Iba pravda 11. – Ako vláda nám, tak my vláde. . .

26. augusta 2021, elenaistvanova, Iba pravda

Otvorene si povedzme

Všetko toto o postojoch ministrov voči povinnému očkovaniu zamestnancov rezortov popisuje článok v linku

https://www.trend.sk/spravy/zaockovanost-rezortoch-je-nizka-karty-rozdavaju-pridu-zamestnanci-moznost-volby?itm_site=trend&itm_template=article&itm_modul=article-related&itm_position=1

 

Aby sme boli úplne presní

– registrujem, že pôvodne plánovali očkovať len zdravotníkov a ľudí v sociálnych službách, kým aktívne nepodhodil opakovane ľudí v školstve samotný minister školstva. Ten opakovane vystupoval s prehlásením, že v školstve tiež treba povinné očkovanie. Takže to je extrém z druhého súdka – úplný protiklad Krajniaka – namiesto aby svojich ľudí chránil, podrazil im nohy. Nemá žiadnu úctu ku svojim ľuďom a pokladá ich zrejme za figúrky, ktorými môže manipulovať.

Cynicky a pravdivo by som dodala, že by sa ako minister školstva mal venovať viac vzdelávacej ako zdravotníckej téme, a teda hlavne kvalite vzdelávania, vrátane aj toho svojho. Teraz nenarážam na jeho vzdelanie kaderníka, lebo podľa vzdelania ľudí neposudzujem – ale na jeho plagiátorstvo. Žiadny plagiátor by nemal byť vo verejnej funkcii. 

 

S nápadom povinne u nás očkovať prišiel údajne pán Pavelka – o ktorom ešte stále nevieme, či je epidemiológ, ale dozvieme sa to, lebo to by bolo tiež trestne kvalifikovateľné, ak sa niekto verejne a opakovane vydáva za odborníka v odbore,v ktorom nie je odborníkom

– on sám sa tým autorstvom k nápadu povinného očkovania u nás chváli

https://video.sme.sk/c/22693495/epidemiolog-pavelka-navrhol-som-povinne-ockovanie-mal-som-dva-klince-v-pneumatikach.html

A odcitujem i jeho ďalšie vyhlásenie, aby prokuratúra nemusela prácne hľadať, keďže som na pána epidemiológa podala trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy – on sám týmto vyhlásením preukazuje podľa mňa svoju úmyselnosť šírenia takejto správy

Martin Pavelka: Keď ľudí vystrašíte, ľahko ich zmobilizujete na „experimenty“ – inenoviny

 

Tento problém s nútením na očkovanie má zopár ďalších aspektov.

Jedným z nich je strata ochoty pracujúcich ľudí platiť štátu. Práve zamestnanci u nás platia odvody poctivo a vyššie ako trebárs živnostníci. Neviem si predstaviť dosahy takých krokov na spoločnosť v budúcnosti – lebo takýmito skúsenosťami poučení pracujúci ľudia úplne stratia ochotu platiť zodpovedne štátu.  Prečo by to aj robili, ak je vláda ochotná šikanovať a okrádať ľudí poctivo desiatky rokov platiacich dane a odvody? Načo nám je taký štát?

 

Pozrime sa i na druhú stranu problému –

nákazu tu navláčajú cez hranice dovolenkári – v druhej vlne, aj teraz. Stačilo ich dôsledne obmedziť povinnou štátnou karanténou na 14 dní – a malo ísť iba o niekoľko desiatok tisíc ľudí – namiesto toho štát v druhej vlne obmedzil dlhodobo, na viac ako rok a pol v mnohých oblastiach život 5,5 milióna ľudí žijúcich tu. A teraz robí to isté.

Očkovaní nemusia do karantény a veselo môžu rozvláčať nákazu – to je nezodpovedný pokyn, za ktorý by mali byť kompetentní stíhaní. Aj v okrese Revúca teraz vidno dopad takej nezodpovednosti – stačila napríklad jedna nezodpovedná osoba, ktorá sa dovliekla zo zahraničnej dovolenky, vytrepala sa do práce a nakazila ďalších ľudí. Takže je vám jasná jej očkovanosť. Niekomu sa dotrepe dcérka s covidom zo Švajčiarska, inému z Česka – a ľudia tu žijúci na týchto cestovateľov doplácajú.  

NIKTO v druhej vlne privláčačov nákazy za šírenie nákazlivej choroby nestíhal – hoci na to máme platnú legislatívu. Akým právom nikoho z nich UVZ SR nesankcionoval – a ich vyjadrenie k tomu mám vyžiadané, nejde o prázdne slová?!!!

Niektorí verejní činitelia si neplnia povinnosti v ochrane verejného zdravia a nekonajú účinné opatrenia na predchádzanie vzniku škody veľkého rozsahu. Mohli by sme hovoriť nielen o nečinnosti, ale až o marení úlohy verejným činiteľom. Mikas a ďalší, ktorí z titulu svojej funkcie mali konať účinné opatrenia, by mali byť stíhaní a hradiť štátu celú tú škodu veľkého rozsahu, ktorá ich zavinením vznikla. Lebo v druhej vlne urobili niekoľko vážnych chýb. Namiesto toho chcú dôsledky svojej neschopnosti a nezodpovednosti dovolenkárov hodiť na naše plecia a bezohľadne ohroziť naše zdravie a život núteným zapojením do vakcinačného pokusu. A chcú sa navyše aj nečestne vykrútiť z platenia škôd, spôsobených na zdraví účasťou v tom vakcinačnom pokuse.

BTW – očkovaní, mali by ste si zistiť pri tom očkovaní a dobre zapamätať, kto presne vás „očkoval“. Meno toho lekára, lebo som si istá, že skôr či neskôr sa škody na zdraví zavinené začnú riešiť. Neochráni ich to, že od vás vylákali podpis informovaného súhlasu. Boli ste nimi uvedení do omylu, že vás očkujú, hoci vám pichli látku len podmienečne schválenú a klinicky stále overovanú.

 

Tretí aspekt – je potrebné hovoriť otvorene a pravdivo o tom, že sa tu ktosi chce hrať na Boha a rozhodovať o životoch ľudí, odmietajúcich sa zapojiť do pochybného pokusu. Že tu ktosi nehorázne rozhadzuje i naše peniaze na pochybné lotérie a návštevu pápeža. A je potrebné označovať pravdivo tento vakcinačný pokus ako vakcinačný pokus.

NIE JE TO očkovanie – požiadala som generálneho prokurátora, aby sa zamedzilo verejnému zavádzaniu a aby sa používalo pravdivé označenie „vakcinačný pokus“. Lebo je pravda, že ak niečo pravdivo pomenujeme, môžeme o tom pravdivo uvažovať a hovoriť.

 

Tí, ktorí sa chceli zaočkovať, sa zaočkovali. I niektorí tí, ktorí sa očkovať nechceli – podľa mňa.

Pravdivo treba odpovedať na otázku, ktorú nahodil článok v linku

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/straca-zaujem-ockovanie-proti-koronavirusu-stovky-vakcin-putovali-kosa?itm_site=centrum&itm_template=hp&itm_modul=topbox&itm_area=spravy&itm_position=3

že či sa stráca záujem ešte neočkovaných o očkovanie?

Nie, nestráca sa, ani nebol.

 

Elena

 

K diskusii: ja aj Krajniakov návrh na rodičovský bonus plne podporujem a pokladám ho za sociálne spravodlivý – ľudia, ktorí vychovali pracujúce deti si to prilepšenie zaslúžia –  ľudia nadávajú, lebo im nikto nevysvetlil, že tie deti nič navyše platiť nebudú.