Založ si blog

Odpovede 6. – „Konšpirátori“ už nie sú konšpirátormi. . .

Konšpirátori, šíritelia nepravdivých a vymyslených informácií, hoaxov a účelových klamstiev – tak médiá titulovali tých, ktorí sa vyjadrovali ku pôvodu najnovšieho koronavírusu, spôsobujúceho epidémiu úmrtí v Číne. Dostal názov Covid-19, vraj úplne nediskriminačne, aby si ho ľudia nespájali s Čínou. Ja si myslím, že s Čínou si ho spájať treba, a že by sme si to mali pripomínať. Ja ho budem cielene tak označovať. Vysvetlím v tomto blogu, že prečo.

 

Konšpirátori…

Ako konšpirátori boli médiami titulovaní všetci, ktorí sa opovážili zauvažovať o nie prirodzenom pôvode čínskeho vírusu. Nuž, dnes by sa im mali ospravedlniť. Článok v pluske potvrdzuje to, čo niektorí hovorili už dávnejšie, a síce, že ten vírus nie je celkom prirodzene netopierí, ale tak trochu laboratórne umelý

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/povod-koronavirusu-je-zrejme-odhaleny-cina-prichadza-specialnym-liekom-starym-2000-rokov?

 

Nevedeli sa zhodnúť  konšpirátori, či Čína alebo Amerika ho vypustila do sveta…

Dôvody sa dali nájsť pre obe strany, ajajaj. Nakoniec spomenutý článok ukazuje, že zrejme za to môže laboratórium priamo v čínskom meste Wu-chan, kde nákaza vznikla. Akosi to zrejme preniesol personál toho laboratória údajne vonku – nuž to je na trestné stíhanie s verejnou popravou vinníka. Podľa mňa Čína už aj bude vedieť zdroj, kto z pracovníkov laboratória možno naozaj bol prvým chorým…

K situácii vyvstáva celý rad otázok – a netýkajú sa len Číny podľa mňa.

 

Výskumníci všetkého druhu…

Čím viac o kadejakých výskumoch a ich realizácii v praxi viem, tým akosi čoraz menej si ich vážim.

Pred časom som riešila výskumy, ktoré realizujú na medveďoch rýchlokvasení výskumníci u nás. Pripadá mi, že treba dostať peniaze na výskum, nakvačiť na malé medvede obojky, a potom sa nestarať, kedy a ako sa bolestne udusia – veď skúmame, nie?

Vidím, že podobne to funguje i vo vzťahu ku ľuďom – vonkoncom sa mi nepáčia tieto „vedecké výskumy všetkého druhu“.  Kto asi tak potrebuje robiť pokusy s vírusmi s prenosom zvieratami (a otvorene – myslím, že v tom laboratóriu bolo realizované i jeho mutovanie, patogenizácia – neverím v prirodzenosť toho deja, a to som hodne naivný človek, a verím dokonca aj predpovediam počasia!)??? Nie, nepáčia sa mi tieto laboratórne hokusy-pokusy, ktoré plodia nové zbrane, a hľadajú dookola len spôsoby, ako rýchlejšie zabíjať a viac zabíjať a s väčšou spoľahlivosťou a brutalitou zabíjať… Písala som v blogu nedávno, že sme mali radšej sedieť v jaskyniach a kresať oheň pomocou drievok či kremeňov. Myslím si to – boli by sme šťastnejší, a nebalansovali by sme ľudstvo na pokraj vyhubenia svojimi „technicky vyspelými vynálezmi“.

 

Bezpečnosť občanov pri tých hokusoch-pokusoch všetkého druhu…

Pripadá mi úplne padnuté na hlavu  mať v 11-miliónovom meste laboratórium na skúmanie vírusov akéhokoľvek druhu. Také zariadenia by mali byť na miestach odľahlých od civilizácie, s dôkladnou výstupnou kontrolou a očistou zamestnancov. Myslím, že nemať spoľahlivý personál v takom laboratóriu, kde sa robí nebezpečný výskum, je pohroma. Aj sa to ukázalo – lebo veď obetí je už teraz neúrekom, a pribúda ich deň za dňom.

Dokáže štát (a je jedno ktorý štát na svete) pri takej práci zaistiť bezpečnosť svojich občanov? A aj ľudí na celom svete (lebo veď ako vidíme následky sa šíria medzi krajinami i kontinentmi veľmi rýchlo)???!!

 

 

Čínsky vírus Covid-19…

Otvorene prehlasujem, že neverím čínskym medializovaným  údajom o počtoch chorých a mŕtvych – obsadzujú hotely, všetky voľné plochy, robia až bezohľadné karantény – zaistia kladkou chorých ľudí a ich rodiny v bytoch na dva týždne bez potravín a starostí o ich osud. Dezinfikujú a dezinfikujú, karanténujú a karanténujú. Zapojili vojenských odborníkov. Robia zúfalé opatrenia – naozaj si myslíte, že by ich robili pre doteraz nejakých 1800 mŕtvych a pár desiatok tisíc chorých v Číne, v ktorej len v tom jednom meste žije viac ako 11 miliónov ľudí?

Neviem, čo na to povedať, lebo zomrelo kvôli tomu už doteraz veľmi veľa ľudí – a je otázne, koľko ich ešte zomrie celosvetovo, intuitívne neverím tým štatistikám.

(Pripomínam, že svetom kolujú niektoré vírusy, ktoré tiež pôvodne vznikli v Číne (SARS, MERS) a doteraz zabíjajú vo svete ľudí v rámci „bežných chrípkových ochorení“.  Len sme im už prestali venovať pozornosť, hoci i u nás na ne zomierajú ľudia občas. Médiá ich spomínajú len v súvislosti s čínskym vírusom Covid -19, že predsa načo sa báť až tak toho vírusu, veď i na toto zomierajú ľudia, a koľkí každoročne. No prečo by sme nemali zauvažovať o ich skutočnom pôvode?! Pri tých predošlých vznikali škody bez prenosu na ľudí, a tak by som skôr uverila verzii, že šlo o snahu hospodársky poškodiť Číne. Teraz mi pripadá, že tu ktosi experimentoval s tými pôvodnými dvomi a ich kmeňmi, lebo genetická podobnosť čínskeho vírusu Covid-19 je s nimi. Rozhodne si nemyslím, že je to len o výskyte zvierat v blízkosti ľudských obydlí a hygiena na trhoviskách so zvieratami, Číňania v laboratóriu pracovali s tým vírusom).

 

Kto to zaplatí?

Životy ľudí sú nezaplatiteľné. A materiálne škody budú tiež riadne vysoké. Už sú, a ešte aj budú. Mali by ľudia, ktorých blízki zomrú v dôsledku tejto spúšťajúcej sa pandémie, žalovať Čínu? Alebo toho priameho šíriteľa infekcie, ktorý ich infikoval – aby sa ľudia naučili správať ohľaduplnejšie, ak sú chorí a neliezli do verejnej dopravy, reštaurácií, škôl a na rôzne verejné podujatia?

Je otázne, čoho sa ešte v súvislosti s tou spúšťajúcou sa pandémiou dočkáme. Jedinou šancou je vytvorenie lieku z protilátok ľudí, ktorí prekonali vírus. Ale v akých množstvách ho sú schopní výrobcovia vyrobiť? Zrejme nie pre státisíce či milióny ľudí.

Každopádne, „konšpirátori“, ktorí ste tiež od začiatku poukazovali na pravdepodobný súvis laboratória vo Wu-chan s nákazou, dočkali ste sa potvrdenia pôvodných úvah.

 

Elena   18.2.2020

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9007014x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie