadá jediné, že potrebujeme pre tých ľudí viac psychiatrov a kvalitnú liečbu, lebo sú to len odchýlky od normy a nie nová norma.

palenque – výborný nápad, vypočujme hlas národa – dajme referendum, môžeme rovno s voľbami, pre úsporu financií i času.