Nemlčím 10. – Nebudeme mlčať. . .

18. júla 2020, elenaistvanova, NEMLČÍM

Čo všetko zažije človek, ktorý v tomto štáte hľadá spravodlivosť?

Mnohí z nás by o tom mohli rozprávať desivé príbehy. Príbehy plné slz, sklamania a utrpenia. Príbehy straty ilúzií o tých, ktorí by nám k spravodlivosti mali pomáhať.

 

Mamy Otvoreného listu premiérovi SR spísali svoje skúsenosti, čo všetko na Slovensku zažívali pri hľadaní spravodlivosti pre svoje deti, ktoré zomreli vinou lekárov v dôsledku ich neodborného postupu.

Popri bolesti zo straty dieťaťa, utrpení a traume  pre osočovanie a urážky zo strany samotných zdravotníkov mamy zažívali

Viete si predstaviť, že by ste zažívali niečo podobné? Že by niekto zavinil smrť vášho dieťaťa, a potom by ste boli vystavení všemožným darebáčinám?

Nie, už nebudeme mlčať.

Matky Otvoreného listu premiérovi SR  čakajú na stretnutie s premiérom Matovičom, ktoré je v súčasnosti v štádiu dohodovania termínu na multirezortné stretnutie všetkých aktérov.

Verejne vyzývame kompetentných v tomto štáte, aby robili bezodkladne kroky na ochranu životov a zdravia slovenských občanov. 11 000 ľudí, ktorí zomrú na Slovensku každý rok len preto, že im nebola poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť – to je strašné číslo. Sú to aj vaši blízki, vaše deti, partneri, rodičia. Nemlčme, ľudia.

Žiadame

 

 

Elena   18.7.2020