Založ si blog

Čas otázok 11. – „U testovačov“

Je dojemné, ako sa Matovič nestará o tých, čo sa nám ešte stále bez kontroly prevláčajú cez hranice. teraz sa vracajú zo zahraničných brigád, a tak práve ich testovanie a karanténa by boli viac ako namieste.

Namiesto toho prenasleduje občanov, ktorí konali po celý čas zodpovedne. A keďže na SMS, ktorú nám vypisuje MO SR sa nedá odpovedať, dám odpoveď verejne:

Milí vojaci.

Choďte radšej na hranice, pretože nie  je v poriadku, že sa sem vláčia ľudia bez testovania, bez karantény, zo zahraničných brigád priliezajú. Je hanba, ak sa štát takto nestará o riadnu ochranu svojich občanov a namiesto toho ich šikanuje, vydiera a robí na nich nátlak. 

A tak pár vecí, ktoré by ste mali pred testovaním vedieť.

 

Máte právo sa účinne brániť – pred možným poškodením svojho zdravia neznámou osobou. Akýkoľvek zdravotnícky úkon musí byť realizovaný konkrétnou osobou – identifikovaným zdravotníkom, ktorého meno máte právo poznať, aby ste si mohli vymáhať prípadnú spôsobenú škodu na zdraví. Sú povinní vám poskytnúť tento údaj. Mali by ste ho zistiť pri odbere priamo, aby následne nevznikla následne pochybnosť, kto zo zúčastnených zdravotníkov práve vás testoval.

 

Máte právo na kópiu zdravotnej dokumentácie, každej jej časti. A to i testu, ktorý vám chcú robiť v rámci „dobrovoľného“ testovania. Požiadala som včera MZ SR o vyrozumenie ohľadne postupu pri vyžiadaní si kópie testu – či stačí požiadať na mieste osobne, alebo treba písomnú žiadosť doniesť.  Odpísali mi blábol, že dostaneme certifikát. Vzbudzuje to vo mne nedôveru ohľadne ochrany práv pacientov v tejto situácii. O to viac, že kdesi som sa dočítala, že tie testy sú samozničujúce sa po pol hodine údajne. No hľadám to od rána, čo to bol za zdroj, aby som zavolala pánovi ministrovi zdravotníctva a prekonzultovala s ním túto skutočnosť.

Ak si vyžiadate kópiu testu, môžete prípadnú falošne diagnostikovanú pozitivitu napadnúť. Lebo následne takého „omylu v diagnostike“ sú pre vás a vašu rodinu zlé, zníženie príjmu rodiny. Retest v súkromnom zariadení pochybenie preukáže. Ale musíte mať v ruke pôvodný test – prinajmenšom nafotený do mobilu.

Ja osobne nemám dôveru ani ku nápadu motivovať  „hľadačov a testovačov“ 20 eurami za každého zisteného pozitívneho. Môže to viesť naozaj ku snahe označiť ako pozitívnych čo najviac ľudí – a to bez možnosti akejkoľvek spoločenskej kontroly.

 

Máte právo na to, aby vám bol poskytnutý pri podstúpení „dobrovoľného testovania“ validný doklad. MZ SR nemá kompetenciu vydávať akékoľvek doklady o realizovanej zdravotnej starostlivosti, mal by vám ho vystaviť konkrétny zdravotnícky poskytovateľ zdravotnej starostlivosti – úkonu.  Zubár, pravdaže, bude môcť veľmi ťažko zdôvodniť v následnom súdnom konaní, že realizoval odbery. Veď zodpovednosť za to, čo robia a prípadné prekročenie svojich kompetencií, nesú zdravotnícki pracovníci sami. Ak ich Matovič vyzve operovať slepé črevo, pohrnú sa zubári tiež?  Rovnako aj záchranár, hasič, či neviem kto ďalší by si ešte trúfol „odberovať“ na želanie Matoviča a s vidinou peňazí? Nuž, myslím že podobné konanie nepochybne zakladá zodpovednosť za spôsobenú škodu u dotyčného „odborníka“ na všetko. Mali by si toho byť vedomí.

 

Všetci, ktorí vás v rozpore so zákonom vyzývajú predložiť takýto doklad, sa vystavujú riziku trestného stíhania. Takže zbierajte podklady a nápady iniciatívnych, to budú mať policajti a súdy práce, asi by mali zdvojnásobiť svoje rady.

Nad niektorými nápadmi človek v úžase uvažuje, akéhože odborníka by mal zavolať, či tých policajtov, či psychiatra. Napríklad na fb https://www.facebook.com/vraj.mudrosrac sa objavil takýto paškvil.

 

Opis fotky nie je k dispozícii.

 

Takže, len zbierajte takéto počiny a výčiny „uvedomelých“. Všetky podobné nápady sú samozrejme aj v našej chabej legislatíve označiteľné ako trestné, a veľmi rýchlo odstíhateľné. Gratulujem dopredu ich autorom, budú mať dostatok priestoru a času sa zoznámiť hneď s niekoľkými zaujímavými ľuďmi – policajtom, vyšetrovateľom, sudcom a prokurátorom.

Pravdaže, aj trestné oznámenie, ktoré som ja  v blogu včera uviedla ako fiktívne, sa veľmi rýchlo môže o dva dni stať realitou.

 

Ja osobne som zvedavá, ako sa dnes zachová prezidentka. lebo tárať pekné reči vie každý. Ale konať odvážne a zodpovedne dokáže v náročných situáciách málokto.

 

 

Elena    30.10.2020

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8912449x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie