Založ si blog

Tak 4. – A tak sa bojím, že príde. . .

Sú dni plné lepivej hmly. Slnko je ukryté kdesi za mrakmi, a možno odišlo k nám do hôr a čaká tam na môj návrat, vzdychla som si včera ráno pri pohľade z okna penziónu v Devínskej Novej Vsi.

Výcvik, kvôli ktorému som tu, je v plnom prúde, preklopil sa už dneškom cez polovicu. Sú to silné veci, ktoré nám prenikajú pod kožu, a prijímam všetko s vďakou a úctou – no je celodenný, a končí večer za tmy, tak sa nedostanem k prechádzke prírodou po okolí. Je to už skrátka tak, vždy musíme niečo obetovať, ak sa pre čosi rozhodneme. A o to väčšiu radosť a vďaku cítim za to, že som stihla takúto prechádzku aspoň v deň príchodu, kedy som prišla skôr. Podelím sa s vami o trochu tej krásy pri rieke Morava (veru, Morava, a nie Dunaj – a až mapy google ma uviedli do obrazu, ako je blízko rakúsko-slovenská hranica)

 

 

Prírodu mám hlboko v srdci, a v takých chvíľach sa mi zdajú malicherné všetky tie žabomyšie boje o moc a politické pletichy.

Po snežnom náteri – ako u nás v horách – tu veru nieto ani stopy.

 

V penzióne je trochu svetielkovej romantiky, svetielka mám moc rada.

Včasráno v niektoré dni zabehnem do potravín, a tak aspoň takéto pôvabné obrázky cestou ulovím. Uprostred mesta majú čarovnú atmosféru.

 

Návrat do civilizácie je i uvedomením si obrovskej záplavy zbytočných informácií, ktorými nás svet deň za dňom zaplavuje. Vťahujú ma do sveta, ktorý nie je môj. Nemám rada prázdne reči, som človek činov –  a tak sa mi nepáčia všetky tie žabomyšie vojny politikov a ich predvolebné hry.

Opakujú sa už dávno známe veci, a hŕby prázdnych slov lietajú vzduchom. Jeden taký ostrý duel prebiehal predvčerom, píše o ňom viac napríklad článok

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/539082-fico-s-kiskom-si-skocili-do-vlasov-pre-migrantov-a-kocnera/

Predseda Smeru Robert Fico zverejnil video, v ktorom sa vyjadril ku možným ohrozeniam kvôli migrantom – pomenoval riziká s nimi spojené, akými sú hrozba sociálnej a pracovnej krízy, ktorá by po ich príchode mohla zasiahnuť Slovensko.

Kiska mu odpovedal – dokonca rovno otvoreným listom.  Pobavil ma záver jeho listu, lebo podľa mňa je protikladný – ak chce vrátiť Slovensko slušným ľuďom, tak by mal on sám ako prvý odísť. Môj názor na neho skrátka nie je dobrý, v niektorých chvíľach až nepublikovateľný.

A Kiskovi kontroval otvoreným listom Ľuboš Blaha. Pravdu povediac, tento z listov OTVORENÝ LIST KISKOVI – ODPOVEĎ NA JEHO LIST ROBERTOVI FICOVI sa  mi páči najviac. Úprimne povedané – čakám, kým sa konečne orgány činné v trestnom konaní rozhýbu a naozaj doriešia tie medializované daňové a pozemkové podvody. Lebo nech sa snaží, ako sa snaží Kiska ofŕkať blatom Fica, pravdou zostáva, že on sám má na rukách špiny ajajaj.

Kiska, ach, Kiska – poviem vám úprimne, bojím sa, keď blúdi Slovenskom. Veď si uvedomte, že si ten pán bol kedysi len tak poobzerať cudzie pozemky v Tatrách – a potom ich zrazu ktosi predal poza chrbát ich pravých vlastníkov – a súdne ťahačky o ich navrátenie trvali roky. Nuž sa teraz bojím, ako tak blúdi Slovenskom, že príde i k nám…

 

Snažím sa unikať zväčša od týchto informácií, nesledujem televízne politické duely, nečítam často politicky ladené blogy a komentáre. Ale prezradím vám dnes večer, aký blog som včera v skorom ráne čítala a naozaj sa mi páčil. Aj dnes nadránom som sa dostala ku sérii blogov s tou istou témou – a tak si uvedomujem jej nenáhodnosť tu a teraz, určite sa k nej večer vrátim.

 

 

Elena   17.1.2020

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999397x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie