Založ si blog

Nemlčím 7. – Chvíle pohody. ..

Les nádherne voňal v teplom predpoludní. Pozrite aký nádherný dvojstrom,

 


A ešte jeden pôvabný a silný strom vám ukážem  – je to divá čerešňa, zlomil ju kedysi vietor v búrke, no nevzdala to a nanovo rastie, po celom kmeni jej rašia drobné konáriky.

 

 

Pár kuriatok sa mi podarilo nazbierať a o chvíľu už doma rozvoniavalo lečo s kuriatkami a nadrobno nakrájaným zemiakom, to je skvelá kombinácia.

Ach, zanechám ľudstvu ešte jeden úžasný recept – polievka s hubami na môj spôsob. Popražíme cibuľku, pásiky z polovice kápie, petržlen a  mrkva na kolieska nakrájané, 1 dubák a 3-4 veľké kuriatka, čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, 1 – 2 zemiaky. Zalejeme vodou a varíme, môžeme pridať bujón. Pridáme aj petržlenovú vňať.

 

A prezradím vám, cestou z lesa so mnou putovali i dva štvorlístky …

 

A tak aspoň ich fotografiu posielam i vám – pre šťastie…

 

Elena   15.7.2020

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935989x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie