Založ si blog

Hm 5. – Aké práva majú nelegálni migranti?

Nelegálni migranti vraj neexistujú – tvrdí článok v linku, lebo ľudia nie sú nelegálni a každý má ľudské práva

https://myzahorie.sme.sk/c/23099452/pojem-nelegalni-migranti-je-problematicky-kazdy-clovek-ma-ludske-prava-a-nemoze-byt-nelegalny.html

Skutočne to pokladám za zavádzajúce tvrdenie – lebo nehovoríme o nelegálnych ľuďoch, ale o nelegálnych migrantoch v zmysle nelegitímneho, neoprávneného prekročenia hraníc cudzieho štátu. Nesplnia zákonné podmienky na vstup do inej krajiny, takže do nej vstupujú v rozpore s platnými zákonmi. Lebo nie je ľudské právo nelegálne cestovať z krajiny do krajiny, na to sú schválené a štandardizované postupy, ako možno prichádzať do nejakej krajiny legálnym a oficiálnym spôsobom. Takže niekto sa nás tu snaží zavádzať a miasť jednoduchšiu verejnosť, aby sa nelegálna migrácia „znormálnila“ a neprotestovali sme proti množiacim sa „cestovateľom“. 

 

Nie, nejde o niekoľko ľudí, podľa článku v linku ich k nám denne prichádzajú stovky

https://spravy.rtvs.sk/2023/06/tlak-migrantov-na-slovenske-hranice-neustava-je-ich-viac-ako-po-ine-roky/

Tlak migrantov na slovenské hranice neustáva. Denne ich na naše územie prejdú stovky, väčšinou Sýrčanov. Nelegálne prekročenie hraníc je častejšie v letných mesiacoch, teraz je ich však viac ako po iné roky. Migranti prespávajú v uliciach pohraničných miest aj okolo cudzineckej polície v Nových Zámkoch. V stredu (7. 6.) odchytili pri hraniciach v Komárne a v Šahách vyše 160 migrantov, zväčša Sýrčanov. Minulý týždeň 500, od januára 3 300. Mladých mužov aj rodiny, ktoré pred vojnou utekajú natlačení v dodávkach alebo pešo.

 

Článok v linku nižšie uvedenom píše, že nelegálni migranti u nás sa sťažovali na porušovanie svojich práv. Nepáči sa im, ako s nimi zaobchádzajú v utečeneckom tábore v Sečovciach
 https://tvnoviny.sk/domace/clanok/843648-migranti-sa-stazovali-na-porusovanie-svojich-prav?campaignsrc=tn_clipboard

Sú u nás priemerne 18 mesiacov. V dobe písania článku tam bolo 65 takýchto „cestovateľov“. A práve včera článok v linku uviedol, že ich počty narastajú, 40 ďalších zaistili za jediný deň

https://mylevice.sme.sk/c/23180253/v-sahach-zaistili-40-migrantov-policia-eviduje-narast-ich-poctu-v-pohranici.html?ref=temacl

Pohodlne kŕmení a ubytovaní, nespokojní s tým, aké tu majú práva. Vážne sa máme skladať na pohodlný život ľuďom, ktorí sem prišli nelegálne a nie sú tu spokojní? Obskakovať ich budeme ako cukrové bábiky? Dokonca ombudsman tam nabehol.

A tak ma zaujíma, aké práva majú nelegálni migranti.

Podľa mňa majú právo len jedno – vrátiť sa cez hranicu späť – otočiť ich máme na hraniciach a nepustiť žiadneho z nich k nám. Ak ich zachytíme v krajine, mali by sme ich vyviesť na hranicu, ktorou k nám prišli. Sú to prevažne mladí zdraví chlapi, nech zodpovedne a čestne idú do svojej vlasti bojovať a pracovať pre jej lepšiu budúcnosť.

 

Položme si otázku – majú také bezhraničné práva iba u nás nelegálni migranti, že na ich pohodlný život sa skladáme a kŕmime ich tu, alebo je to zvykom aj v iných krajinách?  Vzor demokracie sú pre nás USA. Môžeme azda vyraziť my do Ameriky a budú nás tam živiť 18 mesiacov ako nelegálnych migrantov?

Prečo sa máme starať o ľudí, ktorí konajú v rozpore s našimi platnými zákonmi, ktorí sem prichádzajú neoprávnene – a skladať sa im na pohodlný život?!

A teraz by sme na základe rozhodnutia EÚ museli platiť milióny eur za neprijatých migrantov? 20 000 eur máme dať za každého odmietnutého migranta? Akým právom chcú, aby sme ich živili? Skutočne nemajú tí ľudia žiadny pocit hanby, že sa vešajú na krk iným ľuďom a spokojne očakávajú, že budeme  robiť na nich a na ich rodiny namiesto nich samých?

Povedzme si pravdu, toto nie sú žiadni utečenci pred vojnou – v takom prípade by utekali do najbližšej krajiny za hranicami vlasti a čakali na návrat domov. Títo špekulanti vyrazili za pohodlným životom, ktorý by chceli získať bezpracne.

 

Začnime otvorene hovoriť o únosnej miere solidarity v tomto štáte – nie je podľa mňa v poriadku, že jedni drieme zodpovedne po celý život, štát nám znižuje budúce dôchodky a robíme čoraz dlhšie, a pritom nám tu pribúda kadejakých ľudí, ktorí iba naťahujú ruky a žijú „z hotového“. Lebo aj my, ktorí pracujeme a nútene solidarizujeme s kadekým, máme ľudské práva a nie sme otroci.

Alebo budeme s otvorenou diskusiou a zásadnými riešeniami otáľať, kým skutočne nevznikne nejaký konflikt medzi slovenskými občanmi a „cestovateľmi“ blúdiacimi ich záhradami a sídliskami?

 

 

Elena

 

K diskusii  rubbeler  No skutočne neviem, čo nenávistné je na žiadosti, aby sme nevpúšťali do krajiny nelegálne prichádzajúcich ľudí – však k tomu máme platnú legislatívu. A ak by sme mali platiť za každého neprijatého migranta 20 000 eur, koľko miliónov ročne za nich dáme, o koľko viac budeme my pracujúci drieť, aby sme sa im na to naskladali? Prosím, vysvetlite mi tu verejne, aký ja mám záväzok starať sa o mladých zdravých chlapov z Afganistanu, Sýrie, či z Afriky?

palenque  poteším Vás – môj návrh riešenia je jasne napísaný v článku, ale kvôli Vám ho rada zopakujem, aby ste ho pochopili – budeme strážiť hranice a ľudí nelegálne nimi prechádzajúcich vrátime späť do krajiny, z ktorej nimi k nám prichádzajú.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8987483x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie