A. . . 6. – Čo nastane, ak medzinárodná komisia potvrdí umelý pôvod vírusu. . .

7. februára 2021, elenaistvanova, A...

Čo sa stane, ak sa potvrdí pravdivosť tvrdenia, že vírus má umelý pôvod?

A nebodaj sa zistí jeho zdroj?

Zamýšľam sa v tejto chvíli nad tým.

 

Je to umelý vírus?

Je to vírus, ktorého charakteristiku pokojne preskočte, ak vás vyčerpáva, alebo si ju prečítajte v origináli, kde je podstatne detailnejšia,  je v linku

https://www.sciencerepository.org/sars-cov-2-natural-or-artificial-that-is-the-question_CMR-2020-1-106 

Je klasifikovaný v rodine: Coronaviridae, podčeľaď: Orthocoronaviridae, rod: Beta Coronavirus, podrod: Sarbecovirus. Alfacoronavírusy a betakoronavírusy infikujú iba cicavce a sú zvyčajne zodpovedné za respiračné infekcie u ľudí a gastroenteritídu u zvierat [2]. Pokiaľ ide o SARS-CoV-2, u ľudí bolo opísaných iba šesť koronavírusov (HCoV-NL63, HCoV-229E, HCoV-OC43 a HKU1). Genetický materiál SARS-COV-2 je štruktúrovaný tak, že okrem niekoľkých ďalších génov vytvára 6 ORF (Open Reading Frames), identických so zvyškom koronavírusu. Jeho genóm je tvorený jednovláknovou RNA s pozitívnou polaritou a takmer 30 000 nukleotidmi, ktoré kódujú štyri štrukturálne proteíny: S (špičkový proteín), E (obálka), M (membrána) a N (nukleokapsid). Proteín N je vo vnútri viriónu spojený s vírusovou RNA, Proteín S na povrchu koronavírusov je zodpovedný za jeho väzbu na bunkový receptor a proces fúzie s jeho membránou, čo z neho robí určujúci faktor tropizmu a prenosovej kapacity v novom hostiteľovi. Ďalej je to vírusový antigén najintenzívnejšie rozpoznávaný imunitným systémom hostiteľa, a preto má veľký význam pri obrannej odpovedi hostiteľa [6, 27]. Aby proteín S mohol vykonávať svoju funkciu, musí byť hydrolyzovaný pľúcnymi proteázami, čím vznikne fragment S1 zodpovedný za väzbu na receptor a fragment S2 zodpovedný za proces fúzie s bunkovou membránou. Aj keď sa SARS-CoV a SARSCoV-2 nachádzajú v rôznych genetických líniách, majú okolo 50 aminokyselín konzervovaných v polohe SI, zatiaľ čo väčšina z netopierov vykazuje dôležité antigénne variácie v tejto citlivej oblasti. Inými slovami, máme netopierí vírus s obrovskou podobnosťou s SARS-CoV-2, ktorý však nie je schopný prekročiť medzidruhovú bariéru a infikovať nás, pretože jeho proteín S sa nemohol efektívne viazať na receptor 2 (ACE2) konvertujúci angiotenzín ľudskej bunkovej membrány.

Z tohto dôvodu je s istotou známe, že vírus nepreskočil priamo z netopiera na človeka a bolo potrebné ho preniesť cez iného sprostredkujúceho hostiteľa (pangolín, cibetka, had …).

Navyše, aj keď diela ako Andersen a kol. tvrdia, že vírus sa rozšíril na človeka skokom priamo z netopiera nájdeného v jaskyniach Yunnan, pričom tvrdí, že niektorí obchodníci s divými zvieratami vykazujú séropozitivitu proti koronavírusom netopierov, podľa čínskych epidemiológov sa na tomto trhu netopiere ani nepredávajú, sú tam na predaj ryby, mäkkýše a niektoré bežné cicavce. Jaskyne, v ktorých sa našli vírusy s najväčšou podobnosťou s SARS-VOC-2, boli takmer 1500 km od Wu-chanu. Žiadnym prirodzeným spôsobom sa tieto netopiere nemohli dostať na miesto, kde došlo k pandémii.

Dám vám do pozornosti ešte jeden údaj – spomenutý vedecký článok uvádza tiež, že rôzne genetické zvláštnosti objavené v SARS-CoV-2 možno vysvetliť prirodzene. Ako sa však zvyšuje počet abnormalít spôsobujúcich určitý zisk funkcie (napríklad lepšia väzba na bunky, ktoré infikuje, a rozšírenie spektra buniek, do ktorých je schopný preniknúť), štatistické šance na výskyt takejto udalosti sa znižujú náhodne v prírode.

Seriózne prešetrovanie by podľa mňa potvrdiť umelý pôvod malo. Aj ďalší článok v podstate naznačuje  presne to isté

https://news.cnrs.fr/articles/the-origin-of-sars-cov-2-is-being-seriously-questioned

a dávam u neho do pozornosti

Hypotézu nemožno vylúčiť, pretože SARS-CoV, ktorá sa objavila v roku 2003, unikla z laboratórnych experimentov najmenej štyrikrát. Okrem toho existuje skutočnosť, že koronavírusy boli hlavnou oblasťou štúdia v laboratóriách v blízkosti ohniskovej zóny SARS-CoV-2, kde vedci okrem iného skúmali mechanizmy spojené s prekročením druhovej bariéry.

Soňu Pekovú pokladám za odborný a spoľahlivý zdroj, a písala som o tom v blogoch opakovane, napríklad tu

Letmo 1. – Vírus s umelým pôvodom?

alebo tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/05/01/letmo-3-trump-vyhlasil-ze-videl-dokaz-o-povode-koronavirusu-z-wuchanskeho-laboratoria/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/02/18/odpovede-6-konspiratori-uz-nie-su-konspiratormi/

 

Umelý pôvod vírusu označuje Peková otvorene

https://tresk.cz/ohledne-vzniku-viru-vim-ze-mam-pravdu-rika-virolozka-pekova-uvidite-ze-jsem-mela-pravdu/?fbclid=IwAR2A-CON2yHIRqaqiiKSo1pf-KbSaLQx7bq580n-u55qhhKoKyJSBAiAk4A#utm_source=FPH&utm_medium=FPH&utm_campaign=FPH

„Na konci své vlny shromáždil celý batoh mutací ve svém genomu, a pokud by druhá nebo třetí vlna pocházela z první, viděli bychom mutace, ale nejsou tam, takže druhá a třetí vlna jsou různé kmeny viru. “

Jej najnovšie vyjadrenie pokladám za varovné, lebo ktosi tu robí veľký experiment – opakovane vypúšťa nové kmene vírusu.

Soňa Peková potvrdila, že někdo vyrábí umělé laboratorní kmeny SARS-Cov-X a vypouští je obrazně řečeno jako z jeskyně, kterou je potřeba najít a zavřít! Bioložka znovu potvrdila, že virus se nechová jako přírodní izolát a nejnovější mutace z Velké Británie prý není mutací, ale je to už v pořadí 4. samostatný kmen vypuštěného laboratorního viru! Novináři od Lukačoviče ze Seznamu způsobili vyhazov primáře, na YouTube odhaloval pravdu o číslech “covidových ležáků” v nemocnicích! Je to jako v 50. letech, když novináři Rudého práva iniciovali vyhazovy nepohodlných primářů, ředitelů a vedoucích pracovníků!

Presne to zapadá do jej predošlého tvrdenia, a logicky vysvetľuje akože pretrvávanie vírusu

https://cnn.iprima.cz/jak-sel-cas-s-vyroky-pekove-proc-se-podle-ni-nenaplnilo-ze-virus-do-vanoc-zmizi-18582

A presne to zapadá i do toho môjho nedávneho filozofovania, že „navláčanie zdravých a nakazených ľudí na celoplošné testovanie“ mi pripadá ako sledovanie rýchlosti šírenia nákazy s jasným cieľom zistiť ako rýchlo možno nakaziť populáciu. A keď už Kolíková špekuluje konšpirátorov trestať, tak dám jednu úvahu, ktorou jej srdcový infarkt privodiť môžem –  ako asi môžu uvažovať konšpirátori k tejto téme – cieľom takého výskumu môže byť nielen zisťovanie rýchlosti šírenia nákazy alebo snaha nakaziť čo najširšiu populáciu, ale i to, koho nemožno nakaziť ľak ľahko, zistenie ľudí s vynikajúcou odolnosťou, lebo by napríklad mohli by byť zdrojom orgánov pre zbohatlíkov. Veru, poviem vám, konšpirovať sa dá kadečo.

Každopádne  sa stotožňujem s Pekovou, ktorá hovorí v článku v linku

https://tresk.cz/lide-se-proti-koronaviru-brani-spatnym-zpusobem-upozornuje-virolog-toto-na-virus-plati-ze-vseho-nejlip/

”Moje slova sa od jara nezměnila: pospěšte si a najděte tu jeskyně kde se to množí, zavřete ji, zavřete její zaměstnance i její managment. Mně nikdo nepřesvědčí o ničem jiném než že ten vir je uměle vyrobený. Většina říká, že se máme připravit na další pandemii. Proboha určitě né. Tohle se nesmí stát precedentem.” 

 

Tak kde je tá jaskyňa a jej zamestnanci?

 

Žeby bol zdrojom vírusu Wuhan?

Laboratórium Wuhan je centrom s najvyššou úrovňou biologického nebezpečenstva v Číne a jeho experimenty zamerané na potenciovanie rôznych vírusov a tvorbu chimér (nové hybridné mikroorganizmy, tvorené genetickým materiálom 2 alebo viacerých rôznych mikroorganizmov) sú dobre známe. Túto skutočnosť jednoznačne preukazujú publikácie uvedeného výskumného centra.

Laboratórium Wuhan BSL-4 skúmalo koronavírusy netopierov už takmer desať rokov pod vedením virológa Zhengli Shi s cieľom zistiť nové koronavírusy, študovať ich prirodzené rezervoáre, rôzne spôsoby väzby na bunky, ktoré infikuje, zistiť, ako sú tieto receptory zapojené v medzidruhovom výskoku a tvorbe chimér s charakteristikami rôznych vírusov. U netopierov wuhanských boli koronavírusy geneticky manipulované s osobitným významom pre vytváranie umelých mutácií, ktoré umožňovali skok medzi druhmi. Opisujú, že ich samoreplikujúca sa chiméra môže spôsobiť u myší zápal pľúc s vysokou úmrtnosťou a že ďalším krokom bude štúdia na primátoch.

No pozrite si to ich laboratórium – aspoň zvonku teda.

prevzaté z linku https://www.wionews.com/world/growing-evidence-suggests-covid-19-originated-from-wuhan-lab-senior-us-official-354410

 

Tak či onak, nie je to celkom výskum „made in China“. Lebo v roku 2014 uvalila Obamova administratíva moratórium na federálne financovanie výskumu vírusov, ktoré spôsobujú SARS, chrípku a MERS, známe ako „Vyhlásenie o pozastavení financovania pri určitých druhoch zisku – funkčného výskumu“. Štúdie, ktoré už prebiehali, sa však nezastavili a v roku 2015 bol v magazíne Nature uverejnený list s varovaním, „či umelé vytváranie vírusov s možným pandemickým potenciálom v technických laboratóriách, ako je napríklad Wucan“ nie je rizikom. Virológovia vtedy poukazovali na vytvorenie neprimeraného rizika v laboratóriu, pretože šlo o vírus mimoriadne dobre rastúci v ľudských bunkách.

Článok v linku popisuje, že napriek tomu sa výskum vo Wu-chane nezastavil, o čom svedčí aj výzva Čínskej akadémie vied z roku 2018 adresovaná Dr. Shi Zhengli na prednášku s názvom „Štúdie o koronavíruse netopierov a ich medzidruhových infekciách“. Zhou a spol.  V rámci multicentrickej štúdie opísali nový koronavírus netopierov, ktorý označili ako RmYN02, zo skúmania netopierov od mája do októbra 2019; t. j. tesne predtým, ako sa objavili prvé prípady infekcií SARS-CoV-2 podľa zatiaľ prezentovaných údajov.

Takže ešte raz a pomaly – šlo o výskum v čínskom laboratóriu, financovaný americkými peniazmi. 

Nad týmito pokusmi-pokusmi rozum zastáva.

 

Alebo žeby bola zdrojom vírusu americká základňa Fort Dettrick?

Americký armádny inštitút pre lekársky výskum infekčných chorôb (USAMRIID) vo Fort Detrick v štáte Maryland vyvoláva rozhorčenie – po mesiacoch odstávky pre hlásené „štrukturálne chyby“ dôjde k jeho opätovnému otvoreniu v apríli bez ohľadu na odpor ľudí v USA a vo svete.

USA majú vyhýbavý pštrosí postoj k silnejúcim hlasom, volajúcim po vyšetrovaní USAMRIID, a zároveň obviňujú laboratórium v ​​čínskom meste Wuhan pre „pôvod“ koronavírusu. A tak sa pozrime do histórie – USAMRIID, najväčšie americké výskumné centrum pre biochemické zbrane, je už dlho ponorené do škandálu. Inštitút mal kedysi pochybné vzťahy s jednotkou 731, jednotkou japonskej cisárskej armády, ktorá je známa svojimi brutálnymi a smrtiacimi chemickými experimentmi na obyvateľoch Číny a Ruska počas druhej svetovej vojny, uviedol čínsky expert na biologickú bezpečnosť, ktorý hovoril o anonymite. USA mali po vojne uzavreté dohody s vtedajšími zadržanými jednotky 731, pričom poskytli imunitu proti trestnému stíhaniu mnohým členom jednotky výmenou za údaje o biologickej vojne a experimentoch pre USAMRIID, ako uvádza článok https://www.globaltimes.cn/content/1189967.shtml.

Že s tými výskumami nebolo zrejme všetko v poriadku, naznačujú aj údaje o petícii občanov z roku 2006, ktorá poukazovala na 2500 mŕtvych, ktorí v okolí základne zomreli na vzácnu formu rakoviny. V auguste 2019 v jej okolí vypuklo bezprecedentné poranenie pľúc, spojené s používaním elektronických cigariet alebo vapingových výrobkov (EVALI). Podľa vedcov, ktorí skúmali vzorky pľúcneho tkaniva od 17 pacientov EVALI, boli všetky vzorky naznačil, že ľudia „boli vystavení toxickým chemikáliám“, informoval New York Times.  Krátko pred dočasným uzavretím inštitúcie v roku 2019 bolo 30. júna hlásené ochorenie dýchacích ciest v komunite, vzdialenej jednu hodinu jazdy. Komunita dôchodcov Greenspring v okrese Fairfax vo Virgínii mala do 15. júla 63 identifikovaných prípadov choroby a tri úmrtia, uviedli miestne zdravotné úrady. Testovanie odobratých vzoriek však vraj ukázalo niekoľko baktérií, vrátane Haemophilus influenzae (H. chrípka) a rhinovírusu,“  správa uvádza, že tieto látky sú „príčinou bežného nachladnutia“.

USA môžu “obísť obmedzenia podľa Dohovoru o biologických zbraniach (BWC) a verejnú kontrolu,“ bránia rokovaniam o protokole BWC s verifikačným režimom už asi 20 rokov.  Spomenutý článok píše tiež, že predchádzajúce vyšetrovanie odhalilo, že „v minulých rokoch sa v amerických biologických ústavoch vyskytli„ stovky laboratórnych chýb a bezpečnostných incidentov takmer zmeškaných “, ako to uvádza USA Today v roku 2015.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt US base Fort Detrick

prevzaté z linku https://www.fredericknewspost.com/news/politics_and_government/levels_of_government/federal/senate/fort-detrick-leaders-address-housing-concerns-through-town-halls-home-visits/article_249178dd-54f1-514c-9f92-ab470d397495.html

 

Virologické experimenty s aspektmi takého zisku, ako skok vírusu zo zvierat na človeka, by mali byť na celom svete okamžite zakázané a prísnejšie kontrolované medzinárodnými organizáciami pod hrozbou závažných ekonomických sankcií pre krajiny, ktoré ich nedodržiavajú.

Vyššie citovaný vedecký článok, popisujúci detailne zloženie vírusu, zvažuje len možný umelý pôvod vírusu s jeho náhodných a nezámerným vynesením z laboratórnych podmienok. Ak je to zámerné konanie, s vojenským cieľom, potom by mal zasadať medzinárodný tribunál pre vojnových zločincov.

Bol by to závažný medzinárodný precedens, ktorého následky sú ešte nepredvídateľné a škody nevyčísliteľné.

V skutočnosti už aj je – len verejnosť o tom nevie. Možno poznáte ten príbeh – v ňom generál prísne potrestal vojaka za odtrhnutý gombík na blúze. S vysvetlením, že nejde „len o malú nedbalosť“ a „len o gombík“. Lebo pri chýbajúcom treste raz môže byť z tej malej nedbalosti veľká, ktorá by mu priniesla oveľa horšie dôsledky. Prísny trest pri malom pochybení zaručuje, že nedbalo konať nabudúce nebude

Tento príbeh sa mi vynára, keď uvažujem o informáciách, ktoré poskytuje článok v linku

https://news.cnrs.fr/articles/the-origin-of-sars-cov-2-is-being-seriously-questioned

Skutočne, ale musíme pochopiť, že paradigmy výskumu vírusov sa za posledné roky radikálne zmenili. Dnes môže akékoľvek laboratórium získať alebo syntetizovať génovú sekvenciu. Je možné vytvoriť funkčný vírus od nuly za menej ako mesiac pomocou sekvencií dostupných v databázach. Okrem toho boli vyvinuté nástroje na génovú manipuláciu, ktoré sú rýchle, ľahko použiteľné a lacné. Umožňujú pozoruhodný pokrok, ale zároveň znásobujú riziko a možnú závažnosť nehody, najmä pri pokusoch o zisky z funkcie na vírusoch s pandemickým potenciálom.
Aj keď sa nakoniec ukáže, že epidémia Covid-19 je výsledkom „klasickej“ zoonózy, boli v posledných rokoch dokumentované prípady úniku patogénov z laboratórií. Jedným z najznámejších prípadov je vírusové ochorenie Marburg, ktoré vzniklo kontamináciou divými opicami. Ďalším príkladom je pandémia chrípky z roku 1977. Posledné genetické štúdie naznačujú, že to bolo spôsobené únikom vírusového kmeňa zozbieraného v 50. rokoch z laboratória. V poslednej dobe bolo v literatúre hlásených niekoľko takýchto náhodných únikov zo štúdií SARS-CoV. Našťastie žiaden z nich nespôsobil veľkú epidémiu.

Keby sme po prvom pochybení boli prísne zasiahli, obmedzili by sme omyly s možnými závažnými následkami podstatným spôsobom.

Za varovné pokladám tiež slová, ktoré povedal v tom článku virológ Étienne Decroly  konkurenčné prostredie, ktoré vládne vo svete výskumu, podporuje rýchle a zbesilé experimentovanie, ktoré skutočne nezohľadňuje etické otázky ani nezvažuje potenciálne riziká projektu.

 

A ešte jedna informácia, ktorej pravdivosť pozorne sledujme, článok v linku ju priniesol – lebo ktovie či je len z radu konšpirátorských

https://aeronet.cz/news/social-credit-slovenska-asociace-chce-matovicove-vlade-predvest-a-prodat-okopirovany-system-cinskeho-socialniho-kreditu-wang-dang-mobilni-aplikace-v-telefonu-propojena-online-na-ockovaci-databazi/

Čas ukáže, či ide len o konšpiráciu, alebo je to ďalší chorý nápad chorých hláv.

 

Je jasné, že téma nie je úplná – je príliš rozsiahla na jeden blog, preto nabudúce pouvažujem o tom, čo by malo nastať, ak sa preukáže umelý pôvod vírusu a nebodaj zistí aj autor šírenia jeho verzií.

 

Elena