Jednou ranou 1. – Kde sú tie meče, pán minister Mikulec?

8. septembra 2021, elenaistvanova, Jednou ranou

Nedávno som slovenskej polícii odporúčala zaradiť do výstroje meče Star Wars, najlepšie tie roznofarebne svetielkujúce so zvukom,

v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/07/31/fuuuha-2-konecne-vidime-ucastnikov-akcie-judas-a-herodes/

Písala som – to ešte humorne – o tom, že na oficiálnych akciách by sa mala prezentovať polícia oficiálne aj svojim úborom.

No veď sa aj prezentuje – pozrite ako…

 

Ach, toto je vážna vec, poviem vám. A hodne nelichotivá správa o slovenskej polícii, aj jej vedení samozrejme – ako iste pochopíte po prečítaní mojich dnešných slov

Takže v tom, čo teraz napíšem, predpokladám že to oficiálna prezentácia je – a takto otvorene a verejne na mnou uvádzané skutočnosti upozorňujem Generálnu prokuratúru SR v rámci jej monitoringu tlače.

 

Lebo ide o extrémistickú inšpiráciu – a tak podľa mňa autora, realizátorov  a nositeľov tohto nápadu je potrebné stíhať v zmysle platnej legislatívy.

K veci uvádzam, že príslušníci polície SR sa na oficiálnej akcii prezentovali týmito nášivkami

 

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

A teraz sa pozrite na túto nášivku – to nie je alternatívna verzia návrhu nášivky slovenskej polície, ale jej inšpirácia a nosili ju jednotky SS

 

Na obrázku môže byť 1 osoba

 

Nie, nejde o hoax – ako vidíte je to záber z reálneho zásahu slovenskej polície dnešných čias…

 

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a vonku

Fotografie i príspevok sú prevzaté z fb

Tak a týmto polícia prekročila medze hraníc z etického pôsobenia, čím vzbudzujú provokáciu s možným cieľom napodobňovať znaky, ktoré kedysi nosila SS polícia, presne Schutzstaffel (tzv. ochranný oddiel). Pevne verím, že nielen u mňa ako občana, ale aj u ostatných to vzbudzuje negatívny pohľad na dnešnú políciu, čo si týmto dovolila a hlavne oni sú tá zložka, ktorá rieši trestné činy nacistických znakov, aj im podobných vzorov.
Touto cestou vyzývam vedenie policajného zboru, aby rázne zakročila voči svojim podriadeným príslušníkom s následnou nápravou voči danej osobe, ktorá tento symbol na svojej nášivke nosí. Už keď sami riešia znaky podobné nacizmu, tak sa absolútne nepripúšťa, aby oni ponášali symboly, ktoré vysoko percentne majú podobnosť Hitlerovej polícií. Policajný zbor má byť príkladom pre občanov a to hlavne po morálnej stránke poukazujúc dodržiavania správnej etiky.
Ďakujem

Plne súhlasím s uvedeným názorom a doplňujem celkovú verziu, ako ju nosili fašisti

– zdroj obrázku  https://www.metal-archives.com/albums/Schutzstaffel/White_Brotherhood/581129

 

Schutzstaffel - White Brotherhood

 

Verejne preto vyzývam Generálnu prokuratúru SR, aby vo veci podozrenia na trestný čin propagácie fašizmu voči páchateľom konala.

 

 

Elena