Založ si blog

Odpovede 10. – Hanebný odpočet. . .

Keď som zbadala ten preslov, uverejnený dnes na sociálnych sieťach, ktorý liberáli nazvali hrdo Hanebný odpočet, tak som si povedala, že tento môj príspevok si vykoledovali. Plne sa potvrdzuje to, čo som včera napísala – že radšej tri razy Smer, ako raz toto.

 

Hanebný odpočet…

Ak je ich príspevok Hanebným odpočtom, tak jedine ich vlastným. Doliezli s tortou a rušili schôdzu NR SR obštrukciami.

  • Zabránili prijať návrh vlády – naozaj toto správanie máme pokladať za správanie poslancov v štátnej inštitúcii vhodné? Alebo účel svätí prostriedky podľa nich? Nesúhlas sa vyjadruje kultivovane hlasovaním, nie obštrukciami.
  • A skutočne sú všetci účastníci toho paškvilu poslanci NR SR – a nie iné osoby? Človek už ani nevie, keď prebiehajú zo strany do strany.

Bola to účelová provokácia a obštrukcia – ktorá síce podľa zákona je možná, no aspoň to v plnej nahote ukazuje, aké sprosté zákony nám tu „odborníci v NR SR“ za drahé platy tvoria. .

Vyrobili precedens – a  ak poslanec Fico povedal, že po voľbách im toto konanie oplatí, tak mu len tlieskam. Má pravdu.

Týmto konaním nepoukazuje Truban a kolektív na konanie strany SMER, ale na ich vlastné ne-hanebnosti. Lebo faktom je, že sa liberálni poslanci zachovali protiľudovo, a taká by bola celá ich politika, keby nám ich tu niekto zvolil na čelo štátu.

Ak Saková vyzývala, aby sme všetci šli k voľbám, tak ja si myslím, že by sme tam mali ísť do nohy, aby sme zvolili nejakých rozumných zástupcov, a nemali tu cirkus a estrády namiesto riešenia závažných problémov spoločnosti.

 

Poďme na to…

Parodujem ich heslo predvolebné zámerne. A idem urobiť ich odpočet, keď tak radi odpočítavajú. Uvidíme, nakoľko hanebný či nehanebný bude…

Tak pozrime sa na ich neochotu zvýšiť dôchodcom dôchodky trinástym dôchodkom. A zvýšiť prídavky rodičom na deti.  Výhrady isté k tomu som i ja napísala včera. No Truban a kolektív sa týmto krokom nelichotivo v očiach voličov vyfarbili, lebo od nich to celé divadlo nebol úprimný záujem o financie občanov, len prázdne predvolebné gesto.

Keby im šlo o peniaze občanov a o to, aby nezadlžovali budúce generácie, tak by boli s  tortou stáli

  • keď sa hlasovalo o platoch poslancov, o ich výraznom zvýšení – tie peniaze natlačia liberáli v pivnici a nebudú národu chýbať?
  • keď sa hlasovalo o nákupe amerických krápov, tzv. stíhačiek, parádne predražených.

Kde ste boli, naši drahí bojovníci za národ, s tou tortou vtedy?

 

Americké stíhačky, dokonca 14 kusov, nám podľa mňa vôbec nebolo treba…  

O ich nákupe teraz Danko zbytočne včera táral, že vraj tým zachránila strana SNS u nás 1500 pracovných miest. Na 10 miliárd nás vyjde, ak presne rátam, nákup a desaťročná údržba tých krápov (bez nákladov na palivo a platov personálu nebodaj ešte to je?) Nuž verejne prehlasujem, že za polovicu tej sumy zamestnám všetkých tých údajných 1500 zachránených ľudí, aj ich v rámci toho dám preškoliť z vojenskej oblasti na zdravotnícku a na sociálne služby – lebo Rusi nás nenapadnú, a v zdravotníctve a v sociálnej oblasti nám personál zúfalo chýba. Takže tak, pán Danko, toto je moja verejná výzva – zrušte stíhačky, polovicu tej sumy ušetríte a ja všetkých tých údajných 1500 ľudí zamestnám v prospech spoločnosti.  

Ale to bola len malá vsuvka ku analýze problému, ktorým je postoj liberálov, v skutočnosti falošný ako reklama na spoľahlivé služby niektorých mobilných operátorov.

 

Takže, opakujem ešte raz

– kde boli títo bojovníci za národ a jeho záujmy v čase, keď sa tlačili gombíky v parlamente za zvyšovanie poslaneckých platov a nákup stíhačiek? Sedeli v parlamente, tlačili gombíky, v hlasovaniach NR SR sa dajú nájsť presné údaje kto z nich ako hlasoval. Takže drahí liberálni poslanci, kto z vás bol vtedy proti? Nákup amerických krápov, ktoré vôbec nepotrebujeme, zadĺži azda naše deti a vnukov menej? Budú tie dlhy splácať radostnejšie, ako keby dostali prídavky ich vlastné deti a dôchodky ich vlastní rodičia?

Váš nápad predlžiť vek odchodu do dôchodku na 67 či nebodaj viac rokov by mal byť trestný. Lebo ľudia, ktorí v tomto štáte pracujú desaťročia poctivo za žobrácke platy, si zaslúžia aj trochu dôstojného života a nielen driny. Ak vám tak ležia na srdci financie národa, ako to ide dokopy s nápadom navláčiť nám sem migrantov, z ktorých prinajmenšom časť bude nezamestnateľná, lebo sú podľa medializovaných údajov neovládajúci jazyk, bez odborného vzdelania a dokonca aj negramotní?

 

Ach, samé škaredé príbehy…

Nebudem riešiť tieto veci, i keď by nepochybne bolo o čom.

O pánovi Beblavom som pred časom v mojom blogu písala, tak sa nebudem opakovať.

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/01/07/cas-pribehov-7-ako-janko-piaty-podnik-dostal/

Pripomeniem len, keď som tam zahliadla aj pána Mihála, že to bol pán ktorý matky na materskej navádzal brať neoprávnene vysoký príspevok – teda formálne oprávnene, pomocou kľučiek v zákonoch. Vydal o tom dokonca knihu.

Na rozdiel od neho pokladám za zlodejinu, ak niekto vloží na dobrovoľnom nemocenskom poistení 400 eur a vyberie potom v rámci materskej za to navyše 5000 eur. Líšime sa s pánom Mihálom v morálke skrátka – ja si na rozdiel od neho myslím, že by sme sa v solidárnom systéme mali správať čestne a neťažiť z neho na úkor iných. Alebo si azda pán Mihál myslel, že tie peniaze sa tlačia v pivnici NR SR či na Úrade vlády SR, a stade ich rozdávajú matkám, ktoré si ich nevložili do systému, iba ich brali? Pán Mihál, verejne Vám oznamujem, že nie, boli to peniaze, ktoré tam ktosi musel vložiť a o tie peniaze ste tých čestne vkladajúcich ľudí, falošným solidarizovaním s ľuďmi bez hanby vkladajúcimi podstatne  menej ako vyberajúcimi, bezohľadne obrali. Nakoniec ste tým vyrobili problém Sociálnej poisťovni, takže to vaša koalícia predvolebne k januáru 2012 zrušila, lebo naozaj seriózne pracujúce a vkladajúce matky vás už mali s týmito čachrami plné zuby.

Nádejné matky od januára stratia možnosť získať či zvýšiť si materskú dávku dobrovoľným pripoistením. Zatrhla im to v piatok prijatá novela zákona o sociálnom poistení. Iniciátorom jej prijatia bol minister práce Jozef Mihál (SaS), ktorý v minulosti z pozícii daňového a odvodového poradcu radil budúcim matkám, aby si takto na úkor štátu prilepšili. Dnes však tvrdí, že niektoré ženy sa pripoisťujú „špekulatívne“.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/172637-mihal-zrusil-matkam-to-co-kedysi-klientkam-odporucal/

A tak sa nebudem ani vyjadrovať o tom, čo si myslím o účelovosti a termínovaní tejto Vami propagovanej legislatívnej kľučky (vždy sa dá skrátka dopátrať, komu sme ju šili na mieru v našom rodinnom kruhu, však?).

A ako je vidieť, dodnes niektoré matky postupujú podľa týchto návodov.

Ako dosiahnuť materskú 1400 eur, aj keď máte len minimálnu mzdu? Mamičky našli „dieru v zákone“

Nuž, výskumy už dávno dokázali, že ak sa časť jedincov v nejakom solidárnom systéme správa nečestne, tak ostatní strácajú ochotu v takom systéme fungovať. Pani sama v tom článku popisuje, že postupuje podľa návodu  poslanca Mihála, podľa mňa by ho za tieto rady mali trestne stíhať.Stíhala by som s ním aj ministra Richtera, že túto možnosť ľuďom, ktorí chcú ťažiť zo systému bezzábranovo podstatne viac ako vložia, doteraz radikálne nezablokoval.

Je to skrátka také slovenské a  liberálne, ťažiť na úkor iných, však?

 

Záverom…

Nie, nemyslím si, že by vám, naši drahí liberálni poslanci, záležalo na komkoľvek zo slovenských občanov okrem seba. A neviem, naozaj bez štipky hanby sa pozriete do očí všetkým tým dôchodcom a deťom na Slovensku?

Po tom, čo dorábate v NR SR odvčera – miliónkrát radšej koalíciu Smeru s dvomi, ktorých netreba v tomto štáte menovať – ako ktoréhokoľvek vás.

 

 

Elena  19.2.2020

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000517x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie