Založ si blog

Vedieť viac 4. – Kultúrne obohatení Francúzi. . .

6-ročné dievčatko znásilnené migrantom vo Francúzsku – píše o tom článok v linku

https://www.plenum.sk/otcovi-6-rocneho-dievcata-hrozi-vazenie-pretoze-zbil-migranta-ktory-ju-znasilnil/

Vošiel v noci do ich domu a znásilnil dieťa. Údajný páchateľ vyhlasuje, že má len 14 rokov údajne –  byť políciou vo Francúzsku určite by som si jeho vek preverila biologickým testom na určenie veku. A ak ten lump klame, tak by mu mali zvýšiť sadzbu na dvojnásobok.

Aj vraždu 12-ročného dievčatka vo Francúzsku minulý mesiac spáchala 24-ročná migrantka  https://www.bbc.com/news/world-europe-63303438 Lolino telo našli minulý piatok na dvore pred obytným domom, kde bývala. 24-ročná žena, bola vzatá do väzby pre podozrenie z vraždy, znásilnenia, ako aj z mučenia. Ukázalo sa tiež, že je alžírskou imigrantkou, ktorá dostala príkaz opustiť Francúzsko.

Problematika migrácie ukazuje, že nemožno pomáhať každému. Je iluzívna predstava, že sa môžu napratať do Európy všetci, ktorí by sem chceli priputovať „za lepším životom“, nedokážeme ich uživiť. Nám tu republikou putujú „sýrski turisti“  – a ak sa čudujete, čo za chromtákov strážiacich na hraniciach to má Sýria, keď im tam utekajú toľké davy mladých chlapov z krajiny, tak pravda je inde. Sýrčania nejdú zo Sýrie, ale z Turecka, lebo Turkov za sedem rokov prestalo baviť ich živiť

https://dennikn.sk/3036921/do-europy-sa-pohla-karavana-svetla-preco-syrcania-utekaju-z-turecka/?ref=list

živiť státisíce ľudí zadarmo a dlhodobo nie je maličkosť – vôbec sa nečudujem tomu, že sa to Turkom prestáva páčiť.  Najmä ak vidia, že Sýrčania si zvykli na takýto spôsob života, že sa o nich ktosi postará. Myslí si niekto z vás, že sa títo migranti stanú zodpovednými, ak doputujú do Nemecka – alebo skôr budú pokračovať v pohodlnom živote „a la Turecko“?

Nelegálni migranti prichádzajú. Prečo nie sú vrátení za hranice  krajiny, odkiaľ k nám prišli, tak ako ich posielajú Česi a Rakúšania k nám. Namiesto toho sme sa dostali do situácie spoluprevádzačov. Staráme sa o nich a čakáme, že veď pôjdu ďalej – to akože ich popúšťame nelegálne cez hranice ku Čechom? No pekne.

Otázkou je, že či sme povinní starať sa o niekoho, kto sem prišiel nezákonne. Jediné, čo pre takých ľudí môžeme urobiť, je poslať ich cez hranice do Maďarska, odkiaľ k nám prišli. Ďalšou otázkou je, že či skutočne je vhodné nechať mladých chlapov ubziknúť z vlasti. Hádam nejakú zodpovednosť by mali prevziať za svoju krajinu a jej budúcnosť, nie? To tam nechajú ženy s deťmi a starcov, tak kto to tam vlastne bojuje potom? To potom tá vojna môže trvať i 50 rokov, a oni generačne „utekať“.

Migrácia narušuje doterajší solidárny systém, lebo sa do neho dostávajú ľudia, ktorí do neho ničím neprispeli. Čerpajú z neho v podobe zdravotnej či sociálnej starostlivosti, vzdelávania detí a využívania ďalších služieb štátu, čím sa úplne narúša poistný charakter mnohých poistných odvodov. Veď nejde o niekoľko desiatok ľudí, ktorí by sa v tom systéme ešte  s čerpaním všetkého zadarmo stratili. Vidno to i na aktuálnom probléme s Ukrajincami. Sú to desaťtisíce ľudí –  ich lekári majú ošetrovať zadarmo? Alebo majú platiť poisťovne pre nich zdravotnú starostlivosť – a z čoho, ak nijaké zdravotné odvody do systému nevkladajú? Veď toto je legálna ekonomická otázka – a vláda sa ňou nezaoberá, tvári sa, že je všetko OK. A opäť nám tu vraj ide rásť migrácia z Ukrajiny, však pribehnú utečenci na zimu. Veď Zelenskyj im to odporúča, aby sa šli na zimu prestravovať a vyhriať do cudzích krajin. Otázka dopadov na nás ho netrápi.

Migrácia je však nielen otázkou ekonomických dopadov na nás, ale i kriminality. Ako to len slušne nazvať, ak niekto príde kamsi, kde očakáva dobročinnosť a pomoc ostatných, využíva ich pomoc a potom ešte pácha zlo a ubližuje im? Asi nijako sa to nedá nazvať slušne. 

Príbeh znásilneného 6-ročného dievčatka, spomenutý v úvode, má smutné pokračovanie, lebo otec dieťaťa zbil „údajného“ páchateľa (ešte nie je odsúdený, tak to akoby bol nevinný), ktorého zjavne krivo neobvinili, lebo matka dieťaťa ho v noci našla vychádzať z izby dieťaťa. No ale chudák „údajný“ páchateľ po bitke mal zranenia na 10 dní liečenia.

Otcovi dieťaťa hrozí trest podstatne vyšší ako dotyčnému lumpovi, ktorý znásilnil jeho dcérku. 

Takú justíciu pokladám za hanbu ľudskej spoločnosti.

 

Elena

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015932x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie