Založ si blog

Kroky v tme 5. – Tí, ktorých si možno kúpiť. . .

Nie, neodsudzujem tie decká, ktoré za peniaze zjedia špak, pijú vodu zo záchodovej misy, či reagujú na nejakú inú nezmyselnú výzvu na sociálnych sieťach.

 

Nepodporujem, pravdaže, toto ich správanie, len ich neodsudzujem, lebo rozumiem tomu, ako ťažko sa im žije v spoločnosti, v ktorej si možno mnohé a mnohých kúpiť.

V ktorej mnohí hlásajú, že úžasný je ten, kto je bohatý, a to bez ohľadu na to akým spôsobom peniaze získal.

V ktorej mnohí pokladajú hlas svedomia za nezmysel a tých, ktorí o ňom hovoria, za vhodných adeptov na výsmech, keď už nie rovno za pacientov pre psychiatra.

V ktorej pre mnohých klamstvá, zlodejiny a nevery sú znakom modernosti a osobnej slobody, a nie dôvodom na hanbu.

V ktorej mnohí ani nechápu, ako človeka morálne diskvalifikuje nečestnosť, a nevidia rozdiel medzi ľudskou chybou a nedostatkom charakteru.

 

Odsudzujem tých, ktorí tie deti zneužívajú za pár drobných. V tomto smere Sulíkov syn má skutočne zvláštny biznis

https://ereport.sk/sulik-je-na-syna-hrdy-no-psychiatri-su-zdeseni-pedofil-si-u-neho-moze-zaplatit-za-video-dietata/?fbclid=IwAR1fwQ-iQkLafLP-F231IzuVSc0PN6ebde-wa0FGbu6Pf_b7dCKEEIw1Jb4

ja osobne by som rozhodne nebola hrdá na to, keby moje dieťa stváralo niečo podobné. 20%  jeho spoločnosť „vypodniká“ na každej takejto stávke medzi dvomi ľuďmi, z ktorých jeden je obvykle z právneho aspektu nespôsobilý vekovo akúkoľvek zmluvu uzatvárať  – ide o dieťa, lebo mnohí v 15 rokoch sú hodne sociálne naivní.A ten druhý – platca či platcovia, ktorí prispejú finančne tomu, kto túto výzvu zrealizuje  – nie je nijako právne zodpovedný za dôsledok, rovnako ako sprostredkujúci podnikateľ Sulík-syn. Najviac kontroverzné videá síce teraz z platformy zmazal, ale skutočne to postačuje?

Vlastne je to také typicky sulíkovské z môjho pohľadu –  podnikanie bez morálnej zodpovednosti a bez najmenšej snahy vidieť svoju  spoluzodpovednosť za kohokoľvek. Dáme ti nepodmienený príjem a – potom i skap. Dáme ti poplatok za splnenie výzvy – a je už tvoj problém, keď dopadneš zle, čo my s tým máme?

Tak zle dopadol i chlapec, ktorého teraz odpojili od prístrojov v Anglicku, lebo skončil s mozgovou smrťou na základe hlúpej výzvy. Mal iba dvanásť rokov.

 

Otvorene prehlasujem, že sa mi hnusí spoločnosť, v ktorej si môže hocikto zaplatiť hocijakú výzvu a zneužiť na ňu naivné deti. Pravdu má podľa mňa ten článok v linku, že i pedofili túto „službu“ môžu zneužívať a ktovie aká psychopatická háveď ešte. Naozaj už dlhšie uvažujem o tom,ako táto spoločnosť morálne upadá, koľko bezzábranových až patologických jedincov produkuje,  Vlastne je to celkom pochopiteľné – degraduje táto spoločnosť, a preto sa jej páči Sulíkom -synom  predkladaný podnikateľský produkt. Ako povedal – „Je to proste o primitívnej zábave, ktorú milujeme“.Nuž áno, z môjho pohľadu primitívnu zábavu milujú primitívi – nech žijú milovníci Sulíkovej platformy, Pokecu a morálnej úbohosti…

Veď vravím, degradujúca sa spoločnosť v plnom prúde.

 

 

Elena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985301x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie