Tri vety 4. – Ako sa z ukrajinského utečenectva fraška stala. . .

14. apríla 2022, elenaistvanova, Tri vety

Ja mám v úcte ľudí zažívajúcich hrôzy vojny a znášajúcich straty, kdekoľvek na svete – a na Ukrajine teraz takéto hrôzy prežívajú mnohí – s ich osudom súcitím.

 

Ale niektorí z ich tragédie doslova frašku robia – pretože ako ukázali včerajšie večerné správy – niektorí Ukrajinci si spravili utečenectva nákupnú turistiku, prichádzajú k nám pravidelne nakupovať a popri tom využívať výhody „utečenectva“.

 

A tak si kladiem otázku, aké kritériá utečenectva sme to dali – vážne môže byť niekto utečencom každý druhý deň  a vracať sa pooobede s nákupmi „do vojnovej zóny, kde im ide o holé životy“?

 

 

Elena

 

 

K diskusii  vinetou  keby si čítal pozorne,tak za a)  by si v prvej vete pochopil, že s tými, ktorí vojnou trpia, úprimne súcitím

b) uvedomil by si si, že nie ja alebo diskutéri z utečenectva robíme frašku, ale tí, ktorí umožňujú „utekať na Slovensko a späť“ tri razy týždenne a dať k tomu výhody utečencov ako bonus. Sú medzi utečencami Ukrajinky, ktoré pomáhajú aspoň čistením mesta, ale sú i špekulanti – a práve na tých poukazujem.Veď nehovorím, aby sme vyhnali všetkých utečencov, ale aby sme urobili opatrenia proti zneužívaniu systému pomoci.  Čo sa Ti na tom nezdá?