Založ si blog

Vietor, ktorý vanie 2. – Víchor nad Európou. ..

 

 

Žiarivé ohňostroje, doďaleka sa rozliehajúca hudba, oslavujúce davy ľudí. A prísne bezpečnostné opatrenia, zátarasy, hromady ozbrojencov. Nie, nejde mi to dokopy.

Vyhradené „bezpečné miesta“ pre ženy. Už chýba len zákaz pohybovať sa mimo týchto vyčlenených priestorov – a nielen počas Vianoc.

Vitajte v realite vítania nového roka 21. storočia v Európe.

Nie o tom som dnes chcela pôvodne písať, dnes bol pre mňa taký hodne zvláštny deň. Ibaže moja intuícia ma dotiahla k tejto téme – a tak sa na ňu pozrime.

 

Jedno z mojich vianočných prianí bolo – pre všetkých pokojné a bezpečné Vianoce…

Nuž, žiadny veľký útok neprebehol. Zatiaľ – som skeptik, lebo hlavné bezpečnostné opatrenia už odznievajú, a tak dnes či zajtra niekto zaútočiť môže. Neverím, že sa žiadny útok nevyskytne. Vlastne predpokladám, že niečo sa ešte do konca víkendu zmelie – toto je príliš lákavé obdobie pre teroristov. Určite nejaký útok – zrejme nožom a „v malom rozsahu, pár mŕtvych či ranených“ – zo strany našich spolubratov v núdzi, ktorí si prišli do Európy „zachraňovať si holé životy pred vojnou či smrťou hladom“ – môžeme čakať.

Nie, nie som necitlivá, ale nesúhlasím s nezmyselným prijímaním migrantov do Európy. Pokladám takúto formu pomoci za veľmi nešťastné riešenie pre nás, aj pre nich.

 

Konečne naplno v čase Vianoc zaznela pravda o migrantoch…

Aj keď v light podobe – a obávam sa, že prineskorá. Švédsky expert sa rozhovoril, opatrne, pravdaže,  o civilizačnom strete – denník Pravda o tom priniesol cez víkend zaujímavý článok s názvom Expert na terorizmus Ranstorp: Vo Švédsku vidíme mini konflikty civilizácií.  Zaznelo v ňom z môjho pohľadu viacero zaujímavých vecí – nejdem ich tu prepisovať, tam ich nájdete. Z jeho vysvetlenia je zrejmé, ako je „migrantsky korektné“ meniť slovník – no go zóny sú teraz označované ako „špeciálne exponované oblasti“. Ibaže je jedno ako veci pomenujeme, ich podstata je rovnaká. Vlka môžeme premenovať  na ťuťu-ňuňu, aj tak bude zabíjať ovce.

Zaujalo ma aj tendenčné „tlačenie kapusty“, ako podstatne vyššie je v Európe oproti islamskému terorizmu  riziko pravicového radikalizmu. Nuž, ak burinu v záhrade trháme len od zeme, tak rastie dookola. Koreňmi problémov v Európe nie sú zlí radikáli, ale pravé príčiny radikalizácie – mizerné podmienky pre život obyčajných ľudí v spoločnosti, a bezohľadné navážanie más migrantov, ktorí sa nesnažia prispôsobiť európskemu životnému štýlu.

Európania sú tlačení k tomu, aby robili čoraz viac obmedzení svojich pôvodných kultúrnych zvykov pre „adaptáciu“ migrantov. Už pred Vianocami v roku 2016 Švédi v niektorých mestách rušili vianočné verejné osvetlenia na uliciach niektorých miest, lebo vraj záťaž z nich by možno neuniesli stĺpy a stožiare. Zvláštne, nepočula som o žiadnom prípade, kedy by sa zlomil stĺp pod ťarchou vianočných svetiel. Alebo tiež zavádzali špeciálne hodiny pre kúpanie sa žien na kúpaliskách. Takisto umožnili migrantom bez vodičákov jazdiť, lebo vraj nemožno dokázať, že vodičák doma nemali.

 

Nič sa nestalo…

Nerátam, pravdaže, „malé útoky“ – sexuálne motivované obťažovanie žien. Ak polícia nechce uviesť bližšie informácie o páchateľoch a komentovať ich etnickú  príslušnosť, nuž niekedy povieme veľa práve tým, že nepovieme nič, však?

Účelové klamstvá o veku, zneužívanie sociálnych dávok, a násilnosti. Sexuálny útoky sa stupňujú – v čoraz desivejších verziách. Znásilnená 90-ročná babka cestou z kostola, školáčka, vozíčkárka, najnovšie sa stala terčom útoku dokonca rodiaca žena v nemocnici. Alebo 17-ročná dievčina, ktorú hromadne znásilnili v Nemecku a poliali jej pohlavné orgány žieravinou. Ďalšia, ktorú sa migrant pokúsil utopiť, alebo najnovšie dobodané len 15-ročné nemecké dievča. Migrantom – „rovesníkom“, z neho sa vykľul nakoniec 33-ročný chlap.

Argument, že nie všetci z nich vraždia a znásilňujú, je pri takýchto činoch bezpredmetný. Keby sme takýmto lumpom nedávali šancu a nezachraňovali ich, tie ženy mohli žiť. Ani tie z nich, ktoré prežili, nemuseli zažiť takú traumu, akou znásilnenie je.

A hej, naozaj si myslíte, že je za takéto činy primeraným trestom väzenie na spôsob Breivika, s obrovskou ochranou ich ľudských práv a pohodlným životom? Ak chcete byť milosrdní voči týmto páchateľom, ľutujem, v tomto s vami nejdem. A skutočne mi v európskom súdnictve chýba porotný systém. Pokojne by som ako člen poroty zdvihla ruku za to, aby páchateľov zahrabali zaživa, aj s hlavou z prasaťa.

Večer v TN Markíza hovorili o tom, že niektoré švédske ženy zo strachu zostávajú radšej doma. A tiež, že pre situáciu zasadla švédska vláda – zrejme je stav už vážny a ľudia sa aktivizujú. Som veľmi zvedavá, s akými opatreniami sa Švédi vytasia, lebo podľa mňa je efektívne a realistické jediné riešenie – všetkých migrantov deportovať do svojej pôvodnej vlasti. Páčil sa mi Orbánov prejav, je to naozaj múdry štátnik, ktorý sa nedá ani kúpiť, ani zastrašiť, a zastáva jasný a neústupný postoj. Nasilu, lebo ani ponúkanie poplatkov za dobrovoľný odchod nie je účinné. Izrael už migrantov k odchodu do vlasti vyzval, dokonca pod vyhrážkou väzenia v prípade neuposlúchnutia.

Všetkým slniečkárom – ktorí by migrantov chceli naťahať i sem, poviem len jedno – u nás zamrzlo tento rok už viacero našich vlastných ľudí bez domova. Mnoho ľudí u nás doslova živorí. Venujte sa radšej našim chudobným, máme ich tu viac ako dosť.

A rovnako viac ako dosť máme problémov, ktoré v tomto štáte potrebujeme riešiť.

 

Zátarasy…

Zátarasy sa objavili už aj v slovenských mestách. Zajtra, ak nás úplne nezasype do rána sneh, ktorý sa valí a valí od predpoludnia – vyrazím do Popradu. Pozriem sa na námestí aj na tie zátarasy.

Moc sa teším   nie na zátarasy, pravdaže –  ale na Poprad a môj milovaný vraní park…

 

Záverom…

Nuž, ak som napísala kedysi, že je treba čakať, kedy padne v tejto vojne prvý výstrel, tak si myslím, že ten čas rozhodne až tak ďaleko už nie je…

 

 

 

Elena  Predná Hora, 3.1.2018

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005373x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie