Založ si blog

Augiáš 9. – Ešte stále si myslíte, že Matovič je hlúpy?

Podaktorí mu nevedeli prísť na meno, lebo v koronakríze brzdil otváranie kadečoho – aj ich nekontrolované prevláčanie sa hranicami. Aspoň teraz, keď sa v rámci testovania bratislavských pedagógov ukázalo, že bezpríznakových prenášačov u nás blúdi viac ako dosť, by mohli oceniť jeho predvídavosť. Schopnosť predvídať naozaj nemá veľa ľudí – s tým má ľudstvo dostatok skúseností – Vernemu  či ďalším vizionárom sa smiali, a osudom prvých kresťanov boli levy…

A hej, podobne ako on si myslím, že núdzový stav by mal ešte pretrvať. Právnici tvrdia, že to nie je možné. Ja mám nápad na možné riešenie problému /v súlade s platnou legislatívou, ako inak).

 

Dáme dole rúška a budeme cestovať…

Otvorene – niektorí rúška budú nosiť aj dobrovoľne, vrátane mňa. Nemám dôveru ku niektorým situáciám a ľuďom v nich, takže určite by som si rúško dávala aj keby to hneď zakázali.

Aj cestovanie by sme mali zvážiť zodpovedne – aj ja som cestovala za homeopatkou, no nevyberiem sa do Prahy, kam som dostala pozvanie od konštelatérskej kolegyne.

Určitú mieru rizika v bežnom živote znášame, no načo ju nadlimitne zvyšovať?

 

Ja chápem, že niektorí Slováci pendlujú za prácou do zahraničia…

Ale nevidím dôvod dať sa nám ostatným nimi ohrozovať na zdraví. Ak chcú niekam chodiť, mali by byť ohľaduplní voči ostatným ľuďom a vedieť dospelo zniesť obmedzenia pre minimalizovanie rizika.

Teraz už konečne niektorí môžu pochopiť, že problém s koronou je väčší ako si mysleli. Lebo  začíname odhaľovať bezpríznakových nosičov

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/1998581_pacientov-s-koronavirusom-bez-priznakov-je-pravdepodobne-viac-nez-sa-ocakavalo

Situácia v rámci testovania v školstve podľa mňa ukázala, že je nutné pretestovať všetkých. Lebo riziková populácia nám nezmizne, ani ju vírus neobíde. Bezpríznakoví prenášači sú a zostanú pre nich hrozbou. Mnohým vírus možno neublíži, no niektorých môže zabiť. Ste natoľko amorálni, že nad tým mávnete rukou a poviete „čo už“, len aby opatrenia nenarúšali vaše osobné pohodlie?

A hej, zachytila som dokonca správu, že vírus sa môže aktivovať až po dlhšej dobe, môžete ochorieť údajne aj opakovane – tak neviem, čo znamená predstava istoty a bezpečia v tomto smere. Možno len naivitu a nevedomosť o riziku.

Stále som presvedčená, že ak sa snažia dostať do práce zdravotníkov, vojakov a policajtov, tak to dôvod má. V Česku počet chorých opäť stúpa, a uvidíme ako sa bude meniť situácia u nás, očakávam tiež ich nárast.

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/1997911_v-cesku-opat-stupa-pocet-nakazenych-koronavirusom

 

Otvárame školy a škôlky? 

To vážne, bez pretestovania učiteľov a detí? Keď už vieme, že neočakávane vysoký počet zamestnancov školstva mal pozitívny výsledok v rámci bratislavského testovania?

https://www1.pluska.sk/regiony/sok-ruzinove-toto-odhalilo-testovanie-ucitelov-pred-otvorenim-skol?itm_site=plus1&itm_template=article&itm_modul=najcitanejsie-24&itm_position=6

Som zvedavá, ako táto informácia zaúčinkuje na rodičov detí, ktorí boli rozhodnutí deti do školy poslať. Či predsa len nevyčkajú aspoň dva či tri týždne, ako sa situácia vyvinie.

A to boli len učitelia. Ach, a ktovie ako sú na tom kuchárky v školských jedálňach a personál reštaurácií, predavačky, či šoféri autobusov napríklad?! Tieto profesie by mali byť testované aspoň raz mesačne.

Myslím, že je nutné pretestovať celú populáciu.  A možno naozaj testovať aspoň vybrané profesie v pravidelných intervaloch.

 

A ten núdzový stav…

Je to jednoduché – ak nemožno ako právnici tvrdia núdzový stav predĺžiť, ani opätovne po minúte vyhlásiť nanovo – možno vyhlásiť stav výnimočný. Ten samozrejme musí vyhlásiť prezidentka – koná tak na návrh vlády, najviac na 60 dní ho vyhlasuje, ale ten možno na rozdiel od stavu núdzového aj predĺžiť.

https://domov.sme.sk/c/22413497/premier-matovic-vlada-si-nemoze-dovolit-nudzovy-stav-zrusit.html

Takže postačí, ak premiér Matovič dá návrh na vyhlásenie mimoriadneho stavu prezidentke. Lebo ak ona mimoriadny stav vyhlási, bude môcť v opatreniach pokračovať. Ak ho nevyhlási, bude v prípade akéhokoľvek zhoršenia situácie zodpovednosť na jej strane.

 

Elena 29.5.2020

 

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,850
Celková čítanosť: 8982932x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie