Za pravdu 4. – „Vakcína je“. . .

9. júla 2021, elenaistvanova, ZA PRAVDU

„Vakcína je sloboda“ – toto heslo žiari ohnivo na čele kampane za „očkovanie“.

Pardón, nie ohnivo – krvavo…

Je mi nevoľno, keď ho vidím a pripomína mi fašistické časy, kedy heslo v podobnom štýle vešali nad koncentráky – to som napísala v mojom blogu už opakovane v priebehu času. To si skutočne niekto zvolil za inšpiráciu? Dokážete tomu uveriť vôbec? Je duševne zdravý autor toho nápadu?

Pred časom poslanca Kotlebu stíhali za sumu na šeku, ktorým daroval peniaze. Priznám sa, že mne vtedy číslo 1488 nehovorilo vonkoncom nič – dokonca som číslo 88 v jednom rozprávkovom príbehu kedysi dávno použila, lebo sa mi celkom páčilo – ale vraj to číslo môže pripomínať fašistickú symboliku. Je to pre mňa hodne skrytá symbolika – tieto čísla kadejaké, nečítala som žiadne fašistické diela nikdy, tak sa v tom nevyznám. Zato symbolika nápisu „vakcína je sloboda“ je paralelou príliš okatou s tým všeobecne známym fašistickým heslom s tragickou minulosťou prepojeným. Mne pripomína fašistickú ideológiu a inšpiráciu heslom Arbeit macht frei… Vám ostatným nie? Myslím, že nie som sama, lebo tento názor o paralele sa objavil vo viacerých blogoch, aj v názoroch na sociálnych sieťach.

Pokladám za neprípustnú, neetickú a krajne nezodpovednú takú inšpiráciu.

Je to hanba, skutočná hanba, prezentovať takéto heslo – a nie je to i trestné?

A tak som generálnemu prokurátorovi podanie vo veci poslala…

 

Elena

 

P. S.: Ak si kladiete otázku, či bude niekto za to heslo potrestaný, to neviem. Že sa ozvem proti tomu, čo pokladám za nečestné, je vec môjho svedomia. Že štát zjedná nápravu, je vec jeho svedomia…