Založ si blog

Keď pravda mlčí 10. – Debil z Topoľčianok – pokračovanie príbehu. . .

Ako to povedal Švejk, keď ho viedli tuším že do blázinca? Že sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Dúfam, že i ten páchateľ z Topoľčianok, ktorý tento týždeň dostrieľal vzduchovkou mačičku čakajúcu mačiatka, sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Lebo zopár ich teraz určite spozná. Napríklad políciu – dúfam, že budú schopní ho stotožniť A spozná potom aj psychiatra – ak ho teda ešte nenavštevuje. Lebo ako odborník som im odporúčala dať ho aj psychiatricky vyšetriť.

Ach, toto nečakal.

Pomôžte aj vy, prosím, aby prestal vystrájať, kým aj nejakému dieťaťu tam v Topoľčiankach nevystrelí oko.

 

Ak sa zlu prizeráme, zapúšťa korene hlbšie, tak ako nevyšklbaná burina.

Preto som človek činov. Nezachránim celý svet, nie je mojou úlohou riešiť všetky problémy tohto sveta, ani sa o to nesnažím. Ale každá kvapka dobra je dobrá.

Mojou prioritou sú deti s postihnutím a zvieratá. Za nich robím výkopy v mnohých situáciách.

Nemám rada povrchnú a lajdácku prácu, veci robím dôsledne. Napísať blog je jedna vec – ale to by problém určite nevyriešilo. A tak som dnes pokračovala korešpondovaním.

Zaslala som podnet vo veci a trestné oznámenie na neznámeho páchateľa polícii.

Ale prezradím vám, určite ho dostane aj zvieracia ombudsmanka a ministerstvo vnútra čoskoro, taký rozsiahlejší. Lebo zbieram informácie o postupoch polície v týchto prípadoch, keďže toto nie je môj prvý podaný podnet a určite s týmito postupmi oboznámim aj ich inšpekciu. Podala som v priebehu času podnety za viacero utýraných mačičiek, aj psov.

Chcem verejne pochváliť OR PZ Komárno, ktoré vo veci utýranej mačičky postupovalo skutočne kvalifikovane a páchateľov stotožnilo. Niektorým ďalším oddeleniam PZ sa nepodarilo stotožniť páchateľov.  

 

A vy môžete pomôcť tiež.

Prosím, skopírujte si tento podnet a pošlite so svojimi údajmi na tejto stránke krajskému policajnému riaditeľstvu v Nitre – v tom linku im to môžete vložiť priamo do ich správy

https://www.minv.sk/?kontakty-31.

Čím viac nás bude, tým lepšie.

 

Dobrý deň, týmto podávam podnet – trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci utýrania zvieraťa.

K udalosti došlo 12.4. 2021 v obci Topoľčianky. Neznámy páchateľ dostrieľal opakovane mačku vzduchovku, navyše mačku ktorá čakala mačiatka.

Domnievam sa, že došlo ku prečinu Týranie zvierat podľa § 378 ods. 1 písm. c), ods. 2 písm. b) Trestného zákona.

O veci som sa dozvedela na facebooku, kde je aj fotodokumentácia – autorka správy na facebooku – link na facebook je v blogu, ktorý udalosť medializuje – https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/04/16/ked-pravda-mlci-7-debil-z-topolcianok/.

Dotyčná pani pozná pani, ktorá priamo našla a nahlásila jej týranú mačičku. Nakoľko som sa z uvedenej správy dozvedela o skutku a každý občan má povinnosť nahlásiť podozrenie o spáchaní trestného činu, nahlasujem vám toto podozrenie.

Žiadam byť ako oznamovateľka tohto činu oboznámená s priebehom i výsledkom postupu polície vo veci.

S úctou
Informáciu o priebehu a výsledku vyšetrovania, prosím, zasielajte na môj mail

Telefonický kontakt v prípade potreby tč

 

Ďakujem vám z celého srdca všetkým, ktorí sa pridáte poslaním tohto podnetu vo vašom mene.

 

Elena

 

K diskusii: ach, Puppuššško, zjavne si nečítal prvý diel  toho príbehu, nejaké resty máš v mojich blogoch. Ako vidíš, to je aktuálny debil…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004963x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie