Založ si blog

A veď hej. . . 1. – Pokuta pre RTVS. . .

Pokutu dostala verejnoprávna televízia za jej (ne)yydarenú reláciu Pumpa.

Píše o tom článok s názvom

Pumpa v RTVS bude mať ďalšieho dramaturga, za diel o Lučanskom budú aj postihy

v linku

https://www.tyzden.sk/politika/70541/pumpa-v-rtvs-bude-mat-dalsieho-dramaturga-za-diel-o-lucanskom-budu-aj-postihy/

Píšu v ňom, že

.Relácia politickej satiry Pumpa bude mať ďalšieho dramaturga, na scenárové podoby bude dohliadať širší okruh ľudí. Za reláciu, v ktorej sa rozoberala smrť a osoba bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, padnú i finančné postihy. Zástupcovia RTVS to uviedli na stredajšom rokovaní Rady RTVS.

Pre mňa je tragédiou verejnoprávna televízia, ktorá dáva za výrobu „skvelého programu“ na úrovni Pumpy také peniaze z našich koncesionárskych poplatkov a daní. Myslím, že v súčasnosti je bez práce dostatok hercov schopných produkovať kultivovanú zábavu a  nie je potrebné betónovať tam v ryžovisku ľudí, ktorí už svoju neschopnosť v tomto smere prejavili.

Rada sa programu venovala v súvislosti s kritikou, ktorú si vyslúžila časť odvysielaná 16. januára, v ktorej protagonisti hovorili s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí). Predseda Rady RTVS Igor Gallo potvrdil, že orgán dohľadu dostal doteraz približne 30 podnetov k relácii. „Prakticky všetky obsahovali kritické stanovisko k obsahu a forme relácie, respektíve jej časti venovanej smrti policajného exprezidenta,“ povedal

 

Ak človek prezentuje dehumanizované hodnoty a ešte sa čuduje, čo niektorých pohoršilo a tvári sa, že sú azda chybní, keď to tak vidia – potom by už nemal prezentovať verejne nič, ale kdesi zaliezť a uvažovať sám o sebe, kým nepochopí svoj omyl.  A to hovorím v dobrom – mal by to človek urobiť sám od seba a pre seba, aby sa v tom smere lepšie našiel.

Každý v živote robíme chyby – no cestu k náprave by sme mali hľadať. Rozlišujem medzi našou ľudskosťou, s prirodzenou nedokonalosťou aj chybami, ktoré nám pomáhajú pochopiť správny smer, a s ktorými hľadám cestu úprimného súcitu v sebe –  a medzi konaním, voči ktorému by sme nemali byť tolerantní.

Lebo chybujúceho jedinca môžeme podporiť svojim súcitom, no skupinu páchajúcu zlo tolerovať neradno. A hanobiť verejne mŕtveho nie je veru čin hodný ohľadu.

 

Hodnoty treba strážiť…

Na to, že ľudstvo sa odklonilo od hodnôt zmysluplných a od svojej ľudskosti a doplatili na to nevinní ľudia často i svojimi životmi, existuje v histórii ľudstva bezpočet príkladov. Je ťažké vidieť fotografie ľudí ktorí zažívali toľko utrpenia. Deti stojace za plotom v pásikovaných uniformách. Hromady lebiek, ktoré po nich zostali. Ľudia zomierajúci v nezmyselných vojnách. Znásilnené ženy, deti bez rodičov. Výsledok čejsi hlúposti a bezohľadnosti, hodnotovej úbohosti.

Každé zlo začína malým krokom, prvým korienkom. Skúšajú naše hranice, kam si môžu dovoliť zájsť. Zakaždým je to tak. Smejme sa z mŕtvych, dehonestujme ich, eutanazujme postihnuté deti, zlikvidujme tých nepohodlných. Mali by sme mali každý za seba dať otázku svojmu svedomiu – „čo môžem urobiť sám za seba, aby sa už nikdy nič podobné nezopakovalo“? 

Nikto by nemal zažívať takú hrôzu a utrpenie, zomierať kdesi vo vojne či v koncentráku, trpieť hladom a strachom zo smrti.

Naši predkovia toto všetko zažívali. Hlbokú úctu ku ich osudom cítim – a prezradím vám, že zakaždým idúc cez Zvolen sa na židovskom cintoríne zastavujem. Hovorí so mnou to miesto, aj v blogu som už spomínala silné veci, ktoré sa mi tam prepojili. Lebo na ich osudoch vidieť jasne tie ľudské tragédie, ktoré každá vojna prináša.

Takže ku pamiatke na všetkých tých ľudí s úctou ku ich osudom pár z mojich fotiek z toho cintorína.

 

Pripomeňme si –

27. január  – svetový deň pamiatky obetí holokaustu

28. január – medzinárodný deň mobilizácie proti jadrovej vojne. 

 

Elena

 

K diskusii: pupuššško nože nám prezraď, ke´d už o tej zápisnici točíš, ako možno v tomto štáte ukradnúť mesačne milión eur a potom ich doma beztrestne užívať… Prezradil kajúcnik i to, koho kryje a kto ho kryje?

 

vv

Na obrázku môže byť: strom, rastlina, outdoor a príroda

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005578x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie