Tri vety 5. – Ako pomôžeme Ukrajine naozaj. . .

14. apríla 2022, elenaistvanova, Tri vety

Nový čas dnes popoludní priniesol článok o tom, ako dvaja Ukrajinci dobili muža platiaceho na čerpacej stanici u nás v Bratislave – asi je aj zbytočné komentovať ich správanie v krajine, do ktorej si vraj prišli zachraňovať holé životy.

 

No a pýtam sa – ako je možné, že tu ukrývame mobilizovaných ukrajinských mužov, ktorí majú zákonnú povinnosť brániť svoju vlasť, a nie sa ožierať v bratislavských baroch?

 

Ukrajine pomôžeme naozaj tým, že všetkých mužov vo veku mobilizácie, kedy je vlasť trestné opustiť, pošleme okamžite cez hranice Zelenskému, aby si plnili svoju povinnosť vo vojnovom konflikte – ak to nerobíme a namiesto toho tých dezertérov tu ukrývame ako „utečencov“, tak škodíme ukrajinskému národu.

 

 

Elena

 

K diskusii:

No fakt nerozumiem o akej kolektívnej vine tu vykladáte. Branná povinnosť je povinnosť občana – odhiiadnuc od toho, aké zverstvá sú na Ukrajine páchané. Muži na Ukrajine majú oficiálny zákaz opustiť krajinu. Toto sú dezertéri – a dezercia je trestným činom i na Ukrajine, takže tu schovávame kriminálnikov, a ešte ich aj finančne podporujeme.

Každý súdny človek podľa mňa chce, aby tí ľudia urobili poriadok vo svojej krajine – kto tam má ísť namiesto nich za nich bojovať, azda my?