Založ si blog

Iba slová 7. – Zásadné novoročné kroky vlády SR. . .

Je to významný, predvolebný rok. A tak už by sme konečne mali vidieť nejaké zásadné a zásadové kroky zo strany našej vlády.

Budem milá a láskavá, pomenujem len tri také kroky, čo by mala vláda spraviť ako prvé v tomto roku….

Ako prvý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze fašizácii v našej spoločnosti.

Ako druhý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze hrozbe napadnutia Slovenska.

Ako tretí zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie Slovenska v nejakom zmysluplnom spoločenstve.

 

Teraz si uvedené kroky konkretizujme.

 

Ako prvý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze fašizácii v našej spoločnosti.

Takže v rámci prvého kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyhostila ukrajinského veľvyslanca,

  • zastavila bezodkladne akúkoľvek ekonomickú a finančnú pomoc zo strany Slovenska Ukrajine. Predsa banderovcov nebudeme podporovať hádam, však? Zabíjali aj u nás, to predsa sú historické fakty.
  • zaviedla ekonomické sankcie voči Ukrajine až do doby, kedy nezrušia neprijateľný zákon, ktorý banderovcov – fašistických bojovníkov uznáva za „hrdinov boja za vlasť“.

 

Ako druhý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze hrozbe napadnutia Slovenska.

Rozumiem strachu nášho ministra vojny Gajdoša, ktorý nás odušu vyzbrojuje, so svojou rodnou vládnou stranou SNS už v duchu burcujú ľud na obranu vlasti a zvažujú preto zaviesť povinnú vojenskú službu.

Nech uvažujem, ako uvažujem, nevidím veľa nepriateľov, ktorí by na nás chceli zaútočiť. Maďarom verím, mnohí sú to milí a srdeční ľudia, pochybujem že by mali nejakú ambície nás napádať. Poliaci síce nie sú až takí milí a srdeční, ale zasa – ku komu by chodili kšeftovať, kebyže Slovensko napadnú? Tých tiež môžeme spokojne škrtnúť. Česi – podľa postojov podaktorých Slovákov voči nim by som skôr čakala, že ich napadneme my. Nemyslím si, že by nás išli anektovať, jediné riziko vidím v tom, že by si mohli chcieť Tatry preniesť niekam ku Prahe… Rakúšania tiež neplytvajú čas nad uvažovaním, ako by vtrhli na Slovensko, veď by prišli o lacnú a kvalitnú pracovnú silu v oblastiach, kde im je naozaj veľkou pomocou. Už len Ukrajina zostáva, no a to teda je problematický sused v poslednej dobe, ako som aj vyššie poukázala. Mali problémy s platením dlhov za svoje záväzky – vyťahali od Rusov ropu a zemný plyn, platiť sa im nechcelo (a potom sme im s dodávkami bratsky pomáhali my – dúfam teda, že nám za to čestne zaplatili). Nuž, rizikového by tam u nich bolo kadečo, dlho by sme hovorili o ich politikoch.

Riziko hrozby z ich strany sa dramaticky zvýšilo, keď im nedávno Američania zbrane začali dodávať.

Takže v rámci druhého kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyhostila amerického veľvyslanca,

  • až do doby, kedy USA prestanú dodávať zbrane Ukrajine,
  • zaviedla ekonomické sankcie voči USA až do doby, kedy prestanú Ukrajine dodávať zbrane.

 

Ako tretí zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie Slovenska v nejakom zmysluplnom spoločenstve. Podotýkam, že nie sme osamelí, my už máme spojencov.

Takže v rámci tretieho kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyzvala spojencov, aby sa pridali ku našim sankciám, aby tiež

  • zaviedli ekonomické sankcie voči Ukrajine až do doby, kedy nezrušia neprijateľný zákon, ktorý banderovcov – fašistických bojovníkov uznáva za „hrdinov boja za vlasť“.
  • zaviedli ekonomické sankcie voči USA až do doby, kedy prestanú Ukrajine dodávať zbrane.

V prípade, chýbajúcej podpory z ich strany musíme zvážiť, či v takom spoločenstve má pre nás význam zotrvávať. Najlepšie referendom.

 

Tak si predstavujem novoročné zásadné kroky vlády SR ja.

 

Elena   4.1.2019

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984873x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie