Ticho a nahlas 3. – Aj ten najlepší úmysel možno zneužiť. . .

12. marca 2023, elenaistvanova, Ticho a nahlas

Ak sa pozrieme na realitu spojenú s transosobami, ktoré sa aj bez operatívneho zákroku môže vyhlasovať za osoby iného pohlavia, ktorú nám tu ako darčekový bonus pri svojom odchode z funkcie zanechal Lengvarský, zrejme za ním budeme ešte aj odpľuvať.

 

Dala som si námahu a pozrela som si veci ku transrodovosti zopár u nás. Vo viacerých prípadoch bojujú za práva svojich detí matky transrodovcov. Rozumiem im, každá normálna matka za svoje dieťa bojuje.

No na druhej strane je potrebné otvorene hovoriť o tom, či majú byť práva transrodových osôb napĺňané na úkor osôb netransrodových, ktoré žijú v tradičnom svete mužov a žien. Mala by zrejme väčšina z nás výhrady proti tomu, aby sa transrodová osoba napríklad v nemocnici zložila do tej istej izby ako sú ľudia s tradične rozdelenými rolami mužov a žien. Má azda nejaká slovenská nemocnica špeciálnu izbu pre transrodové osoby?

 

Lebo i ten najlepší úmysel je zneužiteľný. A transrodovosť zjavne v tomto smere nedopadla dobre – pozrite

https://hnonline.sk/svet/96071609-muzi-ktori-vrazdili-a-znasilnovali-teraz-sedia-vo-vaezbe-spolu-so-zenami-staci-ze-sa-citia-byt-trans?cx_testId=2&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2&cx_experienceId=EXK3P0FV766N#cxrecs_s

Štúdia Kanadskej väzenskej služby ukazuje, že práve vrahovia a páchatelia sexuálnych zločinov .- ako uvádza článok v tom linku – zo všetkých väzňov mužského pohlavia po odsúdení zistili, že sa cítia ako ženy. 71 percent ich bolo poslaných za mreže za vraždy alebo sexuálne delikty. A skoro polovica z nich, presne 44 percent, má v registri z minulosti záznam o sexuálnom násilí. Zhruba rovnaký počet z tých, ktorí sa hlásia ako ženy, sedia za vraždu.

A teraz ich posadili na cely ku ženám.

 

 

Elena