Založ si blog

Na krídlach vetra 5. – Možno posledný príbeh. ..

 

Teraz vám poviem jeden príbeh – otvorene a pravdivo, možno posledný, ktorý tu píšem, uvidíme. Ale mlčať nebudem.

Kedysi, v roku 2011, keď som začínala boj v mene svojho syna i všetkých ľudí, ktorí opatrujú deti s postihnutím, nazbieralo sa niekoľko statočných ľudí, ktorí uverejňovali moje listy rôznym inštitúciám, neskôr aj moje listy Charty 2012. Na stránku pána Pavlíka nahadzoval moje listy František Bednár, bývalý predseda Svetového združenia bývalých politických väzňov – čestný a odvážny chlap. Pomenováva pravdivo darebáčiny a jeho posledný blog v Pravde, kým mu ho zrušili úplne, bol otvorený list kandidátovi na primátora Popradu Alexejovi Beljajevovi. Určite ten list nájdete na internete, aby ste si mohli spraviť úsudok, čo na ňom bolo nepravdivé.

 

Každý z nás môže byť hrdinom…

Tak som to napísala v predminulom blogu. Veru áno. Každý z nás má rovnakú šancu voliť si dobro alebo zlo. Moja krvná skupina nikdy nebola Barbie a Hello Kitty – ale tí, ktorí boli ochotní riskovať svoj život pre pravdu, spravodlivosť a dobro sveta, taký Tarabas či Gandalf napríklad.

Mnohí ale radšej ako pravdu volia pohodlnú cestu plnú klamstiev, alebo rovno len posedenie pri válove.

 

Záverom…

V záhlaví svojho blogu pán Bednár, keď ho začínal písať, položil otázku Priniesol november 1989 skutočne slobodu a demokraciu? 

Myslím, že odpoveď už poznáme, však?

 

Elena   9.9.2018

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004735x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie