Založ si blog

Ovčania 10. – Pán Šeliga, podajte trestné oznámenie. . .

Pán Šeliga podal trestné oznámenie za nenasadené rúško na poslanca Kotlebu.

Neviem síce, kto pán Šeliga je, akosi som doteraz nepostrehla čím sa zaoberá, ale veď to je jedno. V televízii predvčerom vykladal so zaujatím, že 44 životov kvôli covidu je hrozné a musel preto konať.  Že je to 44 životov, príbehov, osudov, že k tomu nesmieme byť ľahostajní…
No a teraz si predstavte, čo povie ten pán Šeliga potom, keď sa dozvie, že nám tu v slovenskom zdravotníctve zomiera každý rok 11 000 ľudí. Je to 11 000 životov, príbehov, osudov každoročne. Vymrie nám tak každý rok jedna väčšia dedina, alebo jedno menšie mesto. Určite pán Šeliga s hrôzou skonštatuje, že voči tomu nemôžeme byť ľahostajní.  Akurát že neviem, koho potom zažaluje. Lebo maslo na hlave tu majú slovenské vlády, ktoré mali konať a nekonali po dlhé roky. Fúha, som zvedavá na to jeho trestné oznámenie – to bude proces storočia…

 

Možno…

Možno už v tejto chvíli sedíte pokojne v práci so šálkou čaju na stole. Možno oddychujete doma pri rannej káve a sledujete televíziu či počúvate rádio.

Kajka s Dominikou po dvoch nociach bez spánku čakajú na prvé pojednávanie vo veci usmrtenia Sebinka v nitrianskej nemocnici.

Moc s nimi súcitím. Poznám tú desivú situáciu, keď sa idete po prvý raz postaviť tvárou v tvár osobe, ktorá zavinila smrť vášho dieťaťa. Keď musíte sedieť pred súdnou sieňou a  páchateľka na vedľajšej lavičke spokojne debatuje, vysmiata a vymaľovaná ako kraslica. Spomínam si živo, ako ma bolelo, že lekárka ktorá zavinila smrť môjho syna, prišla na to pojednávanie v ružovej blúzke a žltých nohaviciach. Pripadalo mi to ako totálna neúcta voči môjmu mŕtvemu dieťaťu. Bolo mi tak zle, že som chvíľami nevládala dýchať. A chvíľami som mala pocit, že sa mi to len sníva, že to predsa nie je realita. V súdnej sieni mi po tvári tiekli slzy, no sudca mi zakázal plakať.

Informácia o tomto pojednávaní, o ktorej hovorí obrázok nižšie, je na stránke www.justice.gov.sk%2FStranky%2FPojednavania%2FPojednavanieTrestDetail.aspx%3FIdTp%3D9B4A8955-3121-4BF3-8DD5-63B685433803_1080509%26fbclid%3DIwAR0UAuwu-Qr_Oeo2lc5Wmbmy2I4g-4n9sw2ODr-cgLXXfP0yvpgrXbT5fc0&h=AT27r4rDSs4cTxi4uRYpu70VDjbOMCzX2u7nDXw7EVtM-8c0JcAagn5FPLieYkGaNpcm59dw9O7o_r8x-iLkD6iwVOsBSrFM77pGN9AAJwCFckS8sTCfo4hpjKxloYnAmLd_UA

 

 

 

 

Kajka s Dominikou po dvoch vyčerpávajúcich nociach bez spánku čakajú na prvé pojednávanie.  Dominika presedela celú noc, zvierala v ruke papučky, v ktorých jej syn bol v nemocnici. Fotografie sú z rodinného albumu, uverejnené so súhlasom rodiny.

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

Áno, tu ich mal Sebinko ešte obuté.

 

Kde sú tie časy šťastnej rodiny so Sebinkom v náručí rodičov?

 

 

A budeme tam stáť a budeme kričať…

Sme ľudia, ktorí nemlčia. Sme matky Otvoreného listu premiérovi SR. V mene našich i vašich detí bojujeme za nevyhnutnú zmenu v slovenskom zdravotníctve.

Aj s týmto bannerom, ktorý je na obrázku nižšie, sme boli pred Generálnou prokuratúrou a Úradom vlády.

 

 

A budeme tam stáť znovu a znovu.

A budeme tam stáť a kričať, znovu a znovu, až kým tento štát neprijme opatrenia, ktoré  budú spravodlivo trestať páchateľov a zrovnocenia práva obetí s právami páchateľov.

A zapálime tisíce sviečok, až kým tento štát nepodnikne kroky na to, aby deti zbytočne nezomierali v slovenských nemocniciach.

 

Elena   30.9.2020

 

Ďalší z našich bannerov. Vláda SR musí podniknúť kroky, aby deti v slovenských nemocniciach zbytočne nezomierali.

 

 

K diskusii: Neviem, kto je pán Šeliga, ale je úplne nepodstatné, kto to je. Lebo TO na Kotlebu podal a vyjadrenie presne v tom duchu v TV správach tiež poskytol. Aj tých 11 000 mŕtvych každý rok na Slovensku pre neposkytnutie potrebnej zdravotnej starostlivosti je tiež smutnou realitou.

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8980894x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie