Poriadne ostro 2. – Ako sme sa s Mongolskom zbratali. . .

15. januára 2021, elenaistvanova, Poriadne ostro

Poviem vám, bol to štátnický počin roka, keď premiér Matovič poslal v decembri minulého roka plán pripravený Sulíkom ku zvládaniu korony do Mongolska

https://slovensko.hnonline.sk/2249840-nie-sme-hrackarstvo-matovic-sulikovi-odporucil-aby-plan-ponukol-mongolsku

Nie že by ma Sulík ako politik čímkoľvek nadchol, ale ten vtedajší plán testovať iba problémové lokality mal niečo do seba.

 

Prezradím vám, že

teraz čakám každým dňom, kedy nám Mongoli pošlú z vďaky niečo úžasné. Nemusí to byť práve snežný leopard, ktorých v tej krajine žije tretina z celosvetovej populácie. Majú i nádherné kone, veru, majú.

Alebo možno prichystajú nejakú oslavnú pieseň na nášho premiéra – ani to nie je na zahodenie, ich spev je originálny

https://www.youtube.com/watch?v=i0djHJBAP3U

presne ako premiérove nápady, akurát že o pár tried je ten ich spev lepší.

 

A hej, Mongoli naše plány na zvládanie korony určite nepotrebujú,

lebo ju v skutočnosti zvládajú ďaleko lepšie ako my

https://index.sme.sk/c/22540322/mongolsko-pandemia-covid-19-uspesne-koronavirus-sulik-matovic.html

tak možno by to mohlo fungovať v opačnom garde, že by pán premiér požiadal koronaplán od Mongolov. Len nech im, preboha, nejde potom z vďaky spievať ani nič vykladať, aby nám po tých jeho preslovoch vojnu nevyhlásili, lebo nemáme ešte ani tie predražené americké stíhačky, ani tie radary, čo najnovšie za vyše 150 miliónov eur Naď nakupuje. Poviem vám, nemali sme ho ministrom robiť, ale radšej ako špeciálneho veľvyslanca vyslať do toho Mongolska, s podmienkou, že sa bude pohybovať iba v strede oblasti púšte Gobi.

 

V skutočnosti Mongolsko na rozdiel od premiéra Matoviča hlboko obdivujem, 

majú bohatú šamanskú tradíciu, silného ducha národa a prekrásnu krajinu, preto to malé žartovné popichovanie tejto krajine dávam.

Priznávam úprimne, že ma očarila kniha Léčba koněm – príbeh americkej rodiny so synom autistom, ktorej otec podnikol so synom cestu do Mongolska za uzdravením. A tak som si o Mongolsku čítala kadečo i ja, kým žil môj syn.

Ich hudba je prekrásna, originálna, dýcha srdcom a slobodou. S úctou a láskou ku Mongolsku ešte jednu ich hudobnú šamansko-relaxačnú ukážku hudby dávam vám všetkým pre deň plný pohody

Elena