Založ si blog

HAF 5. – Policajti zasahovali v uliciach Bratislavy. . .

Kritiku a posmešky na policajtov, ktorí sa zúčastnili zásahu, podaktorí diskutéri hádzali pod článkom o tom bratislavskom prípade.

Ja žasnem nad mierou hlúposti slovenského národa. Tak už je asi jasné, o čom idem hovoriť.

 

Samí experti…

Ono sa to pekne vypisuje o zásahu v situácii, kedy sedíme doma v kresle a pijeme čaj. A pozeráme, ako to tam všetko tí policajti zorali

  • ako ich bolo veľa (to keby dotyčný diskutér nabehol, isto by to zvládol sám),
  • ako do neho jeden policajt kopol, vraj teda – v takej situácii nervy pracujú, veliteľ to ale ustrážil a napomenul ho, nebagatelizujem násilie, no zaujímalo by ma ako by páchateľa pacifikoval samotný diskutér – recitoval by mu Marínu, alebo by samu prihováral láskavo a empaticky?,
  •  ako zákrok trval dlho, a ako policajti mali inak spraviť to, a hento, a tamto – no ved vravím, škoda je podaktorých diskutérov tu na Slovensku, Chucka Norrisa by mohli zastupovať.

Páchateľ pokrikoval kadečo. Je otázne, či bol duševne v poriadku. Po pozretí toho výstupu si iste kládli mnohí otázku, či mohol mať v sebe aj nejakú drogu alebo alkohol, lieky.

Skutočne by ma zaujímalo, kto z diskutérov má aspoň teoretické vedomosti, nehovoriac o praktickom zážitku z takého zásahu. Kto z nich si vôbec uvedomuje, že situačne môže skratovo zareagovať aj normálny človek. Nehovoriac o psychopatickom či psychotickom páchateľovi.

Psychotika strieľať nemôžeme, ten je duševne chorý a koná pod vplyvom chorobného procesu, ale zastrelenie psychopata by som polícii ja osobne rozhodne nevyčítala. Je to človek reakciami nepredvídateľný, a koná vedome, plánovite, reaguje bez súcitu. Je naozaj hrozbou.

 

Uvedomujem si, ako človeka poznačí, keď sa musí vystavovať takým situáciám ohrozenia.

Aj keď je trénovaný, nikdy to nie je zvládnuté „ľavou zadnou“, vždy tam musí byť postreh, pohotovosť, ostražitosť, vypätá pozornosť. A to nielen priamo pri aktívnom zásahu je psychicky náročné, ale napätie vplýva podobne aj na vyšetrovanie dôsledkov činu – niekedy sú obete páchateľom zohavené, na miesto činu idú policajti vo dne či v noci.

Veru to nie je ľahká práca.

Rozhodne je ľahšie hodnotiť policajné zásahy z kresla doma pri čaji, káve, či pri dajakom poháriku.

 

 

Elena  10.7.2020

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986642x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie