Veru 2. – Ako mi Úrad vlády SR dych vyrazil. . .

19. februára 2023, elenaistvanova, Veru

Úrad vlády SR pred 4 dňami na facebúku vykvačil správu. Pre nás občanov. Že vraj víťazstvo Ukrajiny nám prinesie mier a bezpečnosť.

Zvykla som si u nich na kadečo, a tak po pokusných vakcínach označovaných ako sloboda ma od predstaviteľov tohto štátu len tak niečo nerozhodí.

Vraj máme spolu zastaviť mráz z Kremľa.

Netuším, čo odo mňa čakajú v tomto smere –  ja určite nikam nevyrazím nič zastavovať, lebo s mojim prístupom Vodnára strihnutého so Švejkom by veliteľ jednotky, ku ktorej by ma pridelili, si radšej strihol samovraždu na druhý deň. No a potom by to možno podaktorí na mňa zvaliť chceli, že moja vina.

Ale aby nepovedali, že nechcem pomôcť – lebo je zasa pravda, že obyčajných ľudí na Ukrajine mi je moc ľúto a naozaj im z celého srdca prajem mier – tak dám Úradu vlády SR moje nápady. Úplne bezplatne.

Naď chce poslať Ukrajine migy, o ktorých nás presviedča, ako na nich ani lietať nevieme – okrem 4 posledných – a aké sú to vraj už krápy. To akože vážne taký šrot chce ťažko skúšaným Ukrajincom poslať v našom mene, aby to tam niekomu nebodaj ešte spadlo na hlavu? Ľudia, veď to je národná hanba, také niečo propagovať. Čochvíľa príde s nápadom, že lapačky na muchy im pošleme.

Však buďme grandi, pošlime Ukrajine tie americké stíhačky, ktoré teraz začíname splácať. Tie nám chýbať nebudú v obrane, lebo ich ešte ani nemáme. Nech ich Amerika rovno vyšupuje na Ukrajinu. Vidíte, aká som veľkodušná? Keď to myslí Naď vážne s tou pomocou Ukrajine, nech im pošle tie stíhačky americké. Beztak cez naše územia by len tak prefrčali, a navyše 14 sme ich zakúpili, to ich máme skutočne cez hlavu. No tak 10 z nich nech pošle Naď Ukrajincom. Prosím, dúfam že môj občiansky postoj trochu nasmeruje Naďa a bude mu príkladom.

Druhá vec – v histórii do boja vždy šiel kráľ. Tak prosím, vláda a prezidentka na čele protimrázového šíku. Nie sedieť kdesi na zadku v bezpečí a ľudí hnať do ohrozenia života – nech by bola akákoľvek vojna kdekoľvek – nech idú do čela bojovať.

 

No a tu sme pri koreni veci – ja sa otvorene a verejne pýtam, keby nebodaj niekedy bola mobilizácia (vôbec netvrdím, že bude teraz, nijako si ju neželám!) KTO by potom bol mobilizovaný? Lebo úradníčkovia na teplých miestach by ani jeden zadkom nepohli – ste si toho ľudia vedomí?

Mne to došlo, keď v diskusii  v odpovedi Úradu vlády SR  „ten ich odpovedač“ napísal, že  oni bojovať nepôjdu, lebo vraj tých 800 úradníkov a úradníčok Úradu vlády by nám chýbalo. Takže vybraní ľudia by posedávali na zadkoch s dobrými platmi, vypisovali kecy na facebúkoch a tí obyčajní ľudia by išli bojovať kamsi?  Lebo som si istá, že sa oveľa ľahšie zaobídeme bez hordy úradníčkov, ako bez šoférov autobusov, smetiarov, pekárov, či učiteľov.

 

Na jednej strane ma ich odpoveď  potešila. Lebo pozrite – demokraciu tu už vraj máme podľa toho, čo píšu, už niekde na Úrade vlády je. Tak snáď sa postupne dostane do celého štátu.

Úrad vlády Slovenskej republiky

Dobrý deň, je dosť pravdepodobné, že tých 800 úradníkov a úradníčok z ÚV by niekomu chýbalo. Nemusíte mať obavy o to, že sa všetci vkladajú do toho, aby sme na Slovensku mali naďalej demokraciu.

 

Ale na druhej strane mi dych vyrazili. Aj som im to napísala, pozrite…

Úrad vlády Slovenskej republiky skoro som odpadla, keď som to čítala. 800 úradníkov na ÚV živíme? Preboha…

 

Elena