Cesta (ne)spravodlivosti 9. – Prečo vraždenej Erike nepomohli svedkovia?

13. januára 2023, elenaistvanova, CESTA (NE)SPRAVODLIVOSTI

Skutočne prekvapivú informáciu vytiahla polícia na svetlo sveta. Na mieste, kde vrah naháňal v Michalovciach obeť pred vraždoui, boli údajne dvaja svedkovia, ako uvádza článok v linku

https://www.noviny.sk/krimi/735222-posun-v-pripade-dobodanej-michalovcanky-na-mieste-boli-ociti-svedkovia-nepomohli?fbclid=IwAR2T9nNKQIdoNmse3rPQuEGsxlmwRzAyVJCnQTdU8z9OVARYYZdO9ZzUhkg

„Vyšetrovanie tejto tragickej udalosti naďalej prebieha. Prebiehajú výsluchy svedkov, aj osôb, ktoré môžu prispieť k objasneniu tejto udalosti,“ vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v v Košiciach, Lenka Ivanová.

Detail z bezpečnostnej kamery dokazuje, že v tom čase sa v blízkosti incidentu pohybovali 2 osoby. Tie určite videli súboj Eriky s vrahom a taktiež počuli silné volanie o pomoc. Dvojica svedkov s vrahom pravdepodobne komunikovala. Ten svoju obeť vzápätí pustil. Erika však nebežala do bezpečia k ľuďom, ale opačným smerom.

Vrah ju dobehol a zavraždil. Svedkovia neposkytli obeti pomoc a ani nezavolali záchranku. Jej telo našli okoloidúci až tridsať minút po incidente

 

Nešli jej pomôcť ani potom, neprivolali políciu ani záchranku?  No a ja sa otvorene a verejne pýtam – polícia, akíže svedkovia sú to? Ide o spolupáchateľov, neposkytnutie pomoci je trestný čin. 

Skutočne som zvedavá na totožnosť tých „svedkov“, keď sa nerieši ich trestná zodpovednosť. Počkajme si na pravdu, či sa zverejní ich totožnosť, alebo ju budú tajiť, a či aj ich trestnosť ich konania polícia prehliadne.

Ako som včera v televízii zachytila, pán páchateľ má tehotnú frajerku.

 

Dodám, že hoci je len začiatok januára, aj ďalší trestný čin brutálnej vraždy bol spáchaný. Vošiel starému pánovi do domu, ubil ho dreveným kolom, upratal a vykradol dom. Ako uvádza článok v linku

https://www.rimava.sk/policajne-spravy/smrt-v-hajnacke-obvinili-muza-podozriveho-z-vrazdy/

A predstavte si, v tomto prípade z článku zmizla nielen diskusia, ale aj videjko, v ktorom matka páchateľa, ktorého médiá popisujú len ako 33-ročného muža, prezrádzala  o ňom kadečo. Ani keď ožratý  sa plazil, tak nebol agresívny.  Nepracoval, má 6 detí a ďalšie je na ceste.

Takže nebudeme robiť poriadky s kriminalitou – ale budeme upravovať článočky, aby pravda nevykúkala z nich.

 

V base garantované teplo v rámci ľudských práv, v bytoch a na pracoviskách zima. Platiť máme čoraz vyššie náklady – my pracujúci môžeme, veď robíme.

 

A budeme – ako sme sa mohli dozvedieť včera v správach, musieť viac peňazí dávať chudobným rómskym komunitám, aby nám tu nekradli.

No čo k tomu dodám? Remišová mi je po tých večerných správach sympatickejšia, veru, lebo tá jediná tam povedala, že ich treba ZAMESTNAŤ.

 

Elena

 

K diskusii Áno, aj ja čakám, či začnú tie dve spoluobčanky stíhať za neposkytnutie pomoci a neprivolanie polície.