Bez 7. – Tu už končia všetky žarty. . .

4. marca 2021, elenaistvanova, BEZ

Bez akýchkoľvek morálnych zábran. Sprosté psychické týranie. To je prípad Moniky Jankovskej.

Bola prepustená na slobodu na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu z minulého štvrtka. A pri východe z väzenia nič netušiaca bola opätovne zatknutá.

Iste, páchala trestnú činnosť – a nepochybne by mala za ňu niesť následky. Ale tento spôsob „oslobodenia“ a opätovného zadržania rovno pred bránou je naozaj desivým psychickým týraním ženy ktorá má za sebou nedávny samovražedný pokus. Je to trochu iná pozícia ako boli anetickí psychopati z organizovaných zločineckých skupín, ktorí mali na rukách krv mnohých ľudí.

Otvorene – myslím, že vyšetrovateľ, ktorý takýmto spôsobom pristupuje ku riešeniu jej prípadu, by nemal robiť vyšetrovateľa, pretože

Vôbec sa nečudujem, že sa psychicky zrútila. V podstate s tým asi aj ktosi kalkuloval – lebo čaká, že povie niečo, čo ešte zamlčala podľa nich.

Tu končia všetky žarty, nemožno sa len tak prizerať – inak nám bude pribúdať väzenských „samovrahov“.

Dala som dnes podnet Amnesty International ohľadne prípadu toho právnika, ktorý vo väzení zomrel údajne na covid a nemal prístup ku lôžku s prístrojom, t. j. ku Ústavou SR garantovanej zdravotnej starostlivosti. Ani ku notárovi a dokonca opakovane, aby mohol vystaviť splnomocnenie pre rodinu, aby sa mohla o jeho zdravotnom stave dozvedieť. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada Amnesty International.

 

Myslím, že týmito postupmi vláda stráca nielen legalitu, ale aj legitimitu.

 

 

Elena

 

K diskusii

criticus, predstav si, že ja som zažila sudcu, ktorý ako prvý rozsudok vo veci usmrtenia môjho jediného syna vyhlásil, že závažne pochybila nemocnica,  ale nie službukonajúca lekárka. N kto asi tam mohol pochybiť – kuchárka, vrátnička, upratovačka?  Jasné, KS to dal na správnu mieru.

No i tak hlboko súcitím s Jankovskou – a i Ty by si mal, lebo nie je v poriadku kohokoľvek psychicky týrať.  To čím pochybila Jankovská, s tým sa musí vyrovnať ona sama so svojim svedomím a orgány činné v trestnom konaní trestom. Ale toto jej zatknutie nebolo v poriadku, to Ti je hádam jasné, alebo nie?

Ja Ťa chápem, criticus,  pozri tu – i my mamy bojujeme proti nespravodlivosti, veľkej a dlho

 https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

ale to nemení nič na tom, že Jankovskú takto týrať nemali. Bodka.