Založ si blog

Jednou ranou 6. – Matovičov geniálny nápad. . .

Géniov by si malo ľudstvo pamätať. Mali by sme sa nimi inšpirovať. Mali by sme ich nasledovať. Je pre ľudstvo prínosom nezabúdať na ich nápady.

Nuž tak.

 

Je ale pravdou, že na začiatku boli géniovia nepochopení.

Raz darmo, geniálne myšlienky majú netypickú hĺbku.

Keď svojho času Matovič – bezmála pred rokom to bolo veru – prišiel s týmto nápadom, zostala som v nemom úžase…

https://slovensko.hnonline.sk/2231758-matovic-pritlacil-pre-ludi-bez-testu-chce-menit-bezplatnu-zdravotnu-starostlivost?fbclid=IwAR3gZOfkOOx7LtGYCsGMVBk25S6DH4cul8rfYYbtng-ZKtQ987WjXjM_gC0

„Ja si osobne myslím, že by to malo byť dobrovoľné, ale ten, kto sa nezúčastní, jednoducho nebude mať nejaké výhody, ktoré štát bude poskytovať v budúcom roku,“ povedal premiér. „Ja si myslím, že je úplne legitímne v takejto situácii tým ľuďom, ktorých sme videli včera pred Úradom vlády, ak si takíto ľudia povedia, že oni jednoducho na testovanie nepôjdu, ja nevidím najmenší dôvod, aby tí zodpovední ľudia, ktorí sú uvedomujú, čo je covid-19 a čo nám to môže spôsobiť na ekonomike, aby sa potom týmto ľuďom skladali na zdravotnú starostlivosť alebo niečo podobné.“ Spomenul aj návrh na zmenu v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Podľa Matoviča by ľudia, ktorí sa rozhodli testovanie neabsolvovať, mohli mať poskytovanú ako bezplatnú len základnú zdravotnú starostlivosť. „A na špecialitky si budú napríklad priplácať. Hovorím to ako návrh.

Prečo by tí zodpovední mali naveky doplácať na tých nezodpovedných?“ dodal premiér, vtedajší premiér presnejšie.

 

Veru, žasla som nad tým jeho nápadom, že by chcel vziať právo na zdravotnú starostlivosť platiacim poistencom zdravotného poistenia. A kládla som si otázku ako je možné, že človek s takými nápadmi sa dožil dospelosti.

Na tú som síce odpoveď nenašla, ale zato sa mi potom aspoň poodhalil závoj tej jeho geniálnej myšlienky. Ja na rozdiel od Matoviča vidím tých na testovanie putujúcich nie ako zodpovedných, ale ako vydieraných – koniec-koncov, bola som medzi nimi, potvrdenia o účasti si starostlivo uschovávam, lebo súdy ich budú určite požadovať ako dôkazy.

Zato sa s ním zhodnem v otázke, prečo by mali doplácať zodpovední na nezodpovedných donekonečna?

Odrazíme sa z tejto jeho geniálnej myšlienky. 

Lebo my platiaci poistenci a dane i odvody platiaci pracujúci v skutočnosti solidarizujeme v tomto štáte ajajaj – a k tomu Matovičovmu nápadu sa ešte vrátim v budúcom blogu širšie.

 

 

Ale aby sa terajší premiér necítil ukrivdený, pripomeňme, že i on mal teraz nápad

https://www.vlada.gov.sk//premier-odborna-pracovna-skupina-bude-riesit-obnovu-dovery-v-pravny-stat/

Nie je až taký geniálny, ani jedinečný ako ten Matovičov nápad, ale zasa – veď právny štát chceme v tejto spoločnosti predsa všetci, No dobre, tak aspoň podaktorí…

Ja medzi nimi.

A tak som spojila tie dva nápady premiérske…

 

Ach, hlboko som sa zamyslela.

Kto je u nás najviac nezodpovedný v tejto situácii??? – položila som si otázku.

No predsa ten, kto mal dať COVID-19 vyhláškou medzi nákazlivé a prenosné choroby – a neurobil tak. Lebo po jeho zaradení do tej tabuľky sa u nás začnú diať zázraky. Neviem presne kto to mal urobiť, ale bol to lajdák hnusný, ak to doteraz nevykonal, však?

No dobre, pravdu poviem – nielen lajdák hnusný, nepochybne sa to dá u verejného činiteľa kvalifikovať i ako zanedbanie povinnosti verejného činiteľa, alebo rovno ako marenie – veď kopy mŕtvych, škoda veľkého rozsahu,rozbieha sa už tretia vlna s ďalšími kopami a škodami možnými…

A my ten covid nemáme ani medzi nákazlivými chorobami zaradený oficiálne?

Matovič veru má úplnú pravdu, nemôžeme donekonečna doplácať na nezodpovedných. Potrebujeme ale presne vedieť, kto to je. A tak som poslala ministrovi zdravotníctva žiadosť o vyrozumenie v tej veci predvčerom – lebo ma zaujíma, kto mal dať ten covid-19 do tabuľky nákazlivých chorôb vyhláškou MZ SR, ku všetkým tým v tabuľke vymenovaným chorobám.

Počkáme si na odpoveď z MZ SR. A potom s tým lajdákom urobíme poriadok – podám na neho trestné oznámenie za zanedbanie povinností, či za marenie, lebo potrebujeme veriť, že sme v právnom štáte.

Ten Hegerov nápad som trochu okresala, lebo načo nám je akási pofiderná komisia, veď na obnovu dôvery v právny štát máme na to určené orgány, napríklad Generálnu prokuratúru.

A generálny prokurátor nám dokazuje, že je chlap na pravom mieste – úprimne, dosiahol to,  čo nikto iný v tomto štáte. Bol – alebo šiel by niekto z vás – dobrovoľne tlieskať prezidentke, premiérovi, či trebárs ministrovi zdravotníctva?  No vidíte…

 

Viete, pochopila som v živote, že ak sa niekto správa nedôveryhodne, potom nie je treba meniť našu dôveru – veriť  mu viac, silnejšie, lepšie mu dôveru prejavovať. Jediné v takej situácii treba – neveriť mu vôbec.

Preto som si istá  – netreba nám žiadnu komisiu na budovanie dôvery, stačí vymeniť tých nedôveryhodných…

 

 

 

Elena

 

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,850
Celková čítanosť: 8982541x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie