Založ si blog

Vykročenie 11. – Jediná správna otázka. . .

Vykroč z toho, povedal Zámer sveta, pri tebe by nikdy nikto nezomrel, lebo niet pravého času. Kde by bola sila predkov, keby ľudia nezomierali?

Zahral na tú pravú strunu, aj teraz čítam knihu o sile rodu, v poslednej dobe sa zameriavam poznávaním aj uvažovaním práve na túto oblasť.

Pokračoval. Viem, že tvoj šamanský učiteľ mal syna, ktorý ho potreboval, ale viem i veľa vecí, ktoré ty nevieš. Preto to tu riadim ja, nie ty. A dodal. Vykroč ďalej.

Vykročiť? Pozri, ja idem po svojej ceste, a som to stále ja – povedala som Zámeru sveta. Prijímam poznanie, ktoré ku mne prichádza na mojej ceste s vďakou a úctou. Ale nepotrebujem byť oceňovaná, ani  byť múdrejšia, ani byť nijaká. Toto som ja. Iba som – to je moja najvyššia filozofia. Mám pocit, že kým žil môj syn, prijímala som všetko odovzdane, ako to život niesol, dobré i zlé. Bola som súcitná a pomáhala som, aj som dokázala bojovať za dobré veci. Celá moja filozofia je v záhlaví môjho blogu od začiatku – žiť každý jeden deň v záplave dní. To je podľa mňa tá najzmysluplnejšia cesta, nechcem sa tváriť osvietene a duchovne sa vylepšovať donekonečna. Všetko bolo, ako má byť.

Nie, všetko nie, zakrútil hlavou Zámer sveta smutne. Žila si tak, no k sebe si nebola láskavá. Teraz ti poznanie pomohlo pochopiť aké je dôležité žiť práve tak. Spomínaš si, čo som ti povedal v novoročnom ráne? Bizón je nielen o vytrvalosti a húževnatosti, predstavuje aj schopnosť postaviť sa tvárou v tvár búrke života a do tej búrky vojsť…

No aby som tak zabudla. Bizónie posolstvá mi sypal do cesty už dva týždne predtým. Bolo jasné, že sa čosi deje. Zámer sveta nás dostane kam chce, je múdre kráčať v smere, ktorý nám ukazuje.

Hej, viem. Beztak je to najlepšia verzia príbehu, to čo dávaš, povedala som mu s hlbokým prijatím, no mám strach

Strach ti kŕmia tie hlúpe kritériá, ktoré vymýšľaš, ozval sa pobavený smiech Zámeru sveta – ach, tie tvoje kritériá, pusť sa ich, postačí ti jediná otázka. A hej, tú správnu otázku budeš počuť, a nie dávať…

Po celý čas vymýšľam tie správne otázky. Lebo ako inak zistím, či niečo je správne, ak nie správnou odpoveďou?

 Pozrela som na Zámer sveta. Usmial sa – iba správna otázka ukazuje na schopnosť mať v sebe správne odpovede.

Mlčky som uvažovala. Jediná otázka? Aká otázka?

Zámer sveta ma tíško objal. Iba jediná otázka je tá správna, ak ťa niekto naozaj vidí, zašepkal.

Áno, prijala som. Náhle sa vylúplo pochopenie ako jadierko orecha – a ja som vedela, aká je tá jediná správna otázka, na ktorej naozaj záleží.

 

Elena

 

P.S.: Veľký krok som spravila, áno  – a tak vás nechám nazrieť do mojej poličky knižných srdcoviek. Hodlám predať kopu kníh teraz, ale tieto medzi ne určite nebudú patriť.

 

 

Elena

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006900x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie