Vedieť viac 9. – Krásny darček od generálneho prokurátora. . .

12. decembra 2022, elenaistvanova, Vedieť viac

Teda, to ma naozaj potešilo.

Generálny prokurátor dnes poslal podnet na doplnenie Trestného zákona predsedovi NR SR.

Oznámil to podvečer na svojom facebooku.

Ten jeho podnet je krásnym vianočným darčekom zvieratám i nám, ktorí ich máme radi.

 

Určite nie som sama, komu zviera srdce, keď vidí vo večerných správach osadníkov ubíjať psov.  Pozrieme si reportáž o  brutálne ubitých zvieratách – a ideme ďalej v tomto štáte, akoby sa nechumelilo. Páchatelia takejto trestnej činnosti ju spokojne páchajú ďalej.

Ak sa aj dozvieme o utýranom zvierati, postup polície pri vyšetrovaní týchto prípadov ťažko pomenovať ako vydarený. Je to hanba, takíto policajní experti – však nech sa Hamran vytasí počtom prípadov utýraných zvierat u nás, ktoré polícia úspešne vyriešila a páchateľ bol náležite potrestaný. 

 

Mám zvieratá naozaj rada – a tak kým niektorí zbierajú luxusné a výstavné typy mačiek, my máme doma kocúra, čo sa narodil bez chvosta a druhého, ktorému sme s dcérou zachránili život experimentálnou liečbou zo zahraničia – no hej, je to obyčajný kocúr „spod balkóna“ zachránený, ale vari on nemá právo na život? Je pravdou, že nechodím na luxusné dovolenky, ale život toho kocúra pre nás znamená viac.

 

Tak sa teším v tomto vianočnom čase kroku generálneho prokurátora.

A verejne mu zaň ďakujem v mene všetkých tých zvierat.

 

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Ach, kiež by si takto svoje naštrbené profily vylepšovali aj iní – majú podaktorí veru čo vylepšovať. Ozaj, tiež by som ich za to pochválila…

.