Založ si blog

No. 1 9. – Matovič volá o pomoc – oficiálna výzva krajinám EÚ. . .

Matovič oficiálne požiadal o pomoc krajiny EÚ. A ja v dnešnom blogu jeho výzvu tým krajinám doplním – tak, aby sme koronu u nás skutočne rýchlo a  efektívne dostali pod kontrolu.

 

Premiér Matovič (OĽaNO) požiadal členské štáty Európskej únie o pomoc v podobe zapožičania dávok vakcín alebo vyslania zdravotníckych pracovníkov. Víta aj navýšenie národných kapacít sekvenovania.

To všetko spravil v rámci svojej účasti na dvojdňovom videokonferenčnom summite lídrov EÚ, ktorý sa uskutočnil v dňoch 25. – 26. februára. Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR (ÚV SR).

https://www.cas.sk/clanok/1094065/je-to-oficialne-volame-o-pomoc-matovic-sa-obratil-na-staty-eu-s-prosbou/?AT=wgt.article_clanok-najcitanejsie-24.c.x…B.1

 

Otvorene – nemyslím si, že by nám tieto opatrenia zastavili problémy v krajine s koronou.

 

A tak doplňujem túto jeho žiadosť o kroky, ktoré sú naozaj potrebné – a posielam výzvu tým všetkým európskym krajinám, ktoré i on oslovil:

 

prosím, prosím, urobte u nás namiesto nás poriadok,

 

pošlite nám niekoho, kto namiesto vakcín zaistí pre každého občana balíček s vitamínmi aj multivitamínmi, ivermectinom, zinkom, teplomerom, oxymetrom, aj respirátormi a dezinfekciou, dávajú ho svojim občanom niektoré krajiny

inšpiráciou môže byť taká India, ako ukazuje článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/taketo-covid-balicky-s-ivermektinom-a-vitaminom-d3-distribuuju-v-zaostalom-svete-bez-lockdownov/2445320

Indické balíčky obsahujú okrem rúšok, respirátorov, dezinfekčných potrieb aj Ivermektín, Doxycyklín, vitamín C po 500mg 2x denne, multivitamíny a vitamín D3, ktorý treba si dať v množstve 60 000IU prvý a druhý deň na začiatku liečby. Tieto balíčky, ktoré predávajú alebo poskytujú poistencom nemocnice v Indii obsahujú dokonca aj oxymeter a teplomer.

 

pošlite nám niekoho, kto uzavrie hranice a zariadi seriózne štátne karantény, aby sa nám sem nenavláčali ľudia z afrických dovoleniek s nákazou, aby sa vyliečili v štátnej karanténe a nerozvláčali nákazu na vychádzke so psíčkom, nákupe v obchode, prevláčaní sa ulicami…

 

pošlite nám niekoho, kto urobí poriadok s tými, ktorí nechcú rešpektovať epidemiologické zásady, nemajú rúška, prevláčajú sa kdekade – namiesto nacapovanie kadejakých finančných pokút, ktoré by nezaplatili ich odveďte na dobrovoľnícku službu v rozsahu 8 hodín do nemocníc, treba tam ľudí ako soľ, k tým ťažko chorým a zomierajúcim,  a oni zjavne nemajú žiadnu obavu z nákazy, tak nech to využijú pre dobrú vec.

Ako vidíte, netreba veľa. Som si istá, že tieto opatrenia povedú ku veľmi rýchlemu dodržiavaniu opatrení zo strany občanov. Postačí jedna či dve dobrovoľnícke služby, a nikto ich nebude musieť prosiť, aby brali ohľad na životy iných a správali sa zodpovedne.

 

pošlite nám niekoho, kto zavedie na tri týždne skutočný lockdown, aký majú vo svete na zastavenie šírenia nákazy namiesto tejto paródie lockdownovej. A k tomu dezinfekčné opatrenia – dezinfikovanie verejných priestorov denne párkrát, hlavne ulíc, zastávok a nástupíšť, priestorov pred obchodmi a poštou.

 

K tomu dobrovoľníčeniu prosím, aby premiér zariadil aspoň to, aby hygienici pripravili zoznamy všetkých, ktorí nám dovolenkovali kade-tade a nakazení sa prevliekli domov spoza hraníc. Lebo čoskoro bude situácia, že povinné práce bude nutné spustiť. Môžu sa uplatniť v povinných prácach v tej nevyhnutnej infraštruktúre ako prví, túžia po vzruchoch a dobrodružstve, nežiada sa im sedieť doma na zadku – nuž tam je ich pravé miesto.

 

A nie, nesmejem sa v tejto chvíli, plačem – lebo tento všivavý systém zlyháva, a zomierajú ľudia, ktorí by mohli žiť. Pripravujú smernicu, koho nenapoja na prístroj, lebo ich nebude pre všetkých, a tak niektorí budú bezmocne pozerať ako ich blízki zomierajú bez pomoci.

 

Elena

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935757x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie