Založ si blog

Tornádo 7. – Nech sa nám premiér verejne ospravedlní. . .

Zázraky nad zázraky sa dejú, milí spoluobčania. Vďaka nášmu premiérovi, pravdaže. Prezradím vám o nich viac práve teraz. A aj to, prečo očakávam jeho verejné ospravedlnenie občanom.

 

Čo sú to za testy?

Nakúpil v súčasnosti testy na ten celoplošný cirkus s pomocou malej firmičky z Trnavy, po 4 eurá i niečo – nechce sa mi hľadať presnú sumu. Tak vám poviem, nejako sa z toho celého neviem vyznať – prečo tak lacno? To sú také isté testy ako si ľudia platili v prvej vlne? Ak ich premiér dokázal nakúpiť po tie 4 eurá a dačo, však v takom prípade za úžeru treba zažalovať tých, čo im ich vtedy predávali, stáli vyše 70 eur jeden.

Alebo to nie sú také testy?

A aké iné, prepánakráľa? Spomínate si na to, ako terajší pán premiér lamentoval v televízii, že testy nakúpené bývalým premiérom  Pellegrinim treba hodiť do Dunaja? Azda nenakúpil pre občanov taký pówl, aký vtedy odvrhol – či žeby ich tá dodávateľská firma z toho Dunaja povyťahovala teraz, keď sú také lacné?

Čo za zázraky sa to tu dejú?

No naozaj sa v tom neviem vyznať, pán premiér by nám to mal vysvetliť, on vie všetko najlepšie.

 

Nakoniec vymyslí, že odmietačov testovania popraví na námestí…

K tomu celoplošnému cirkusu tiež národu osvetlil, že nebudú odmeny testovaným, ani iba základná zdravotná starostlivosť netestovaným – veď by som sa aj čudovala, ako by to zariadil. Ale že budú tých netestovaných karantenizovať na 10 dní. Ktovie prečo iba na toľko – veď sa kade-tade píše, že 14 dňová inkubačná doba môže byť. A samozrejme ma zaujíma, že podľa akého zákona nás chce karantenizovať „za trest“, ak sa nezúčastníme nepovinného testovania. Vidím to tak, že slovenské súdy budú v najbližšom čase preťažené.

Čo už, ľudia si doma posedia, horšie to bude, ak si posedí doma polovica z autobusárov, pekárov, predavačiek. Sulíkove teplé rožky budú  v … no, nebudú. Teda, ak sa ich nepriberie upiecť pán premiér sám. Nebudú ani obchody otvorené, teda ak tam pán premiér nevyšle to vojsko. Ale veď nech vyšle, to s ním čoskoro tú spoluprácu ukončia, keď budú musieť vojaci ľuďom vážiť tvaroh a krájať plátky syra.

A najnovšie vymyslel, že nebudú mať nárok na pandemickú OČR. To ma zaujíma, ako to zariadi, lebo OČR má rodič na dieťa, nie sa seba. Lepšie by urobil, keby radšej mlčal, lebo čo nápad, to perla ducha – a prejav nebetyčnej neznalosti aj bežného chodu vecí či bežnej legislatívy.

 

Som hodne trpezlivý človek, ale v tejto chvíli mám jeho vyčíňania práve dosť. Takže žiadam, aby sa nám všetkým premiér verejne ospravedlnil.

To on nás dostal do problémov. To on mal zaistiť seriózne bezpečnostné opatrenia  a namiesto toho podporoval nezodpovedných v ich konaní. „Nech sa vrátia z dovoleniek bez stresu“ – táral, namiesto aby uzavrel hranice a tých ľudí nechal prejsť testovaním a štátnou karanténou. „Nech si nevestičky užijú svadbu“ spokojne sa prizeral nezmyselnému konaniu niektorých, ktorí následne nákazu šírili. A namiesto preventívnych opatrení v podobe povinného testovania zahraničných robotníkov na hraniciach, čo mal požadovať od ich zamestnávateľov, sem pustil mnohých z nich, hlavne Srbov a Ukrajincov, s nákazou. Štatistiky jasne vypovedajú o zdrojoch nákazy. A namiesto ľútosti nad tým, ako to zbabral s tými ochrannými opatreniami pre občanov, keď uprednostnil menšinu nezodpovedných a ich užívanie si pred ochranou zodpovedne sa správajúcej väčšiny, tak sa nám premiér vyhráža. Sú to len vyhrážky, pravdaže, a nie hrozby – lebo jeho nápady majú taký vratký legislatívny základ, že by si ich právnici mohli čítať na prvoaprílovom večierku.

Za dva dni vyslovil 4 rôzne verzie vyhrážok, čo jednu scestnejšiu.

Mám toho dosť, takto nedôstojne a neprimerane sa nami platený zástupca štátu správať nemôže. Nie je prijateľné, aby sa premiér ako verejný činiteľ vyhrážal občanom, tobôž už nie počas núdzového stavu.

Myslím, že by mal parlament vyzvať premiéra,  aby zdokladoval svoju duševnú spôsobilosť vykonávať funkciu.

 

Elena  20.10.2020

 

K diskusii: brehy  – je predsa zrejmé, že niekedy o nás viac vypovedá to, čo neurobíme, ako to, čo urobíme.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003143x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie