S. . . 10. – Kto je tu nezodpovedný. . .

18. novembra 2021, elenaistvanova, S

Škoda reči o tých, ktorí tu nákazu navláčali spoza hraníc – dôsledkom ich počínania je to, čo tu máme. Hlavnú zodpovednosť ale nesie vláda a partia odborníkov. Vedeli o tretej vlne v predstihu. Napriek tomu riadne a včas neurobili potrebné opatrenia, hoci ide o TRETIU!!! vlnu,a mali teda mať dostatok skúseností i času. I pápeža tu dotiahli, napriek zahraničným skúsenostiam s rizikom hromadných podujatí. Hoci nákazu podľa viacerých odborných zahraničných zdrojov očkovaní šíria tiež, nechávajú ich voľne pobiehať a celá tá situácia sa dá označiť zrejme až ako zámerné šírenie nákazlivej či prenosnej choroby, ako to výstižne povedal nedávno doktor Weiss.

Pýtam sa verejne

V situácii natoľko závažnej, ako popisujú, by mali zomknúť všetky sily expertov – mnohých z nich však vylúčili z možnosti podieľať sa na jej riešení. Namiesto nich tam vystupujú ľudia, o expertnosti ktorých pre túto situáciu nie som presvedčená. Akú právnu zodpovednosť nesú tí ľudia z komisie za kroky realizované na základe ich nápadov a škody nimi zavinené?

Lebo myslím, že skôr či neskôr definitívne potvrdia štúdie, že očkovaní roznášajú nákazu tiež a že teda nimi zavedené opatrenia boli scestné.

 

Nejdem riešiť teraz porušovanie práv neočkovaných. Dám iný aspekt.

Fašizácia spoločnosti je vedecky zaujímavá, ale ľudsky neprijateľná. Odľušťovanie niektorých skupín ľudí je jeho typickým prejavom. Tento jav sa nazýva dehumanizovanie a v súčasnosti existuje celý rad zahraničných štúdií, ktoré sledujú tento druh nenávistných prejavov. Nenávisť voči neočkovaným, ktorú tu ktosi rozširuje,  je skutočne hrozivou paralelou  začiatku 2. svetovej vojny. Dúfam, že rovnako paralelou bude i záver toho celého procesu.

Nenávistné prejavy – a to závažného stupňa, aby som niektorých diskutérov poučila – na Slovensku produkujú v súčasnosti ľudia, ktorých platíme na vysokých úradníckych postoch. Páchajú ich teda ako verejní činitelia.

Reči o dezolátoch, opiciach či obviňovaní neočkovaných za ekonomické škody a návrhy na ich diskrimináciu spoločenskú a ekonomickú, dokonca i zdravotnú, sú skutočne hrozivými signálmi fašizácie tejto spoločnosti. Vonkoncom si nie som istá, či je to len problém patologických osobností jednotlivcov.

 

Vyvstáva rad aj ďalších otázok, ktoré ak nám nevysvetlí vláda verejne, tak by mal generálny prookurátor nepochybne razantne preveriť

Podľa dnešnej štatistiky máme na pľúcnej ventilácii 246 ľudí

https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

a už nám vraj tie ventilácie dochádzajú

KAM SA PODELI tie pľúcne ventilácie?

Mali sme ich 2000 minulý rok !!! KDE SÚ? 

A koľko máme ľudí zaškolených robiť s týmito ventiláciami?Aká zmena nastala  oproti roku 2020? Ak z nich časť odišla, aké opatrenia urobila vláda na nápravu stavu – veď vedeli, že prichádza tretia vlna, nie?

 

 

Takže tak, ak hovoríme o nezodpovedných v pandémii, mali by sme ich označiť pravdivo.

 

Elena