Založ si blog

Iba 8. – Chcem, aby Zelenskyj. . .

Ach, Zelenskyj mi pripomína filmového hrdinu. A rada by som sa s ním porozprávala…

Aj jeho komunikačný štýl v dnešnom blogu preberiem.

Myslím to úplne vážne.

Je ale dôležité, aby ste videli kus príbehu pre pochopenie týchto mojich slov…

Životné skúsenosti nám pomáhajú zmúdrieť. Ja napríklad nielen na základe skutkov, ale už i na základe slov dokážem rozlíšiť, či niekto je pravý chlap. Lebo nielen samotné činy, ale aj náš spôsob myslenia o nás hodne vypovedá.

Pravý chlap by nepochybne hľadal vlastné sily a zdroje na riešenie svojich problémov.

 

Takže poďme k Zelenskému.

„Je potrebné opraviť nielen všetko to, čo zničili okupanti, ale aj vybudovať nový základ pre naše životy – bezpečný, moderný, dostupný a pohodlný,“ vyhlásil.

Bezpečný, moderný, dostupný a pohodlný základ pre životy Ukrajincov máme budovať my? Z cudzieho krv netečie – a tak sa pohodlne ruka naťahuje a diriguje sa, čo všetky by sme ešte chceli, aby ste nám dali.

Aj ja chcem, aby nám postavil niekto za svoje peniaze bezpečný, moderný, dostupný a pohodlný základ pre život.  Kvalitné cesty, kvalitné potraviny, moderné budovy škôl a nemocníc. A samozrejme domy. Musíme azda my sami a naše deti splácať hypotéky celoživotne, keď nám niekto pohodlne vybuduje „nový základ pre naše životy“ zadarmo?!!!

Podľa článku v linku

https://www.aktuality.sk/clanok/44SiFyE/podla-fialu-sa-do-obnovy-ukrajiny-musi-zapojit-cely-svet/?_ga=2.248246023.1441970444.1656950527-1172534856.1645946189

Každý Ukrajinec, ktorého som stretol, ukázal vôľu a odhodlanie bojovať za svoju slobodu,“ povedal český premiér  Fiala. No, asi ich nestretol veľa. Nech sa príde postaviť na naše hranice, a poprechádzať k nám, ako hrdinsky mnohí Ukrajinci bojujú za svoju vlasť…

 

Niektorí v diskusiách píšu, že ich Ukrajinci u nás priodídení nezaujímajú – a aby sme sa prestali nimi zaoberať.

To ja si myslím presný opak – zaujímam sa o Ukrajincov, a to najmä o tých k nám „odídených“. A chcem, aby sme im venovali intenzívnu pozornosť.

  • Chcem, aby nám uverejnila vláda pravdivé údaje o tom, koľko % Ukrajincov sem prichádza skutočne z oblastí priamo zasiahnutých vojnou. 

K tomu niet čo dodať, však?

  • Chcem, aby nám uverejnila vláda pravdivé údaje o tom, koľko % Ukrajincov sem prichádza zachraňovať si holé životy opakovane.

Ani k tomu niet čo povedať – lebo ťažko vysvetliť, že sa niekto bojí o holý život tak, že si ho putuje tu zachraňovať dva – tri razy týždenne.

Lebo holé životy si tu zachraňujú i ľudia z oblastí Ukrajiny, kde o vojne niet ani chýru. A niektorí si tu holé životy utekajú zachraňovať znovu a znovu – až by som povedala, že je načase zaviesť do zachraňovania holých ukrajinských životov pre opakované príchody pravidlo „trikrát a dosť“

  • Chcem, aby nám uverejnila vláda pravdivé údaje o tom,  s akou profesiou sú „odídenci“. 

Je namieste pozrieť sa na to, akú profesiu malí tí, ktorí z vojnových oblastí poutekali. Lebo ak je pravdivý príbeh, že od roku 2014 časť ľudí tam nedostávala dôchodky a deti boli diskriminované, a dialo sa tam kadečo nepekné až hrozné, tak si viem predstaviť, že boli v tej oblasti skupiny ľudí, čo mali dôvod stade utekať, ak sa začne o tom všetkom objektívne hovoriť. V takej situácii by podľa mňa boli napríklad prokurátori, policajti a úradníci, aj učitelia.  A samozrejme aj konkrétni zločinci – ale tých by sme určite nekryli, však?

 

Čudovali ste sa, prečo by som so Zelenským rada pohovorila, ako som uviedla v úvode blogu?

Nuž, mám na to dobré dôvody.

  • Chcem, aby nám Zelenskyj verejne vysvetlil, ako to bolo s tým Doneckom a Luhanskom.  Či tam skutočne diskriminoval niektoré skupiny obyvateľov, a z akého dôvodu tak konal. 

Súcitím s tými, ktorí zažívajú útrapy vojny, kdekoľvek na svete. A súcitím i s tými, ktorí zažívali útrapy v Donecku a Luhansku už po celé roky. Som za to, aby nám Zelenskyj verejne vysvetlil, prečo časť obyvateľov jeho vlastnej krajiny, ktorú teraz máme za naše peniaze budovať, nemala rovnosť práv, nedostávala dôchodky a nemala plnohodnotný prístup ku vzdelaniu.

  • Chcem, aby nám Zelenskyj verejne vysvetlil, ako je to s pohonnými látkami a plynom na Ukrajine.

Nás vyzýval na sankcie, v dôsledku ktorých teraz bude mať naša ekonomika a my sami ako ľudia závažné problémy, ak nebude čím kúriť, a ako jazdiť.  Ale Ukrajina vraj nijaké sankcie v tomto smere neaplikovala. A ceny sú tam údajne oproti našim polovičné. Takže nech nám vysvetlí, prečo oni sami tie sankcie nezaviedli.

 

Konferencia na obnovu Ukrajiny má spojiť medzinárodné úsilie o obnovu tohto štátu.

Zástupcovia Ukrajiny vrátane premiéra Denysa Šmyhala na nej predstavia základné obrysy plánu na obnovu ekonomiky, infraštruktúry, sociálnej sféry či životného prostredia. Ja ale verím, že práve táto včera a dnes prebiehajúca medzinárodná seansa, teda schôdzka o tom čo všetko by sme ešte mali Ukrajincom dať, sa azda u nás stane po zverejnení sumy „POMOCI BUDOVANIA“ konečne impulzom, aby sa národ postavil proti tejto ukrajinskej lumpačine. Lebo čoraz viac nadobúdam podozrenie o scenári tohto príbehu.

Verejne priznávam, že nerozumiem, ktorú časť Ukrajiny chce Zelenskyj aby sme budovali. Tú v rukách Rusov, kde prebiehal vojenský konflikt?  Vážne si myslíte, že nás tam Rusi pustia niečo budovať?  Alebo tú časť Ukrajiny, kde nebola vojna, by sme mali moderne a pohodlne prebudovať Ukrajincom? Z akého dôvodu by sme to mali robiť – keď to nebolo vojnou zničené územie?

 

A ten zelený mužíček mi svojim vystupovaním a komunikáciou čoraz viac pripomína filmového hrdinu, napísala som. Veď iste – nespomínate si, v ktorej rozprávke bola Marfa a jej „chcem, a chcem, a chcem?“

 

 

Elena

 

 

 

 

 

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

biden, netanjahu

Vyjadruje obavy z ofenzívy. Biden však potichu schválil Izraelu ďalšiu dodávku bômb a stíhačiek za miliardy

29.03.2024 22:41

Izraelská vláda sa k dodávke zbraní podľa WP odmietla vyjadriť.

rusko mobilizácia moskva polícia

FSB hlási zmarenie bombového útoku na juhu Ruska, zatkla troch mužov

29.03.2024 20:47

Tajná služba dodala, že zadržaným zabavila podomácky vyrobené výbušné zariadenie či chemikálie.

ivan korčok

Korčok: Členstvo v NATO je životný slovenský záujem

29.03.2024 19:55

Napísal, že si dodnes pamätá pocity, ktoré zažíval v roku 1997, keď Česko, Poľsko a Maďarsko dostali pozvánku do Aliancie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8940141x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie