Založ si blog

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice.

Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat.

 

Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že

Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s rolnickou… aby sa vyspinila na dvore do vnutra do kocara je uz na mna moc.
Odhliadnuc od iných aspektov toho jeho vyjadrenia  a možného spáchania trestného činu, čo teraz nejdem rozoberať – je namieste otázka, či tento človek by mal mať akúkoľvek zbraň.
Pri preverovaní ľudí ohľadne zbrojákov, ak máte čo len najmenšiu pochybnosť, tak im ho, psychológovia, zamietnite. Vlastniť zboják nie je pre život nutné, takže zamietnutím nikoho na živote neohrozíte.
Možno práve naopak, nejaké životy tým zachránite. 
Lebo predstavme si pokračovanie príbehu – pán vystrieľa mačky, hoci aj všetky v celej dedine.
A potom ho naštve sused…
Elena
K diskusii:
Ad1.  Nemyslím si, že pán myslel vzduchovku.
Ad2. Riešiť čokoľvek so zbraňou v ruke je presne dôvod, prečo dotyčnému zbroják nedať.
Ad3. Vlastník zbrane by mal ovládať legislatívu, a nevyhrážať sa zbraňou ani zo srandy – takisto ak má človek znalosti bojového umenia, nesmie šibrinkovať nikomu päsťou popod nos.
Ad4. Je mnoho spôsobov, ako problém riešiť – napríklad kočík si zakryť, alebo odkladať na večer dnu.  Alebo zasadiť si na dvor rastlinku, ktorú mačky nemajú rady a vyhnú sa tomu miestu. Alebo mačky plašiť zo svojho dvora pokrikom. Ale agresorov napádajú iba agresívne možnosti riešenia.
Ad 5.Neviem o nikom takom, kto umrel pre zamietnutý zbroják, ale viem o dosť tých, ktorí zomreli, lebo zbroják dostal človek, ktorý ho dostať nemal. Apelujem na psychológov, krucinál, pristupujte ku vydávaniu zbrojákov zodpovedne.
emčo   ešte raz opakujem, je celý rad spôsobov, ako mačku od ruží dostať inam   https://nasazahradka.sk/3-tipy-ako-odlakat-macku-zo-zahrady/
P. S.: A pokračovanie veselého príbehu
A keďže pán zbroják nemal, budú ho ešte sledovať, či nedrží zbraň nelegálne.

Spravodlivo 5. – V prípade útoku treba chrániť. . .

12.05.2024

Niektoré deti plakali v situácii , keď ich evakuovali zo škôl kvôli výhražnému mailu. Píše to článok v linku https://tvnoviny.sk/domace/clanok/894200-pre-hrozby-na-skolach-niektore-deti-plakali-a-bali-sa-psychologicka-radi-ako-im-mozete-doma-pomoct a ja nemám rada, keď niekto deti rozplače. Páchateľov ubližujúcich deťom by som pokojne nechala zeutanazpovať. Navyše som si [...]

Spravodlivo 4. – Čas medveďov

11.05.2024

Rozumiem strachu všetkých, ktorí sa u nás boja medveďov, pobiehajúcich dedinami a aj mestami. Nedávno som dala blog o medveďoch, len s otázkami, aby sa vám vynárali odpovede k nim Dnes vám prezradím niečo z mojich odpovedí. Ibaže tie pobiehajúce medvede – nikdy ich toľko nepobiehalo dedinami a mestami. Odkiaľ sa tak náhle vzali a prečo ich odrazu také kopy [...]

Spravodlivo 3. – Aj islandskej vláde by sme mali veci ujasniť. . .

10.05.2024

Pohoršené reakcie na internete vidno zo všetkých stán. Táto vláda napakovala „vedcovi“ Čekanovi vrecká zasa 2,5 miliónovou zmluvou, ako píše článok v linku https://www.hlavnespravy.sk/uhrik-si-posvietil-na-zaujimavu-zmluvu-cekanovi-pani-ministreka-sakova/3487846 Namiesto toho, aby prešetrovala jeho pôsobenie v kovidových časoch. Vtedy sa veru uviedol neslávne [...]

Kami Rita šerpa

Nepálsky šerpa Kami Rita pokoril vlastný rekord, na Mount Evereste stál už 29-krát

12.05.2024 22:49

Známy horolezec Kami Rita má na svojom konte aj niekoľko ďalších osemtisícoviek.

voľby, katalánsko

Voľby v Katalánsku vyhrali socialisti, vládu však sami nezostavia

12.05.2024 22:25, aktualizované: 22:38

V Katalánsku sú už viac než desať rokov pri moci politické strany, ktoré podporujú nezávislosť tohto španielskeho regiónu.

šojgu, putin

Putin odvolal Šojgua z postu ministra obrany

12.05.2024 21:36, aktualizované: 22:01

Za nového ministra obrany Putin navrhol vymenovať doterajšieho vicepremiéra Andreja Belousova.

izrael, gaza, tanky

Izrael otvoril nový hraničný priechod do Pásma Gazy

12.05.2024 20:40

Má byť určený pre prísun humanitárnej pomoci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,870
Celková čítanosť: 9060536x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív