Založ si blog

Slnko v duši 4. – Hm. . .

V upršané ráno, ako bolo to dnešné, naša myseľ začína snívať. Kadejaké predstavy a sny sa nám preháňajú hlavou.

Neveď svoje kroky na cestu vyšľapanú, radšej zamier k neznámu cez bránu a poznamenaj zem doteraz neoranú – túto myšlienku som v dnešnom ráne objavila v knihe o smerovaní k životnému poslaniu. Mám rada tie nenáhodné náhody, keď si hľadám v antikvariáte knihu, a tak doobjednám ešte nejakú – a tá so mnou hovorí tichým hlasom presne o tom, o čom sa rozprávam v tej chvíli sama so sebou.

O vetre diaľok v tejto chvíli.

 

Každý zažívame v živote okamihy, kedy si kladieme otázku kam vykročiť ďalej.

Potrebujeme usporiadať veci sami v sebe. Zvažujeme smer svojej životnej cesty. Náš vnútorný hlas nám šepká, že nás čaká pravé životné poslanie. Cesta k nemu začína poznávaním samého seba a završuje sa tým, že svojim konaním obohacujeme životy iných. Tak to je, ak napĺňame pravé životné poslanie.

 

Čo je zmyslom nášho života?

Odpoveď mám za seba v záhlaví môjho blogu. Pre mňa to znamená prežiť zmysluplne každý z našich dní. Nie je to o tom, že 24 hodín denne intenzívne čosi robíme. Život je zmysluplný, aj keď sa len tak dívame do slnka či na oblaky letiace oblohou, vnímame vietor na tvári, vôňu lesa… Maličkosti, zdanlivo všedné dávajú životu ten najhlbší zmysel.

Sú dni, ktoré niektorí utápajú v alkohole, či brodíme sa nimi ponorení do negativity. Tie sú hľadaním zmyslu života. V jednej chvíli nájdeme zmysluplnosť každého okamihu, možno.

Avšak dôjsť k realizácii pravého životného poslania znamená naplniť najvyšší možný potenciál svojho života. Pravé poslanie nie je o peniazoch, realizujeme ho na základe hlbokého vnútorného impulzu. Nie je to o okamihoch, ale o krokoch ku realizovaniu niečoho väčšieho. Mali by sme  bez zaváhania vykročiť tam, kam nás vedú naše sny – stále by sme však mali mať na pamäti „veľký obraz“, ktorý vytvára v našom živote poslanie.

Takže podľa mňa zmysluplnosť života je jeho žitím, je to vertikála, životné poslanie je jeho smerovaním, je to horizontála.

 

Je zvláštne, ako nás Zámer sveta dokáže tlačiť zo všetkých strán želaným smerom…

Prezradím vám, že mňa Zámer svet zasýpa už druhý týždeň koincidenciami o životnom poslaní. Zjavne sa mu nepáči môj plán ísť do lesa, všemožne ma brzdí. Dokonca sa objavil problém so zubom, ktorý mám zajtra doriešiť. Včera som našla na fb článok o význame zubov – no hádajte, čoho sa týka zub 25 –  je to životné poslanie. Viem čoho sa moje poslanie týka – a je to úžasná vec. Lenže nevidím dôvod komukoľvek veriť.

 

Záverom…

Otvoríme nejakú knihu, čo nám povie Zámer sveta?

Je veľmi nebezpečné, keď sa pravda rozpadá na obmedzené presvedčenia, lebo budúcnosť nás vždy zaskočí.

Hm…

 

 

Elena 24.5.2020

 

 

 

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985679x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie