No. 1 1. – Ako ideme pomáhať migrantom. . .

21. februára 2021, elenaistvanova, No. 1

Ideme migrantom v Grécku pomáhať – hrdo hlása nadpis článku v linku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/578779-slovensko-chce-pomoct-migrantom-v-grecku-zdravotnikmi-ak-budu-volni/

Vraj im pošleme na pomoc našich zdravotníkov – samozrejme tých, ktorých máme navyše.

Pretrela som si oči.

Však pomáhať ľuďom v núdzi máme, o tom som úprimne presvedčená – poslať im môžeme niečo z našich vakcín objednaných, KTORĚ U NÁS URČITE NEVYUŽIJEME V TAKOM POČTE z niektorých už registrovaných vakcín – lebo európski lídri vyhlásili, že milióny vakcín pre Afriku treba.  A aj nejaké peniaze môžeme zaslať do krajín, v ktorých ľudia žijú fakt biedne, pomôcť im budovať infraštruktúru pre uľahčenie života – studne, školy, závlahu,  nemocnice. To vidím ako reálnu pomoc.

Ale slovenských zdravotníkov vyšleme na pomoc migrantom do Grécka, ako uvádza tá správa?

My máme nejakých zdravotníkov navyše?

 

To kto prišiel s týmto nápadom, milí politici?

Prvý apríl nie je, určite nie – tak zrejme ste to mysleli vážne, drahá vláda. To komu z vás to napadlo v situácii, kedy nemáme dosť zdravotníkov u nás a vyhlasujú už pár mesiacov, že sú vyčerpaní a že systém kolabuje???!!! Kedy prezidentka ďakuje za pomoc rakúskych zdravotníkov u nás?

https://www.ta3.com/clanok/1203434/prezidentka-sa-podakovala-rakusku-za-zdravotnikov.html

Zdravotníci by mali poskytovať starostlivosť pacientom s ochorením COVID-19 na lôžkach oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny alebo jednotiek intenzívnej starostlivosti. V prípade zhoršenia situácie ministerstvo očakáva zvýšenie počtu zahraničných zdravotníkov.

A nedá mi zvedavosť – tých rakúskych zdravotníkov budeme platiť vo výške slovenskej mzdy?

 

Pokiaľ viem, mali k nám prísť pomáhať ešte i zdravotníci z Poľska a Maďarska.

Veď my tu na Slovensku sme v situácii, že nám zdravotníkov tri krajiny na výpomoc posielajú – a my vyhlasujeme verejne, že pošleme na pomoc migrantom našich zdravotníkov? 

To akoby som vyhlásila, že darujem pre chudobných všetky moje paláce, okrem tých prvých dvoch mojich palácov. Netešte sa predčasne, nemám zatiaľ ani jeden.

 

Elena