Jednou ranou 11. – Radačovského návod, ako jednou ranou dve muchy zabijeme. . .

28. septembra 2021, elenaistvanova, Jednou ranou

Veru som sa pobavene smiala takto zarána – ten Radačovského nápad je geniálny.

Lebo zbrojenie nám vysáva kopu peňazí teraz, a to ani nevravím, že i naši vnuci by ešte tie výzbroje platili. Položme si otázku, prečo toľko zbrojíme – kto by nás to mal napadnúť? USA nie, tí predsa vedú len obranné akcie a nie útočné vojny. Maďari zrejme tiež nie, ani Nemci a Angličania, Taliani či Španieli, no tak kto?

Žeby ruská hrozba?

 

Páči sa mi preto nápad Radačovského.

Je jednoduchý – aby sme vystúpili z NATO hneď a zaraz – lebo  ak aj chceme zostať v EÚ, členstvo v NATO nie je podmienkou.

Ušetríme kopu peňazí na zbrojení.

A keďže jediní, kto by nás mohol napadnúť podľa „ozbrojovačov“, sú Rusi, tak  Radačovský navrhuje, že po vystúpení z NATO uzavrieme zmluvu o priateľstve, vzájomnej pomoci, hospodárskej a vojenskej spolupráci s  Ruskom a staneme sa ich spojencami. Tým by sa podľa neho vyriešil aj problém možnej obavy zo strany Ruska, a nebolo by potrebné vynakladať finančné prostriedky na zbrojenie. 

Hovorí výstižne, že „Ruská federácia pre svoje globálne záujmy určite naše územie nepotrebuje. Nezničia si predsa obchodného partnera ani plynovod, ani ropovod, ktorý len nedávno dostavali“.

Budeme dokonale chránení, a všetky tie miliardy teraz vrážané do vyzbrojovania dáme na zlepšenia života dôchodcov, slovenské potraviny a cesty, lepšie školstvo a zdravotníctvo, kvalitnú starostlivosť v sociálnych službách…

 

Ach, áno, tomu hovorím dve muchy jednou ranou…

 

 

Elena