Založ si blog

Iba pravda 6. – Balada o štyristo tisícoch. . .

Tak nakoniec minister Matovič pohovoril so skorovýherkyňou –  a vraj by aj výherkyňou byť mohla, lebo na to má morálne právo.

O morálnom práve by mal radšej pomlčať, lebo celá lotéria je svojou podstatou amorálna.

 

Pani Zuzana z Prešova iste chápe, že jej tie peniaze nezávidím. Koniec – koncov v blogu som zrejme prvá včera ráno upozornila, že právne to s jej nevyhraním nie je v poriadku.

Inak – právny precedens týmto svojim krokom jej „morálnej výhry“ vyrobil Matovič – lebo prvý výherca o týždeň sa môže začať súdiť o tú pôvodne ohlasovanú sumu výhry. Jednoducho toto už nemá dobré riešenie, ale mala ho tá lotéria niekedy vôbec?  Pre mňa nie – lebo celá jej podstata je amorálna. Aby niekto platil ľuďom za to, že ohrozujú svoje zdravie – to je skutočne na pováženie.

Tragédiou je, že veľa ľudí diskriminujú už priamo pravidlami tej lotérie. Vidno ako je nastavená logika „elita našich financmajstrov“ – buď mladý, zdravý, dravý a pohotový. Máš smolu ak nemáš mobil, bankový účet, si starší s pomalšími reflexmi, či nebodaj máš postihnutie zraku alebo sluchu.

Už len tým sú pravidlá tej vydarenej lotérie diskriminačné.

Ale to je presne o tom, ako sa nastavili pravidlá pre ministerských úradníčkov – namiesto tabuľkových platov ako je to u radových zamestnancov štátu majú luxusné mzdy – a tak sa z nich stávajú arogantní sebci, ostatných vidiaci ako tupelá a ľudí druhej kategórie.

Navyše, Matovič vzal do tej lotérie peniaze i neočkovaných.- to tiež nie je dvakrát morálne. Ide o peniaze, ktoré by mali patriť onkologicky chorým, rodinám postihnutých detí čo zháňajú vrchnáčiky na liečbu svojich detí, či dôchodcom a osamelým matkám. Je veľa ľudí, ktorým by tie peniaze skutočne pomohli v núdznej, zúfalej životnej situácii. A tu popri výhre sa vyhodia oknom i peniaze za lotériovú mediálnu kampaň – priame vysielania. To sú ďalšie milióny.

Je to hanba, do akého morálneho marazmu sme sa dostali.

Skutočne, aká vláda, taká lotéria.

Naše kroky v živote o nás vypovedajú – a výpoveď krokov tejto vlády pokladám za škaredú vizitku tejto spoločnosti..

 

A tých štyristotisíc eur sú v tejto chvíli zúfalou baladou o tom, kto prvý v tejto vydarenej lotérii štát zažaluje…

 

Elena

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939105x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie