Založ si blog

Tep dňa 3. – Ako sa slovenská vláda testovaním národa preslávila. . .

Peniaze za testovanie, ktorému sme vystavovaní, by sme mali dostať. Píše o tom blog

https://blog.hlavnespravy.sk/25317/boli-ste-ucastnikom-celoplosneho-testovania-ste-pravidelne-testovany-mate-narok-na-financnu-odmenu-vysku-vam-urci-znalec/

Dokonca uvádza aj odborný článok, týkajúci sa štúdie o testovaní na Slovensku, ktorý bol uverejnený v odbornom časopise 4. 12.2020, a v ktorom jeho autori prehlasujú, že vraj majú naše súhlasy s testovaním.

A tak moja stará známa pesnička „nie, nemám rada klamstvá a nemám rada klamárov“.

Aj list som preto napísala – nie autorom toho článku, čo ste – ak niekto nemá morálne zábrany takto evidentne klamať verejne, tak čo už by vylepšili na jeho morálnom profile moje reči o morálke. Prezradím vám ale až neskôr v tomto blogu, komu som ten list adresovala.

Nuž, tak v tomto blogu pár slov o tom, ako sa slovenská vláda testovaním národa preslávila…

 

Ach, ten článok, podľa ktorého sa testujeme oboznámene, s písomným súhlasom a dobrovoľne…

Môžete si ho prečítať v linku

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.02.20240648v1

The effectiveness of population-wide, rapid antigen test based screening in reducing SARS-CoV-2 infection prevalence in Slovakia

v preklade

Účinnosť celopopulačného rýchleho skríningu na základe antigénového testu pri znižovaní prevalencie infekcie SARS-CoV-2 na Slovensku

Jeho autormi sú

Martin PavelkaKevin Van-ZandvoortSam AbbottKatharine SherrattMarek MajdanCMMID COVID-19 working groupInštitút Zdravotných AnalýzPavol JarčuškaMarek KrajčíStefan FlascheSebastian Funk
V závere článku je autorské prehlásenie

Author Declarations

I confirm all relevant ethical guidelines have been followed, and any necessary IRB and/or ethics committee approvals have been obtained.

Yes

The details of the IRB/oversight body that provided approval or exemption for the research described are given below:

Only publicly available data was used and therefore no exemption necessary.

All necessary patient/participant consent has been obtained and the appropriate institutional forms have been archived.

Yes

I understand that all clinical trials and any other prospective interventional studies must be registered with an ICMJE-approved registry, such as ClinicalTrials.gov. I confirm that any such study reported in the manuscript has been registered and the trial registration ID is provided (note: if posting a prospective study registered retrospectively, please provide a statement in the trial ID field explaining why the study was not registered in advance).

Yes

I have followed all appropriate research reporting guidelines and uploaded the relevant EQUATOR Network research reporting checklist(s) and other pertinent material as supplementary files, if applicable.

Yes

Paper in collection COVID-19 SARS-CoV-2 preprints from medRxiv and bioRxiv

 

 

Pán minister Krajči, skutočne sa nehanbíte na akademickej pôde verejne takto klamať? Presne to totiž robí publikovaná štúdia, ktorej autori bez hanby verejne vyhlasujú, že testované osoby boli oboznámenú  účelom testovania, dali svoj písomný súhlas k tomu a zúčastnili sa testovania dobrovoľne.

Drahý pán minister zdravotníctva Slovenskej republiky,

vyjadrite sa bezodkladne a verejne celému národu, kde sú naše súhlasy, naša oboznámenosť s účasťou v štúdii a naša dobrovoľná účasť v nej?

A kým pán minister pouvažuje nad odpoveďou, tak vás oboznámim ešte s jedným detailom celej situácie, ktorý vás poteší.

 

Kto z vás sa pridá ku hromadnej žalobe?

Advokátska kancelária Weis & Partners poskytuje informáciu, že účastníci testovania majú nárok na odmenu

https://akw.sk/covid-19/ucastnici-dobrovolneho-testovania-maju-pravo-na-odmenu-za-ucast-na-vedeckom-experimente/

V článku uvádza, že

štúdia je financovaná aj zo zdrojov Wellcome Trust, ktorá po pár rozklikaniach nasmeruje zvedavcov na také mená ako Dr. Fauci, resp. Bill & Melinda Gates Foundation.

Tak vidíte, nebojte sa, bude peňazí dosť na to odškodňovanie, čo poviete?

Lebo tí právnici to myslia vážne. Uvádzajú, že

Ak ste sa teda zúčastnili tohto vedeckého experimentu, MÁTE nárok na odmenu za účasť na tomto pokuse. Ak sa k peniazom nedostanete na základe výzvy, kontaktujte svojho advokáta. Nešlo totiž o testovanie, ale o plánovaný vedecký experiment na ľuďoch, pri ktorom neboli údajne porušené etické princípy. Na toto sa však pozrime osobitne zblízka.

Norimberský kódex[1] je súbor zásad medicínskej etiky pre experimenty na ľuďoch, ktorý vznikol ako dôsledok súdu s vojnovými zločincami na norimberskom súde po skončení druhej svetovej vojny.

Uvádzajú aj celý Norimberský kódex. Môžete si ho prečítať na tom ich linku.

 

No a ten môj list…

List som adresovala odbornému časopisu, kde publikovali autori štúdie tieto nepravdivé tvrdenia – so žiadosťou, aby preverili  pravdivosť autormi článku uvádzanej informácie o súhlase testovaných osôb, ich oboznámenosti s účasťou v štúdii a dobrovoľnosti tejto účasti.

Prečítajte si jeho plné znenie v slovenčine:

Na základe Vami uverejneného článku Účinnosť celopopulačného rýchleho skríningu na základe antigénového testu pri znižovaní prevalencie infekcie SARS-CoV-2 na Slovensku https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.02.20240648v1

a údajov v ňom uvádzaných vyslovujem pochybnosť o pravdivosti údajov – a to vo veci existencie súhlasov testovaných osôb ku ich testovaniu. Autori článku nemajú súhlasy testovaných osôb. Testovanie nimi popisované v skutočnosti je v Slovenskej republike realizované nátlakovou formou, pod hrozbou nemožnosti ísť do práce, či vykonávať mnohé ďalšie bežné činnosti života.

Žiadam Vás preto o preverenie skutočností, ktoré uvádzajú autori ohľadne oboznámenia a súhlasov testovaných osôb, aj dobrovoľnosti ich testovania.

Domnievam sa, že týmito postupmi autori článku konajú nekorektne a porušili aj ľudsko-právne hranice testovaných osôb.

Naposledy podľa mojich vedomostí takto konalo fašistické Nemecko.

S úctou

 

 

Elena

 

P.S.: Nuž, čo dodať? Ak sa slovenská vláda chcela testovaním národa presláviť, práve sa jej to vďaka mne podarilo…

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983798x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie