Založ si blog

Beštia 3. – Na ktorej ceste máš istotu, že sa z nej vrátiš?

Práca, práca a práca – pomyslela si otrávene. Nedokázala sa na ňu v tejto chvíli dobre sústrediť. Chcela si prečítať ďalší z lístkov.

Vybehnem na obed, povedala.

Dáme si obedy doniesť, nechoď, vonku už zasa prší – povedala kolegyňa.

Chcem sa trochu prejsť, odpovedala – dážď mi neprekáža.

Náhlivo vbehla do neďalekej reštaurácie, stôl v rohu miestnosti si našla a vytiahla lístky. Ďalší lístok v poradí bol modrý.

 

Dážď deň za dňom, a chladno. Prečo mi brzdíš odchod do lesa? Dni plynú, a ja chcem ísť, vieš že chcem ísť, tam prečo to robíš – pozrela sa na Zámer sveta spýtavo.

Nepustím ťa na cestu, z ktorej nemám istotu, že sa chceš vrátiť – odpovedal Zámer sveta prísne. 

Sklonila hlavu. Mlčala.

Na ktorej ceste máš istotu, že sa z nej vrátiš, chcela si povedať – a dobre, že to nehovoríš, dodal už pokojnejšie. Čítaj knihy, háčkuj, píš – je predsa veľa vecí, ktoré chceš urobiť – do utorka beztak nemôžeš odísť kvôli povinnostiam. A hej – usmial sa tajomne – čoskoro dostaneš posolstvo ďalšieho kroku.

 

Zvláštne, zauvažovala. Ako nás život posúva. Zrazu mala pocit osudovosti aj ona sama – nie, nebolo náhodné, že našla tie lístky.

No tak, pani, čo si dáte – prebral ju z úvah hlas čašníčky.

 

Elena    5.6.2020

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986628x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie