Založ si blog

Letmo 1. – Vírus s umelým pôvodom?

Ach, poviem v práci, že mi auto umyla matka – zahlásilo dieťa dnes ráno, štartujúc auto. Matka príroda, pravdaže, dodala. Áno, pršalo u nás včera od popoludnia.

Máme rovnaký druh humoru a jej hlášky zakaždým roziskria ráno tisícimi hviezdičkami.  Vyrazili sme do práce. K tomu sa linula sladká pieseň od Kikinej obľúbenej skupiny 1975. Presnejšie, v tej chvíli ich cover piesne One Direction What Makes You Beautiful. Dieťa si ju pospevovalo nahlas, a ja som si predstavovala ako nádherne určite je tam na tých kopcoch, medzi rozkvitnutými stromami. Natriem ju, moje obľúbené CD pustí tak dvakrát za rok, a jej hudobný vkus je diametrálne odlišný od mojej Ovečky, Ruženky Šípkovej, Šípkovej Ruženky, Passengera a tak podobne. Ale mňa i tak tešia tie rána, keď si nahlas pospevuje všetky tie 1975, bluntovky a čo ja viem čo ešte.

A tak i teraz, hodila som za hlavu všetky ranné čítačky a vnímala som naplno krásu dňa. Ak ste romanticky strihnutí, podobne ako ja, tak ružovo a bielo sfarbené stromy ťahajú váš zrak dívať sa popri cestách a vaše srdce putovať poľnými cestami.

 

Ach, ranné čítačky…

Jasné, v skorom ráne správy u nás  nie sú dôvodom na radosť.

  • Ak sa prezidentka vyjadruje mediálne k incidentu, ktorý ešte nebol prešetrený, nuž čo k tomu dodať?
  • Aj expertov na riadenie štátu v čase pandémie sa nám tu vyrojilo viac ako komárov.  Korona-story na Slovensku zatiaľ nemala natoľko zlý spád, ako v niektorých iných krajinách vďaka Matovičovi – viete si predstaviť, akým tlakom na rušenie obmedzení musí ten chlap čeliť? A dočkal sa akurát tak urážania, ohovárania, osočovania. Nie, nevolila som Matoviča – ale vážim si to, čo urobil. A vy by ste si to mali vážiť tiež. Jasné, že sa v tejto situácii spravilo viacero chýb – primäkké  kontroly, repatriovanie ľudí bezhlavo, zmätky na hraniciach. Sledovala som to včera, lebo dcére sa vracal priateľ z Nemecka. Dlhé hodiny vyčkávať na hranici treba. Ale to je nie o Matovičovi – azda on vybavuje štátne karantény navrátilcom, čo musia celé hodiny čakať na oznámenie, kam majú ísť? Nože, kto sú tí neschopáci, ktorí nedokážu ani po toľkom čase realizovania štátnych karantén mať vytvorený plynulý, jasný a precízny systém rozdeľovania rýchlo a pružne?
  • No a ďalšia z periel aktuálnych správ. Českí lekári píšu ako treba všetko otvárať, vraj denne sú teraz iba piati mŕtvi na koronu v Česku. Áno, celkom verím, že lekári píšu také niečo – lebo živo si spomínam, ako lekár v diskusii o ľuďoch, ktorí zomreli vinou lekárov povedal, že na chybách sa lekári učia a za zavinenie smrti pacienta by ich preto nijako nemali trestať. Že ľudský život je ako papier, ktorý pokrčíte a zahodíte do koša. To je úcta podaktorých z nich ku životu vás a vašich blízkych. Lenže i niektorí z nás majú neúctu k životu – bagatelizujú, že však ľudia umierajú na kadečo – rakovinu, srdce, nuž pár navyše… A že vraj chronici potrebujú liečbu. Niektorí lekári špecialisti ambulujú, starajú sa riadne o pacientov  – prečo ostatní nie a iba telefonicky veci riešia – keď peniaze berú rovnako? To nech sa ich spýta poisťovňa. Dokonca aj prezident únie špecialistov vyzýva verejne všetkých lekárov, aby sa riadne venovali pacientom. https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/04/23/a-ved-dobre-4-aby-ludia-zbytocne-neumierali/ 
  • Kopa táranín sa šíri fb o tom, že tí na covid zomretí beztak boli chorí na kadečo. A ako je vírus fáma. Pokladám to za neúctu, za neúctu voči všetkým tým mŕtvym. Vo svete zomrelo veľa ľudí – zomierali bolestne, udusením, mnohí mohli žiť, ak by bolo dosť prístrojov na ich záchranu. Hlboko s nimi súcitím.

Otvorene hovorím, že verím vysvetleniu, ktoré dala na youtube 22.4.2020 česká lekárka Soňa Peková, že ten vírus nemá zrejme pôvod prirodzený, ale umelý. https://www.youtube.com/watch?v=3AfokVbej8I

Som za medzinárodný tribunál a potrestanie vinníkov – vedcov, ktorí vírus vypracovali, aj objednávateľov tej zákazky, neverím v náhodnosť a neúmyselnosť celého procesu. Som za  úhradu všetkých škôd vinníkmi a za to, aby sa takéto pokusy nemohli označovať ako vedecké pokusy, ale len ako nebezpečné experimenty. Aj vakcín môžu vyrábať koľko chcú, nedala by som sa očkovať.

To je len pár zo správ, ktoré nás od rána denne bombardujú. Kadejaké násilie, primitívnosti, či morálne úbohosti, uvažujem – čo z toho sa a akým spôsobom na nás odrazí? Snažím sa už zväčša nečítať na sociálnych sieťach diskusie k nim a nezapájať sa do nich. No  aj múdre rady tam človek občas objaví – ako je táto nižšie uvedená.

A tak túto radu zdieľam – ak nájdete zvieratko, ktoré potrebuje pomoc: 

ak nájdete akékoľvek mláďatko, ktoré je bez rodiča, je jedno, či to je holé vtáčatko, mačiatko, alebo veverička vypadnutá z hniezda ( v tráve odložené srnky a králičky sa nechytajú), ohrejte ho. Treba mu dodať TEPLO.

Dať si ho do dlaní, pod tričko, na termofór, ku fľaši s teplou vodou obalenej v uteráku. Proste na to, aby prežilo potrebuje teplo. Nič iné. Nikdy nekŕmte podchladené zvieratko!! A hneď volajte buď 112, alebo ktorékoľvek z týchto čísiel: Záhorie: 0903 298 338, BA Borinka 0948 339 429 , šop BA: 0903 298 333, Brezová 0911 485).     

Nuž,  teplo je moc dôležité, to fyzické aj ľudské.

Večer plný pokoja a pohody vám prajem.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Elena 30.4.2020

 

www.youtube.com/watch?v=2fngvQS_PmQ

 

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8979066x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie