Založ si blog

Krucinál 1. – Čo Heger nedomyslel. . .

Keď som pred tromi rokmi písala – teda nie v tomto blogu, ale vo viacerých prácach na medzinárodných konferenciách, že Amerika nie je tak ďaleko, ako by sme si mysleli, že môže dôjsť k útoku na nejakej našej škole a že je potrebné zaškoliť učiteľov o správnom postupe v takej situácii – mysleli si asi mnohí, že som sa zbláznila, alebo v lepšom prípade, že preháňam.

A potom došlo ku útoku vo Vrútkach.

Pripomínam si to teraz, keď si uvedomujem, do čoho sa hrnie táto spoločnosť.

 

Kľúčom v tejto spoločnosti je preukazovanie úcty a nie búchanie do stola – povedal Heger.

Myslela som, že sebakriticky zauvažoval, ale kdeže…

https://www.hlavnespravy.sk/heger-na-facebooku-vola-po-zastaveni-hnevu-a-budovani-kultury-ucty-zaroven-vsak-priznava-ze-polena-pod-nohy-si-hadzu-aj-samotni-politici-vo-vladnej-koalicii/2778756

Uvažuje vôbec ten chlap? Lebo neviem si predstaviť, ako by sa dal zladiť jeho nápad povinne očkovať tou pochybnou vakcínou kohokoľvek so životom plným vzájomnej úcty v tejto spoločnosti.

Možno očakáva úctu len voči sebe od nás ostatných, bez reciprocity, čo znamená bez vzájomnosti, bez jeho pričinenia – bez jeho úcty voči iným a bez jeho úctyhodnosti, t. j. že  pri tom nevykazuje správanie hodné úcty. To je iluzívne. Úcta je jedna z mojich veľkých tém – jednak ľudsky sa snažím ju prijímať, a jednak aj odborne, lebo pri téme extrémneho násilia a možných školských útokov som nielenže varovne písala, ale i program na zvýšenie úcty v prostredí školy ku škole a medzi aktérmi školy navzájom som vytvorila.

Takže Hegerovo prázdne táranie o úcte problémy v tejto spoločnosti nevyrieši.

 

Peklo by tu rozpútalo, ak by niekoho očkovali proti jeho vôli – kvôli práci, veku, či hoci i preto, lebo nemá peniaze na „vykúpenie sa z očkovania pársto eurami“.

Nebolo by treba ani nejaké trvalé následky na zdraví u tých ľudí či smrť niekoho blízkeho v dôsledku nútenej účasti v tom pochybnom pokuse. Už samotný akt núteného očkovania je natoľko osobnosť človeka ponižujúcim činom, že spustí nenávisť sám osebe.

Toto, čo vláda spúšťa svojimi nápadmi, je cesta nielen ku fašizácii spoločnosti,na ktorú som upozornila nedávno v blogu. Ale spúšťajú doslova výrobu osamelých vlkov, ktorí útočia nemonitorovateľne a nezachytiteľne v mnohých prípadoch, ako by sme sa mohli poučiť z Ameriky. Každodenné drobné nepríjemnosti sú obrovským tlakom práve na formovanie páchateľov tohto typu, takže len znepríjemňujte život neočkovaným a robte rozdiely, idioti.

Ukazuje sa, že presne ako som očakávala, Sulík ostal Sulíkom, Kolíková Kolíkovou a Heger Hegerom. Hlavne na nich treba smerovať vyvodenie zodpovednosti za všetko, čo sa udeje – lebo vonkoncom neverím v to, že ten ich nápad dopadne dobre…

Kollár ukázal zdravé jadierko a súdnosť, vyjadril sa jednoznačne proti povinnému očkovaniu. Tak uvidíme, ako to tu nakoniec dopadne.

 

Mne dnes prišlo vyrozumenie, že vraj už nejaký pán Rastislav podal podnet za tú vakcínu a že to preverili a je to s vakcínou údajne v poriadku, takže už to preverovať nejdú. A tak som zauvažovala, či v prípade, keď sa preukáže že šlo o zločin proti ľudskosti, budú stíhať i vyšetrovateľov. Lebo zdravotníkov myslím si že určite áno.

Smutno-smiešne mi bolo, keď zlepili narýchlo zákon o zvýšenej ochrane zdravotníkov. Jedno by mi to mohlo byť, však ja na nich nechodím útočiť, no nedá mi to a poukážem varovne, že je to nezmyselný nápad,hodne, hodne iluzívny.

Pretože v rámci domáceho násilia viete kedy zomiera najviac žien rukou páchateľa? Keď vydajú súdny zákaz priblíženia. Žiadny zákon a papier ešte nikomu bezpečie nepriniesol.

 

To, čo táto vláda potrebuje riešiť, nie je očkovanie národa proti jeho vôli, ale jeho životná úroveň.

Lebo zvyšovanie cien energií, potravín a všetkého možného zasiahne ľudí skutočne výrazne. No tu vláda úplne zlyháva,hoci by mala ísť zamestnávateľom príkladom v prístupe ku zamestnancom – stačí sa pozrieť na zamestnancov štátu – v tejto situácii návrh štátu o zvyšovaní miezd o tri % vyznieva ako hodenie ohlodanej kosti psovi, aby bol poslušný. Úplne postačí, aby sa spojili zamestnanci v školstve a príslušníci polície, a vláda tu má problém.

 

 

Kľúčom v tejto spoločnosti je preukazovanie úcty a nie búchanie do stola – povedal Heger. Má úplnú pravdu. Ale musí začať od seba…

 

 

Elena

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936634x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie