Založ si blog

Vedieť viac 4. – Kultúrne obohatení Francúzi. . .

6-ročné dievčatko znásilnené migrantom vo Francúzsku – píše o tom článok v linku

https://www.plenum.sk/otcovi-6-rocneho-dievcata-hrozi-vazenie-pretoze-zbil-migranta-ktory-ju-znasilnil/

Vošiel v noci do ich domu a znásilnil dieťa. Údajný páchateľ vyhlasuje, že má len 14 rokov údajne –  byť políciou vo Francúzsku určite by som si jeho vek preverila biologickým testom na určenie veku. A ak ten lump klame, tak by mu mali zvýšiť sadzbu na dvojnásobok.

Aj vraždu 12-ročného dievčatka vo Francúzsku minulý mesiac spáchala 24-ročná migrantka  https://www.bbc.com/news/world-europe-63303438 Lolino telo našli minulý piatok na dvore pred obytným domom, kde bývala. 24-ročná žena, bola vzatá do väzby pre podozrenie z vraždy, znásilnenia, ako aj z mučenia. Ukázalo sa tiež, že je alžírskou imigrantkou, ktorá dostala príkaz opustiť Francúzsko.

Problematika migrácie ukazuje, že nemožno pomáhať každému. Je iluzívna predstava, že sa môžu napratať do Európy všetci, ktorí by sem chceli priputovať „za lepším životom“, nedokážeme ich uživiť. Nám tu republikou putujú „sýrski turisti“  – a ak sa čudujete, čo za chromtákov strážiacich na hraniciach to má Sýria, keď im tam utekajú toľké davy mladých chlapov z krajiny, tak pravda je inde. Sýrčania nejdú zo Sýrie, ale z Turecka, lebo Turkov za sedem rokov prestalo baviť ich živiť

https://dennikn.sk/3036921/do-europy-sa-pohla-karavana-svetla-preco-syrcania-utekaju-z-turecka/?ref=list

živiť státisíce ľudí zadarmo a dlhodobo nie je maličkosť – vôbec sa nečudujem tomu, že sa to Turkom prestáva páčiť.  Najmä ak vidia, že Sýrčania si zvykli na takýto spôsob života, že sa o nich ktosi postará. Myslí si niekto z vás, že sa títo migranti stanú zodpovednými, ak doputujú do Nemecka – alebo skôr budú pokračovať v pohodlnom živote „a la Turecko“?

Nelegálni migranti prichádzajú. Prečo nie sú vrátení za hranice  krajiny, odkiaľ k nám prišli, tak ako ich posielajú Česi a Rakúšania k nám. Namiesto toho sme sa dostali do situácie spoluprevádzačov. Staráme sa o nich a čakáme, že veď pôjdu ďalej – to akože ich popúšťame nelegálne cez hranice ku Čechom? No pekne.

Otázkou je, že či sme povinní starať sa o niekoho, kto sem prišiel nezákonne. Jediné, čo pre takých ľudí môžeme urobiť, je poslať ich cez hranice do Maďarska, odkiaľ k nám prišli. Ďalšou otázkou je, že či skutočne je vhodné nechať mladých chlapov ubziknúť z vlasti. Hádam nejakú zodpovednosť by mali prevziať za svoju krajinu a jej budúcnosť, nie? To tam nechajú ženy s deťmi a starcov, tak kto to tam vlastne bojuje potom? To potom tá vojna môže trvať i 50 rokov, a oni generačne „utekať“.

Migrácia narušuje doterajší solidárny systém, lebo sa do neho dostávajú ľudia, ktorí do neho ničím neprispeli. Čerpajú z neho v podobe zdravotnej či sociálnej starostlivosti, vzdelávania detí a využívania ďalších služieb štátu, čím sa úplne narúša poistný charakter mnohých poistných odvodov. Veď nejde o niekoľko desiatok ľudí, ktorí by sa v tom systéme ešte  s čerpaním všetkého zadarmo stratili. Vidno to i na aktuálnom probléme s Ukrajincami. Sú to desaťtisíce ľudí –  ich lekári majú ošetrovať zadarmo? Alebo majú platiť poisťovne pre nich zdravotnú starostlivosť – a z čoho, ak nijaké zdravotné odvody do systému nevkladajú? Veď toto je legálna ekonomická otázka – a vláda sa ňou nezaoberá, tvári sa, že je všetko OK. A opäť nám tu vraj ide rásť migrácia z Ukrajiny, však pribehnú utečenci na zimu. Veď Zelenskyj im to odporúča, aby sa šli na zimu prestravovať a vyhriať do cudzích krajin. Otázka dopadov na nás ho netrápi.

Migrácia je však nielen otázkou ekonomických dopadov na nás, ale i kriminality. Ako to len slušne nazvať, ak niekto príde kamsi, kde očakáva dobročinnosť a pomoc ostatných, využíva ich pomoc a potom ešte pácha zlo a ubližuje im? Asi nijako sa to nedá nazvať slušne. 

Príbeh znásilneného 6-ročného dievčatka, spomenutý v úvode, má smutné pokračovanie, lebo otec dieťaťa zbil „údajného“ páchateľa (ešte nie je odsúdený, tak to akoby bol nevinný), ktorého zjavne krivo neobvinili, lebo matka dieťaťa ho v noci našla vychádzať z izby dieťaťa. No ale chudák „údajný“ páchateľ po bitke mal zranenia na 10 dní liečenia.

Otcovi dieťaťa hrozí trest podstatne vyšší ako dotyčnému lumpovi, ktorý znásilnil jeho dcérku. 

Takú justíciu pokladám za hanbu ľudskej spoločnosti.

 

Elena

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937802x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie